שתף קטע נבחר

מכון הייצוא: המלחמה לא תפגע בייצוא למדינות ערב

במחצית הראשונה של השנה נרשם גידול של כ-28% בייצוא למדינות ערב והסתכם בכ-138 מיליון דולר, כ-92% מסכום זה הוא יצוא לירדן ומצרים

למרות המלחמה בצפון, לא צפוי שינוי מהותי בייצוא למדינות ערב בשנת 2006. כך אומר יחיאל אסיה, מנכ"ל המכון הייצוא.

 

לדבריו הזיבה לכך קשורה בעובדה שהמרכיב העיקרי בייצוא למדינות ערב הוא הייצוא למצרים ולירדן, הנשען בעיקרו על הסכמי ה-QIZ. השיקולים של גורמי רכש במדינות אלו נובעים לדברי אסיה מכדאיות כלכלית ומאפשרויות לניצול כניסה לשוק האמריקני.

 

במחצית הראשונה של 2006 נרשם גידול של כ-28% בייצוא של ישראל למדינות ערב לעומת התקופה המקבילה אשתקד והוא הסתכם בכ-138 מיליון דולר.

 

ממכון היצוא נמסר, כי נתונים אלו, לא כוללים יצוא עקיף למדינות ערב דרך מדינות שלישיות בהיקף של כ-6 מיליון דולר שבוצע ברבעון הראשון של השנה במסגרת פרויקטים משותפים בין חברות ישראליות לחברות ערביות.

 

אסיה מסר, כי 27 יצואנים ישראלים מייצאים כיום לעיראק בעיקר לצבא האמריקני (ציוד טלקומוניקציה, מכונות וציוד). הללו יצאו לעיראק במחצית הראשונה של השנה בהיקף של 2 מיליון דולר - ירידה של 20% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בשנת 2005 הסתכם הייצוא לעיראק ב-5.7 מיליון דולר.

 

מנכ"ל מכון היצוא הוסיף, כי 1,343 יצואנים ישראלים פועלים כיום בירדן - ירידה של 25% לעומת 2005. עם זאת, הייצוא התעשייתי לירדן עלה במחצית הראשונה של השנה בכ-14.5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם בכ-65 מיליון דולר. עיקר הייצוא - עץ, ריהוט, נייר ודפוס, מכונות וציוד.

 

במצרים פועלים כיום כ-260 יצואנים ישראלים. במחצית הראשונה של השנה חל גידול של כ-72% בייצוא התעשייתי למצרים, לעומת התקופה המקבילה אשתקד והוא הסתכם בכ-62 מיליון דולר. עיקר הייצוא - טקסטיל הלבשה ועור, כימיקלים וזיקוקי נפט.

 

הגידול למצרים המושפע בעיקר מכניסה לתוקף של הסכמי ה- QIZ, המאפשרים יצוא ללא מכס ממצרים לארה"ב בענפים מסורתיים בכפוף לרכישת חומרי גלם בשיעור של כ- 11.7% מישראל.

 

עוד עולה מנתוני מכון הייצוא, כי במחצית הראשונה של השנה ירד הייצוא התעשייתי למרוקו בכ-35% והסתכם בכ-4.7 מיליון דולר. הייצוא לתוניס עלה בכ- 3.5% והסתכם ב-1.5 מיליון דולר.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים