שתף קטע נבחר

מרשים וקל - צלעות טלה בגרמולטה פיסטוק

מחפשים מנה חגיגית, כזו שלא תדרוש מכם שעות של עבודה במטבח, אבל בכל זאת תרשים? למיכל מוזס ממגזין "שף" יש בדיוק מנה כזו: צלעות של טלה, צלויות עד פריכות שעליהן גרמולטה - תערובת של עשבי תיבול, קליפות הדרים ופיסטוקים קצוצים

המרכיבים (3 מנות):

1 שדרת טלה במשקל של 2 ק"ג (לאחר הניקוי, ובהתחשב בעצמות הרבות, היא מספיקה לשלושה סועדים בלבד)

מלח, פלפל שחור גרוס

לגרמולטה:

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

1 צרור כוסברה, קצוץ דק

עלים קצוצים מ-1 צרור נענע

קליפה מגוררת מ-2 תפוזים

קליפה מגוררת מ-2 לימונים

4 שיני שום, כתושות

3 כפות פיסטוקים, קלויים, קלופים וקצוצים גס

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (250 מעלות).
  2. מאחר שנהוג להשתמש רק ב-7 הצלעות הגדולות, מסירים בסכין את החלק הקיצוני, עם הצלעות הקטנות.
  3. מסירים את שכבת השומן מחלקן העליון של העצמות ומנקים אותן משומן ומעור, בעזרת הסכין, כך שהעצמות נחשפות. עוטפים את הקצוות החשופים של העצמות ברדיד אלומיניום, שלא ייחרכו בעת הצלייה, מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לתבנית תנור.
  4. צולים את הצלעות בתנור 20 דקות, עד שהן משחימות. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וצולים עוד 15 דקות. כעת בודקים אם הצלעות מוכנות: דוקרים את הבשר במזלג ארוך במשך 5 שניות, ומוציאים. נוגעים במזלג: אם הוא פושר ולא קר, הבשר מוכן. אם לא, ממשיכים לצלות 5-7 דקות נוספות, ובודקים שוב. אם הנתח מוכן - מצננים על רשת כ-10 דקות.
  5. מערבבים בקערה את כל המרכיבים לגרמולטה ומפזרים את התערובת על הבשר. מגישים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מנה חגיגית וקלה להכנה. צלעות טלה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
לאשה בפייסבוק
מומלצים