שתף קטע נבחר

פיתוחים: סוללה שאינה נגמרת ואקדח סלולרי

מדענים מפתחים טלפון הניזון באמצעות כמה מקורות אנרגיה – סוללה חשמלית, תאי דלק ואור השמש. במקביל, הוויכוח המתמשך בשאלה אם הקרינה הורגת אותנו או לא עוד רחוק מפתרון, אבל יש טלפון חדש שעלול להרוג אותנו בוודאות אפילו עם קרינה אפסית

ככל שהטלפונים החדשים מציעים יותר אפשרויות, כך הם זקוקים ליותר אנרגיה כדי לפעול. מדענים מתחומים שונים הפועלים בפיקוחו של מכון פראונהופר (Fraunhofer) הגרמני לאנרגיה סולארית מנסים לפתח את "סוללת העתיד".

 

המדענים הללו מבקשים לפתח מערכות אנרגיה היברידיות, המשלבות סוללות, תאי דלק ותאים סולאריים (המייצרים חשמל מאור) כדי להאריך את זמן הפעולה של המכשירים הניידים. הרעיון הוא להשתמש במקורות אנרגיה שונים במכשיר יחיד, ולנהל אותם כך, שבכל רגע נתון יקבל המכשיר את מקור הכוח האופטימלי בתנאים השוררים סביבו.

 

השיטה הזו מכונה "כריית אנרגיה"׃ שימוש באור, בחום או בתנועה לייצור אנרגיה ולשימורה כדי שניתן יהיה להשתמש בה גם כשמקור האנרגיה אינו זמין. הטכניקה הזו מיושמת, למשל, בשעוני יד המופעלים באמצעות מחוללי כוח תרמו-אלקטריים זעירים, הממירים את חום הזרוע לאנרגיה.

 

הטלפונים הסלולריים של העתיד יוכלו להשיג את האנרגיה הדרושה לפעילותם מכמה מקורות במקביל. במכשיר אחד נמצא סוללה, תאים סולאריים ותאי דלק, או תאים תרמו-אלקטריים המפיקים חשמל מחום.

 

איך זה יעבוד? מחשב נישא, למשל, יפעל בתחילה באמצעות הסוללה. כשזו תתרוקן, ישאב המחשב את האנרגיה הדרושה לו מתא הדלקׁ– ובזמן הזה תיטען הסוללה מחדש מתאים סולאריים בכל רגע שבו תנאי התאורה יהיו מספקים.

 

מיצובישי הציגה כבר בשנה שעברה את טלפון ה-MP3 שלה, מיוזיק פורטר(Porter Music), שמשולבים בו תאים סולארים. התא הסולארי יכול להטעין את הסוללה בעזרת אור השמש בלבד.

 

כך, בכל פעם שהמשתמש יוצא לרחוב הסוללה מתמלאת באנרגיה. אלא שלא הכל מושלם: טעינה באמצעות אור השמש נשלמת בתוך מספר ימים, ולא בטוח שחשיפה כה ממושכת לאור השמש תועיל לחלקים אחרים ורגישים של הטלפון.

  

כתב אצבעות

 

מכשיר ה-2800-PG של פאנטק (Pantech) מאפשר לעשות עם המקלדת קצת יותר מלבד "סתם" ללחוץ על כפתורים.

 

לוח המקשים שעליו מסודרות הספרות נראה כלוח רגיל אולם הוא מזהה מגע, כך שניתן לכתוב עליו בחופשיות בעזרת האצבעות – יתרון שיכול להקל מאוד על חיי המשתמשים הכותבים בשפות שבהן מספר אותיות גדול יחסית, כמו סינית או קירילית.

 

באמצעות לחיצה על כפתורי הספרות יכולים המשתמשים לכתוב טקסטים באופן הדומה לשיטת הכתיבה של מחשבי כף יד כמו פאלם. המכשיר מזהה את הטקסט הנכתב ומתרגם אותו לקלט מילולי.

 

ה-PG2800 הוצג בתערוכה שנערכה ברוסיה לאחרונה. המכשיר הנייד מעוצב כצדפה, נהנה ממסך גדול, מצלמה, נגן MP3, כרטיס הרחבה לזיכרון ומילון אלקטרוני.

 

דבר וזרוק

 

נוסעים לחו"ל? בעתיד תוכלו לוותר על הטלפון הסלולרי הפרטי או השכור ועל כרטיס החיוג הבינלאומי, ולקחת אתכם מכשיר טלפון חד-פעמי וזול מנייר, שאפשר לזרוק בתום השיחה.

 

לאחרונה הוצג ביפאן דגם של טלפון חד-פעמי שכזה, בשם Paper says (הנייר מדבר). בחזונם רואים המעצבים מכשיר זול מאוד, שאפשר יהיה לקנות בכל מקום. המארז יהיה שטוח ודק, הרכיבים הפנימיים מופרדים כדי שיהיה אפשר להחליף חלק מהם במידת הצורך – והמכשיר כולו ניתן למיחזור. להשתמש ולזרוק.

 

הנייר לא רק ניתן למחזור, אלא גם ניתן יהיה לשלב בו צג בסיסי שיראה את המספר שאליו מחייגים. טלפון כזה יחסוך מהמטיילים את הצורך לדאוג לאובדן או לנזק שעלול להיגרם לטלפון שהביאו איתם מהבית או ששכרו מסוכנות מקומית.

 

הטלפון החד פעמי לא יציע אפשרויות מתקדמות יותר מאשר חיוג וקבלת שיחות. מצד שני, לטלפון ציבורי ממוצע המקבל כרטיסי חיוג בינלאומיים יש בדיוק את אותן יכולות והוא הרבה פחות נייד.

 

נשק סלולרי

 

הוויכוח המתמשך בשאלה אם הקרינה הורגת אותנו או לא עוד רחוק מפתרון, אבל יש טלפון חדש שעלול להרוג אותנו בוודאות אפילו עם קרינה אפסית.

 

במבט ראשון הוא נראה כמו טלפון, אך בדיקה מעמיקה יותר מגלה שמדובר באקדח קטלני בקוטר 22 מ"מ. בחלקו העליון של ה"טלפון" ממש מתחת למסך, נמצאת המחסנית המכילה ארבעה כדורים. סיבוב החלק התחתון של המכשיר מאפשר לטעון את ה"טלפון". האנטנה משמשת כקנה והירי עצמו מתבצע על ידי לחיצה על המספרים 5 עד 8 .

 

אקדחים ראשונים מהסוג הזה התגלו באוקטובר 2005 על ידי משטרת הולנד במהלך פשיטה על סוחרי סמים באמסטרדם. ההולנדים בדקו ומצאו שהנשק הורכב בתוך טלפונים ישנים שחלקיהם הפנימיים הוצאו. עד מהרה התברר שלא רק ההולנדים מצויידים באקדחים המוסווים.

 

בסלובניה נעצר סוחר נשק קרואטי שניסה להבריח "טלפונים" שכאלה למערב אירופה. "בסוף נצטרך לשלוף נשק בכל פעם שמישהו ינסה לגשת אל הטלפון הנייד שלו", אמר בדאגה מפקד משטרת גרמניה.

 

בנמלי תעופה באירופה החלו לבצע בדיקות שיקוף לטלפונים הניידים של הנוסעים. גם בנמלים האמריקניים מכירים את האיום החדש ולא לוקחים סיכונים: כאשר אחד הנוסעים מעורר את חשדם של אנשי הביטחון הם מבקשים ממנו, בין השאר להפעיל את הטלפון שברשותו כדי לוודא שהמכשיר אמיתי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים