שתף קטע נבחר

סגולים ומתוקים - 3 מאפים מטריפים עם שזיפים

כשמתחשק לכם להתרפק על עונות יפות של קיץ, זה בדיוק הזמן להכין מאפים עם שזיפים. דנה שטינוול ממגזין "שף" מגישה שלושה מתכונים מעיפים של שזיפים

עוגת שוקולד ושזיפים מבושלים ביין

 

המרכיבים:

לבסיס:

1/4 כוס סוכר + 1 כף סוכר (75 גרם סה"כ)

75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 כוס (135 גרם) קמח

לשזיפים:

8 שזיפים, מגולענים וחצויים

1/2 1 כוסות (300 מ"ל) יין אדום

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

1 מקל קינמון

לשוקולד:

250 גרם חמאה

250 גרם שוקולד מריר

6 ביצים

1 כוס (200 גרם) סוכר

1/2 כוס (70 גרם) קמח

 

כלים: תבנית בקוטר 22 ס"מ

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.
  2. הבסיס: שמים את הסוכר והחמאה בקערת מעבד מזון או מיקסר ומעבדים קלות.
  3. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצרים פירורים. משטחים את הבצק בתבנית ואופים 10-15 דקות, עד הזהבה. מצננים קצת.
  4. השזיפים: שמים בסיר את השזיפים, היין, הסוכר והקינמון. מערבבים ומחממים על להבה בינונית. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהשזיפים מתרככים ומזלג ננעץ בהם בקלות. מסננים ומסדרים את חצאי השזיפים על בסיס העוגה.
  5. השוקולד: ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מניחים מעליו קערה חסינת חום או סיר נוסף, כך שתחתיתו אינה נוגעת בפני המים. שמים בסיר העליון את החמאה ואת השוקולד ומחממים עד שהם נמסים לגמרי. מסירים מהכיריים. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים כ-5 דקות, עד שנוצרת בלילה בהירה ואוורירית. מוסיפים את הבלילה לעיסת השוקולד ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. מוסיפים את הקמח ומערבבים. יוצקים על השזיפים ואופים כ-50 דקות (במהלכן נזהרים שלא להזיז יותר מדי את התבנית, כדי לא ליצור בקעים בעוגה) עד הזהבה.

 

  • איך שומרים? עוטפים היטב ומאחסנים במקרר עד 4 ימים.

 

 

עוגת שמרים עם מלית שזיפים

 

המרכיבים:

4 כוסות (550 גרם) קמח

1/2 כוס סוכר + 1 כף סוכר (120 גרם סה"כ)

1 כפית (5 גרם) מלח

20 גרם שמרים טריים, מפוררים

150 גרם חמאה, מומסת

1 כוס (200 מ"ל) חלב פושר

להברשה:

1 ביצה טרופה

כ-1 כפית חלב

למלית:

1 כוס (200 גרם) סוכר

1/4 כוס (50 מ"ל) מים

60 גרם חמאה

12 שזיפים, מגולענים וחתוכים לפרוסות דקות

4 כפות (60 מ"ל) ברנדי

למריחה:

2 כפות ריבת שזיפים

 

