שתף קטע נבחר

הפסקת אש מהאוויר, מכת אש על הקרקע

הזמן בשעון החול של התקיפה בלבנון הולך ואוזל. למרות ההחלטה להפסיק את התקיפות מהאוויר למשך 48 שעות, בירושלים מתכוונים להרחיב באופן ניכר את הפעילות הקרקעית בניסיון להגיע להישגים צבאיים, בהם הרחקת חיזבאללה מהגבול. גורם בכיר בלשכת ראש הממשלה: "עם תום ההפוגה בתקיפות האוויריות, נחזור לפעילות מלאה בלבנון"

חלון ההזדמנויות עומד להיסגר, ישראל מתכננת מכת אש: בימים הקרובים תרכז ישראל מאמץ צבאי קרקעי מוגבר כדי לצאת מהמלחמה בלבנון עם הישג משמעותי, בטרם תיכפה עליה הפסקת אש מוחלטת, כך אמר אמש (יום א') גורם ביטחוני-מדיני בכיר בירושלים. בכוונת ישראל להגביר באופן ניכר את פעילות השריון וחיל רגלים, על רקע ההחלטה של ישראל להפסיק את ההתקפות האוויריות בלבנון למשך 48 שעות בעקבות התקרית בכפר כנא.

 

 

 

גורם בכיר בלשכת ראש הממשלה העריך הבוקר בפני ynet כי לישראל נותר כשבוע ימים להשלמת הפעילות הצבאית בלבנון: "ביום רביעי הקרוב יחלו הדיונים במועצת הביטחון, והחלטה אפשרית על הפסקת אש לא תיפול לפני יום שישי. להערכתנו, כוח התערבות מיידי בינלאומי צפוי להגיע כבר ביום שני הבא ורק אז ניתן יהיה להחיל הפסקת אש באזור.

 

"חיל האוויר ימשיך לטוס מעל לבנון גם היום, אך לא יבצעו תקיפות אלא אם כן יזהו משגרי טילים או חוליות מחבלים שיאיימו על ישראל וכוחותיה. עם תום ההפוגה בתקיפות האוויריות, נחזור לפעילות מלאה בלבנון".

 

 

אחד ההישגים שישראל שואפת אליהם לפני תום הלחימה הוא הרחקת חיזבאללה מקו הגבול. נוכח כוונתם של ראש הממשלה אהוד אולמרט ושר הביטחון עמיר פרץ לזרז את המהלכים הצבאיים, צפוי הקבינט לביטחון לאומי שיתכנס הערב לאשר הפעלה של לפחות אוגדת מילואים אחת מאלו שגיוסן אושר בשבוע שעבר, ואת הרחבת הפעילות הקרקעית.

 

בינתיים, בירושלים יודעים כי עד כה לא רשמה לישראל הצלחה בהשגת אף אחד מיעדיה: החזרת החיילים החטופים, יישום החלטה 1559 של האו"ם הכוללת פירוק של חיזבאללה מנשקו והצבת צבא לבנון במקומו בגבול, או הרחקת משגרי הטילים של חיזבאללה מהגבול. גם הישג כמו פגיעה במנהיג חיזבאללה, נסאראללה, לא הצליח צה"ל לרשום עד כה.

 

בתחילה נקבעה ישיבת הקבינט לביטחון לאומי ליום רביעי או חמישי השבוע. אלא שאמש הוחלט להקדים את הדיון, מיד לאחר נאומו של ראש הממשלה אהוד אולמרט בפני ראשי הערים בארץ על רקע התקרית בכפר כנא. בין השאר, הקדמת הדיון נעשתה על רקע ההערכה שמועצת הביטחון של האו"ם תגנה את ישראל על מות האזרחים ועשויה לפעול להפסקת אש מיידית.

 

הדעה הרווחת בקרב 12 חברי הקבינט הביטחוני-מדיני היא שנכון לרגע זה אין להפסיק את הלחימה. פרט לאולמרט

ופרץ, כבר הביעו את דעתם שניים מחברי הקבינט, סגן ראש הממשלה אלי ישי והשר לביטחון פנים אבי דיכטר, כי אין להניח לאירועי כפר כנא לעצור את ישראל לפני הגעה להישגים צבאיים. בעניין זה פרץ אמר היום לשר החוץ האיטלקי כי ישראל תמשיך בפעולותיה הצבאיות עוד שבועיים.  

 

למרות שבירושלים ניסו לשדר היום "עסקים כרגיל", לאולמרט ושריו ברור שחלון הזמנים לפעולה הצבאית הולך ונסגר. בדרג המדיני של ישראל יודעים כי החבל שנתנה ארה"ב לישראל, בתמיכה שקטה של רבות ממדינות העולם, התקצר מאוד כתוצאה מהפגיעה הטרגית בכפר כנא. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אולמרט
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
ופרץ. מסתכלים לצדדים
צילום: רויטרס
מומלצים