שתף קטע נבחר

עתירה: לאפשר לעצירי חמאס מפגש עם עורך דין

ארגון עדאלה עתר לבג"ץ בדרישה לאפשר לשלושת עצירי החמאס ממזרח ירושלים בפרט ולאסירים ביטחוניים ככלל להיפגש עם עורכי דינם. בעתירה, שתידון מחר, נטען כי מאז חטיפת החייל גלעד שליט שירות בתי הסוהר לא מאפשר לעצירים ואסירים פלסטינים להיפגש עם עורכי דין. עדאלה: מתוכננת עתירה גם נגד שלילת התושבות

מרכז עדאלה, המרכז המשפטי לזכויות המיעוט הערבי בישראל, הגיש היום (ב') עתירה נגד החלטת שירות בתי הסוהר של לאפשר לעצירים מהחמאס, חברי הפרלמנט הפלסטיני: מוחמד אבו טיר, אחמד עטון, וחאלד אבו ערפה, המוחזקים בכלא איילון, להיפגש עם עורכי דינם. 

 

דיון בעתירה נקבע למחר בשעה 10:00 בבוקר. העתירה בסוגיית העצירים הביטחונים מחמאס בפרט ובסוגיית מפגשים בין אסירים ביטחוניים פלסטינים לפרקליטיהם בכלל. לטענת מרכז עדאלה, מיד לאחר חטיפתו של החייל גלעד שליט התקבלה החלטה בשירות בתי הסוהר לפיה לא יורשו עורכי דין להיפגש עם לקוחותיהם – אסירים ביטחוניים פלסטינים המרצים עונשי מאסר בבתי הכלא בישראל.

 

במרכז עדאלה אומרים כי בית המשפט העליון כבר הכיר בזכותם של עצורים ואסירים להיפגש עם עורכי דין כזכות יסוד. "זכותם של עצורים ואסירים להיפגש עם עורכי דינם משמש ערובה מרכזית לשמירה על זכויות פרטיות נוספות השמורות להם", אומרים במרכז ומוסיפים: "מניעת כניסתם של עורכי דין תסכן, הלכה למעשה, את יכולתו של העציר הנפגע לעתור לבית המשפט ולבקש מיידית את הגנתו, וכן לסכל את יכולתו לתעד, באמצעות עורך דינו, את הפגיעות שנגרמו לו.

 

"הדרת רגליהם של עורכי הדין מבתי הכלא, משמעה שימתם של האסירים והעצורים בתנאי בידוד מוחלט המנתק אותם שלא כדין מעולם החיצון. בידודו של העציר והעצור מכל קשר עם העולם החיצוני עלול להגביר את הסיכון לחשיפתו לעינויים וליחס משפיל", נכתב בעתירה שמפנה את השופטים לדו"ח נציבת זכויות האדם באו"ם, פרופסור ניגל רודלי, שהתייחסה לכך בעבר.

 

"נעתור גם על שלילת התושבות"

 

ל-ynet נודע כי במרכז עדאלה מתכוונים להגיש גם  עתירה לגבי שלילת תושבותם של אבו טיר, עטון ואבו ערפה, המתגוררים במזרח ירושלים, על ידי שר הפנים. "חברי הפרלמנט הפלסטיני יפו את כוחינו והודיעו כי במידה ותישלל תושבותם הם מעוניינים לפנות לבג"ץ על מנת למנוע את שלילת התושבות", אמרה ל-ynet עורכת הדין עביר בכר.

 

"זה בלתי אפשרי להשיג על החלטת השר כשמונעים מעורכי הדין לפגוש את העצירים והפועל היוצא הוא פגיעה גם בזכויות העצירים וגם בזכותם לגישה לערכאות כמקובל ועל פי חוק. אנחנו במצב שאנחנו צריכים להגיש עתירה רק כדי לקיים את הזכות הבסיסית של מפגש עורכי דין עם לקוחותיהם", אומרת עו"ד בכר שמסבירה כי העתירה בעניין התושבות תוגש רק לאחר שעורכי הדין יורשו להיפגש עם העצירים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עצורי החמאס. זכות יסוד
צילום: איי אף פי
עדאלה. עוד עתירה בדרך
מומלצים