בעוד חלק מהתושבים ביישובי גבול הצפון עזבו את בתיהם למקומות בטוחים יותר, החליטו 32 מתנדבים מחו"ל להישאר בקיבוץ ברעם, הנושק לגבול הצפון, למרות הרקטות ששיגר חיזבאללה לעבר האזור והדי הפגזים שיורים תותחי צה"ל.
|
| המתנדבים בקיבוץ ברעם (צילום: דני דגן) |
ראף ווילי מאנגליה, סיפר להורים המודאגים בבית שהוא נמצא באילת. שלא ידאגו. בעוד חודש, כשיחזור למולדתו, הוא מתכוון לספר להם את האמת.
"הייתי בקיבוץ ברעם לא רחוק מאיפה שהייתה פעם עמדת חיזבאללה", סיפר השבוע ווילי ל-ynet. עבורו זהו ביקור שני בישראל, אך הפעם הוא העדיף להתנדב בקיבוץ הצפוני, בעיקר בגלל האווירה הטובה עליה שמע. בקשר ללחימה יש לו רק מילים טובות לישראל: "צריך לעצור את חיזבאללה. הם מתחבאים מאחוריי אוכלוסייה אזרחית. אי אפשר להאשים את ישראל".
עבור לנאמפילה רדבה מדרום אפריקה זהו הביקור הראשון בישראל. גם הוא גיבש עמדה מוצקה לגבי מה צריך להתרחש כדי שהלחימה תיפסק. "אני לא פוחד יותר", מצהיר רדבה. "חיזבאללה צריך למות. נסראללה צריך למות".
לעומת הדרום אפריקני והבריטי, שרה פארק מדרום קוריאה, שגם על ארצה מאיימים טילים מצפון, לא מפנה אצבע מאשימה ללחימה כלפי אחד הצדדים. "כואב לי שאזרחים נפגעים", היא אמרה.