שתף קטע נבחר

שלוש עוגות דבש קלות ונפלאות

הנה עוגות הדבש שימתיקו לכם את השנה החדשה - עם סירופ, משמשים מיובשים ואפילו עם בננות. כאלה טעימות שבטח תכינו אותן גם לאורך כל השנה

עוגת דבש עם סירופ

מתכון של דנה שטיינוול

 

המרכיבים:

3/4 כוס + 1 כף (200 מ"ל) שמן

2/3 כוס (160 מ"ל) מים

3/4 כוס (270 גרם) דבש

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1/2 1 כפיות (8 גרם) סודה לשתייה

1 ביצה (50 גרם)

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית אבקת קפה נמס

1/2 כפית ציפורן טחון

3 חלבונים (90 גרם)

2 כפות (20 גרם) סוכר

לסירופ:

1/2 4 כפות (45 גרם) סוכר

1/4 כוס (60 מ"ל) מים

 

כלים: תבנית אינגליש קייק באורך 35 ס"מ

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית. שמים את השמן, המים, הדבש הסוכר, הסודה לשתייה והביצה בקערת המערבל ומערבלים 2 דקות. מוסיפים את הקמח, הקינמון, הקפה והציפורן ומערבלים 2 דקות
  2. נוספות.
  3. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף. יציב. מוסיפים את הקצף לעיסת העוגה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. יוצקים לתבנית ואופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  4. הסירופ: בזמן שהעוגה נאפית, שמים את הסוכר והמים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים, עד שהסוכר נמס לגמרי. מצננים. יוצקים את הסירופ הצונן על העוגה מיד בצאתה מהתנור ומצננים.

 

 

עוגיות מגולגלות במלית משמשים ודבש

מתכון של מיכל לוי-אלחלל

 

המרכיבים (40 עוגיות):

לבצק:

250 גרם חמאה, בטמפרטורת חדר

250 גרם גבינת שמנת

2 כוסות (250 גרם) קמח

1/4 כפית מלח

למלית:

4 כפות דבש

1/4 כוס ריבת משמשים

1 כוס (75 גרם) משמשים מיובשים חתוכים לחתיכות קטנות

1 כוס (100 גרם) צימוקים בהירים

2/3 כוס (140 גרם) סוכר

1/4 כפית קינמון טחון

1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך קלויים וקצוצים

1/4 כוס (50 מ"ל) חלב

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: שמים את החמאה וגבינת השמנת בקערת המערבל ומקציפים עד שנוצר קרם אחיד. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים בכף עץ, עד שנוצר בצק. אוספים לכדור, משטחים קצת, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה.
  2. המלית: שמים בסיר את הדבש, ריבת המשמשים, המשמשים והצימוקים. מביאים לרתיחה, מסירים מהכיריים ומניחים בצד.
  3. מרפדים משטח עבודה ב-4 ניירות אפייה. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן באורך של כ-17 ס"מ וברוחב של כ-12 ס"מ על ניירות האפייה. מאחסנים במקרר 10 דקות.
  4. הציפוי: שומרים כ-2 כפות מהסוכר בצד, לציפוי, ומערבבים את השארית עם הקינמון. מפזרים על כל מלבן בצק מעט מתערובת הסוכר והקינמון. מורחים שכבה דקה מהמלית ומפזרים מעט מהאגוזים הקצוצים. מגלגלים את מלבני הבצק לגלילות ארוכות. מברישים את גלילי הבצק בחלב ומפזרים קצת מהסוכר ששמרנו. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. מעבירים את גלילי הבצק לתבניות. מסמנים לאורך גלילי הבצק פרוסות במרווחים של כסנטימטר וחצי ובעומק 1 ס"מ
  5. (כלומר, לא משלימים את חיתוך הפרוסה). מאחסנים במקרר לחצי שעה-שעה. 5. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות).
  6. אופים את העוגיות 45-50 דקות, עד הזהבה. מצננים 15 דקות לפחות, מעבירים לקרש חיתוך ומפרידים בין העוגיות בסכין חדה בסימני החיתוך.

 

 

חיתוכיות דבש, שיבולת שועל ובננה

מתכון של עידית חייט

 

המרכיבים (תבנית בגודל 22X32 ס"מ):

לבסיס:

1 כוס (130 גרם) קמח מלא

1 כוס (140 גרם) קמח רגיל

2 כוסות (200 גרם) פתיתי שיבולת שועל

1 כפית קינמון טחון

1 כפית סודה לשתייה

200 גרם חמאה

1 כוס (200 גרם) סוכר חום כהה

1 כוס (360 גרם) דבש

למלית:

2 בננות בשלות

2 כפות מיץ לימון

150 גרם תמרים (אפשר לחים או יבשים), חתוכים לחתיכות בינוניות

1 כפית קינמון טחון

2 ביצים (100 גרם)

מעט מלח

1/2 כוס (170 גרם) דבש

כ-1/4 כוס (40 גרם) קורנפלור

לפירורים:

1 כוס (70 גרם) קמח

1/4 כוס (50 גרם) פתיתי שיבולת שועל

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

2 כפות (כ-20 גרם) חמאה קרה, חתוכה לחתיכות קטנות

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.
  2. הבסיס: שמים את הקמח המלא, הקמח הרגיל, פתיתי שיבולת השועל, הקינמון והסודה לשתייה בקערה גדולה ומערבבים. שמים את החמאה, הסוכר החום והדבש בסיר בינוני ומחממים על להבה בינונית כ-5 דקות, עד שהחמאה והסוכר נמסים. יוצקים את תכולת הסיר על התערובת שבקערה ומערבבים היטב. מעבירים את העיסה אל התבנית ומיישרים על התחתית.
  3. המלית: מועכים את הבננות היטב במזלג. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את התמרים והקינמון ומערבבים. שמים את הביצים והמלח בקערה בינונית וטורפים היטב. מוסיפים את הדבש, הקורנפלור ועיסת הבננות וטורפים עד שמתקבלת תערובת חלקה. יוצקים על הבסיס שבתבנית.
  4. הפירורים: שמים את הקמח, פתיתי שיבולת השועל והסוכר בקערת המערבל או מעבד המזון ומעבדים (אפשר גם לשים בקערה גדולה ולמולל באצבעות). מוסיפים את חתיכות החמאה ומעבדים בהפסקות (פולסים), רק עד שמתקבלים פירורים גסים. מפזרים את הפירורים על המלית ואופים כ-40 דקות. מצננים לגמרי וחותכים לריבועים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתאימה כקינוח בארוחה בשרית. עוגת דבש בסירופ
צילום: שחר פליישמן
לאשה בפייסבוק
מומלצים