שתף קטע נבחר

מתיקות מעוררת - עוגת דבש בניחוח קפה

רוני ונציה במתכון לעוגת דבש מסורתית, לא מתוקה מדי, ריחנית ומתובלת שמתאימה להגשה אחרי ארוחת חג בשרית

עוגת דבש ואספרסו

עוגת דבש קלה להכנה, מוגשת באופן מסורתי אצל יהודי מזרח-אירופה בערב הראשון של ראש השנה, לברכת שנה מתוקה. הגרסה להלן היא של עוגת דבש לחה ולא דחוסה מדי (בזכות השימוש בקמח רך לעוגות), מבושמת בקלילות בתבלינים וליקר קפה. מתיקות הדבש מתאזנת מצויין עם קפה אספרסו, ולכן העוגה אינה מתוקה מדי.

 

המרכיבים:

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן צמחי

1/2 1 כוסות דבש

3 ביצים

3 כוסות קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה

1/4 כפית מלח

1 כפית ג'ינג'ר טחון

2 כפיות קינמון טחון

1/2 כפית פלפל אנגלי ריחני

1/8 כפית ציפורן טחון

1 כוס קפה אספרסו (או 1 ורבע כפות שטוחות קפה נמס מומס ב-1 כוס מים רותחים), מצונן

2 כפות ליקר קפה "קלואה"

אבקת סוכר - לקישוט (לא חובה)

 

הכלים: תבנית סיר פלא מסולסלת או רגילה, בקוטר כ-25 ס"מ, משומנת

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות).
  2. בקערת מערבל מקציפים את הסוכר והשמן עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הדבש. מוסיפים את הביצים אחת לאחר השניה, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה, המלח, הג'ינג'ר, הקינמון, הפלפל האנגלי והציפורן.
  4. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לתערובת הדבש, לסירוגין, עם האספרסו והליקר, כאשר מתחילים ומסיימים בחומרים היבשים.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-60-50 דקות, עד שמחדירים קיסם פנימה, והוא יוצא נקי.
  6. מצננים את העוגה בתבנית על רשת כ-15 דקות. מעבירים סכין קטנה וחדה מסביב לשוליים ולגליל המרכזי, הופכים וממשיכים לצנן על רשת. כשהעוגה צוננת, בוזקים מעט אבקת סוכר לקישוט.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דני לרנר. סגנון: נורית ברניצקי
קלה וריחנית. עוגת דבש ואספרסו
צילום: דני לרנר. סגנון: נורית ברניצקי
מומלצים