כלים: תבנית טבעתית בקוטר 26 ס"מ

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק, פרט לחלב, בקערת מערבל או מעבד מזון בעל וו לישה. מתחילים לעבד ומוסיפים את החלב בהדרגה, תוך כדי הפעולה.
  2. ממשיכים לערבל כ-8 דקות, עד שנוצר בצק אחיד. מעבירים לקערה מקומחת, מכסים את הקערה בבד לח ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. לשים את הבצק בעדינות כמה דקות, מכסים בבד לח ומתפיחים שוב כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. המלית: שמים את הסוכר והמים בסיר ומבשלים כ-10 דקות, על להבה נמוכה, עד שהסוכר נמס ומתקבל קרמל זהוב. מוסיפים את החמאה ומבשלים עד שהחמאה נמסה.
  5. מוסיפים את השזיפים ומבשלים, תוך ערבוב, כ-5 דקות, עד שהם מתרככים קצת. מוסיפים את הברנדי ומבשלים כחצי דקה נוספת. מסננים ומניחים בצד לצינון.
  6. מקמחים משטח עבודה קלות, מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים ל-2 עלים מלבניים בעובי כ-4 מ"מ. מורחים כל עלה בכף מהריבה ומשטחים כמחצית ממלית השזיפים. מגלגלים לגליל מאורך ומהדקים היטב את הקצוות. קולעים צמה משני הגלילים ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים בבד לח ומתפיחים כחצי שעה.
  7. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  8. הציפוי: טורפים בקערית את הביצה והחלב, מברישים את הצמה ואופים כ-35 דקות, עד הזהבה.

 

  • איך שומרים? כיומיים בכלי אטום בטמפרטורת החדר. ביום השני כדאי לחמם מעט בתנור לפני ההגשה.

 

 

טארט שזיפים בדבש עם קרם שקדים ופיסטוק

 

המרכיבים:

לבצק:

1/2 1 כוסות (200 גרם) קמח

1/2 כוס אבקת סוכר + 1 כף אבקת סוכר (75 גרם)

1/4 כוס (25 גרם) שקדים טחונים

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה

לקוביות הבצק:

30 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2 כפות (30 גרם) סוכר

1/2 כוס קמח פחות 1 כף קמח (60 גרם)

לשזיפים בדבש:

6 שזיפים, חצויים ומגולענים

1 כוס (360 גרם) דבש

לקרם שקדים ופיסטוק:

150 גרם חמאה רכה

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

3 ביצים

1/2 כוס שקדים טחונים + 1 כף גדושה שקדים טחונים (75 גרם סה"כ)

1/2 כוס פיסטוקים טחונים + 1 כף גדושה פיסטוקים טחונים (75 גרם סה"כ)

1 כף (15 גרם) קורנפלור

 

כלים: תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: שמים את הקמח, אבקת הסוכר, השקדים והחמאה בקערת מעבד מזון (או בקערה רגילה) ומעבדים (או ממוללים בידים ומערבבים), עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את הביצה ומערבבים, עד שנוצר בצק אחיד. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים שעה במקרר.
  2. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה הגדול מעט מקוטר התבנית. מהדקים לבסיס ולדפנות ומאחסנים במקפיא כחצי שעה.
  3. קוביות הבצק: שמים את החמאה והסוכר בקערת מערבל ומעבדים לעיסה אחידה. מוסיפים את הקמח ומעבדים לבצק. משטחים את הבצק למלבן בעובי כחצי ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כחצי שעה.
  4. השזיפים: שמים את הדבש בסיר קטן ומחממים, עד שהוא הופך נוזלי. מוסיפים את השזיפים ומבשלים כ-10 דקות, עד שהם מתרככים ומזלג ננעץ בהם בקלות. מצננים לגמרי ומסננים.
  5. קרם השקדים: שמים את החמאה והסוכר בקערת מעבד ומעבדים לקרם חלק. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבלים כדקה לאחר כל הוספה. מוסיפים את השקדים, הפיסטוקים והקורנפלור ומעבדים לעיסה אחידה.
  6. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  7. הרכבת הטארט: מוציאים את התבנית מהמקפיא ומסדרים את השזיפים על הבסיס. יוצקים את קרם השקדים מעל השזיפים ומשטחים. מוציאים את מלבן הבצק מהמקרר, מסירים את הניילון וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ. מסדרים את קוביות הבצק מעל קרם השקדים. אופים כ-40 דקות, עד שהטארט מזהיב והקרם מתייצב.

 

  • איך שומרים: הטארט נשמר כ-3 ימים במקרר, אפשר לאכול קר או לחמם קצת.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאשה בפייסבוק
מומלצים