שתף קטע נבחר

רגע לפני ראש השנה - שלושה מתכונים מהירים לחג

גם באירועים כמו סעודת ראש-השנה יש מקום למקצה שיפורים של הרגע האחרון. לפניכם כמה רעיונות מקוריים למטעמים מהירים אך חגיגיים

ארוחות חג, מטבען אינן ארוחות ספונטניות. במיוחד בפסח ובראש השנה, אלו ארוחות שמתוכננות בקפידה. הדילים של איפה עורכים את הארוחה ומי מביא מה נסגרים שבועות מראש. למרות שמדורי האוכל בעיתונים מלאים בהצעות מכל סוגי ארוחות החג - מפולני וכפרי עד טבעוני או קליפורני - הרי שאצל רוב המשפחות התפריטים בארוחות החג די קבועים. ארוחות אלה משלבות מתכונים מסורתיים עם מעט מאכלים שהצליחו להסתנן במשך השנים. גם מיזוג הגלויות תרם לארוחות החג, בשילובים מפתיעים כמו גפילטע פיש ומרק עוף תימני. בראש-השנה חוזרים לטעמים ולריחות שבמהלך השנה יוצא לנו פחות ופחות לאכול, בגלל העונתיות, הטירחה, או זמן ההכנה. כיוון שאנחנו ממש לפני החג, הנה כמה הצעות של הרגע האחרון.

 

עוף בדבש וזיתים

המרכיבים:

10 ירכי עוף

למרינדה: 

1/2 כוס חומץ בן יין אדום

1/4 כוס שמן זית

1 כף צלפים קצוצים

8 שיני שום כתושות 

1/2 1 כפות אורגנו יבש

300 גרם זיתים ירוקים מגולענים

מלח

פלפל

1/2 כוס דבש

1/2 כוס יין לבן יבש

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה למעט הדבש והיין, ויוצקים על העוף. משהים במשך 8 שעות לפחות.
  2. מסדרים את העוף בתבנית אפייה חסינת אש, מוסיפים את חומרי המרינדה והיין, ומורחים את העוף בדבש. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, וצולים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. מסירים את נייר האלומניום וממשיכים לצלות עד שהעוף משחים.

 

לוקוס אפוי בכרשה (פראסה)

המרכיבים:

פילה דג לוקוס במשקל של כ-1 ק"ג

150 גרם חמאה או 1/2 כוס שמן זית

3 שיני שום כתושות

1/2 כוס יין לבן יבש

2 כפות טימין טרי קצוץ

מלח

פלפל שחור טרי

2 כרשות (פראסות) שטופות היטב ללא העלים הירוקים

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הדג לנתחים בגודל של כ-100 גרם. חותכים את הכרשות לאורך של 10 ס"מ ומבשלים במים עם מעט מלח עד שיתרככו. מורחים את הדג בחמאה או בשמן זית, ומתבלים בשום, טימין, מלח ופלפל. חוצים את הכרשה ומפרידים את העלים.
  2. מסדרים על משטח עבודה 10 עלים בצורה של שתי וערב, ומניחים במרכז את נתח הדג. מקפלים מעל הדג את הקצוות, הופכים ומניחים בתבנית אפייה משומנת. חוזרים על הפעולות עם שאר הנתחים.
  3. מורחים את הנתחים בחמאה הנותרת, יוצקים לתבנית את היין ואופים כ-12 דקות בחום של 190 מעלות. מגיישים עם פלחי לימון. אפשר לפזר מעל גבינת פרמזן מגוררת, או להוסיף רוטב קר של עגבניות טריות.

 

טארט תפוחים בקרמל וקאלבדוס

מתכון מתוך ספרו של בני סיידא, "עוגות חג".

 

המרכיבים:

לבצק:

120 גרם חמאה רכה

1/2 1 כוסות קמח

4 כפות סוכר

1 חלמון ביצה

2-1 כפות חלב קר

למלית:

80 גרם חמאה

1/4 1 ק"ג תפוחי-עץ גרנד סמית, קלופים וחתוכים לשמיניות

1 כוס סוכר

1/4 כוס קאלבדוס

 

הכלים: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ, משומנת

 

אופן ההכנה:

  1. הקלתית: מכינים בצק אחיד וחלק מכל חומרי הבצק, ומשהים במקרר לחצי שעה. שוטחים את הבצק על תחתית התבנית והדפנות. דוקרים את הבצק במזלג בכמה מקומות, ושומרים במקרר במשך שעה. בינתיים מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). אופים את קלתית הבצק כ-20 דקות, עד שהיא מזהיבה.
  2. המלית: ממיסים במחבת כבדה את החמאה, ומטגנים את התפוחים כ-5 דקות. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לאדות עד שהסוכר הופך לקרמל. בוחשים את התפוחים במחבת מדי פעם. מסירים מהאש, יוצקים את הקאלבדוס ומערבבים.
  3. לפני ההגשה מכוונים את התנור לחום גבוה (200 מעלות), יוצקים את התפוחים על קלתית הבצק, ומחממים במשך כמה דקות. מגישים פושר עם רוטב וניל או גלידה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פיליפ מטראי
מנת הפתעה. לוקוס עטוף בכרישה
צילום: פיליפ מטראי
מומלצים