שתף קטע נבחר

איך לעבור את תקופת החגים בשלום עם השכנים

בתקופת החגים חלה עלייה של 20% בכמות סכסוכי השכנים: החופשה, האירוח בחג והרגישות לקיום המסורת היהודית מזמינים לא פעם סכסוכי שכנים מיותרים. אז כיצד ניתן לעבור את תקופת החגים ביחסי שכנות טובה? מספר טיפים

תקופת החגים היא תקופה לא פשוטה בכל הקשור ליחסי שכנות, בייחוד אם מדובר בבניין משותף. ההימצאות בבית בשל החופשה, האירוח והחיכוך האינטנסיבי יחסית עם השכנים בתקופה זו, עשוי להזמין סכסוכי שכנים מיותרים. 

 

בבניין לא חסרות סיבות למריבה - מקום חנייה שנתפס על ידי אורחים של שכן אחד, עשן מנגל סמיך שמייצר השכן מלמטה או המוסיקה מחרישת האוזניים של הבן המתבגר של השכנים, דווקא ביום כיפור.    

 

על פי נתוני האגודה לתרבות הדיור בתקופת החגים חלה עלייה של כ-20% אחוזים במספר התלונות בנושא סכסוכי שכנים. בין התלונות הנפוצות: הפעלת המעלית בימי החג ובניית סוכה בתחומי הרכוש המשותף. כיצד, אם כן ניתן, לעבור את החג בשלום ולשמור גם על שכנות טובה? באגודה לתרבות הדיור מציעים כמה טיפים.

 

  • מומלץ לקבוע נהלים לתקופת החגים: לפנות את האשפה והלכלוך שהצטברו במהלך השנה, לערוך מבצעי ניקיון וטיפוח ולמצוא מקום במחסן המשותף לאחסון (עד לאחר החגים).

 

  • ביטוח צד ג'- כהגנה מפני תביעה אפשרית של אורחים, מומלץ לעשות ביטוח צד ג'. מדובר על סכום של כ-15 שקל לשנה. הביטוח יכסה את חבותם של הדיירים ונציגות הבית, מפני תביעות נזיקין בגין פגיעה בגוף או רכוש.

 

  • השמעת מוסיקה ביום הכיפורים – מותר לך לעשות בביתך, כל מה שתרצה ובלבד שלא תפריע לשכנך. עו"ד סמי ישראל ,היועץ המשפטי של האגודה לתרבות הדיור, מסביר : '''מותר לשמוע מוסיקה, בתנאי שהיא לא תישמע בביתו של השכן, או בחדר המדרגות ולא תטריד אותו''.

 

  • הפעלת מעלית שבת – בבניין שבו קיימות 2 מעליות ובאחת קיים מנגנון להפעלת מעלית שבת, ניתן להפעילו ודי בדרישה של אחד הדיירים. על המבקש להפעיל את מנגנון מעלית השבת, לשאת בעלות ההפרש של צריכת החשמל. ניתן לסכם כי המעלית תופעל בשעות היציאה לבית הכנסת והחזרה ממנו, בכדי להקל על הציבור הדתי.במידה וקיימת מעלית אחת בבניין, די בהסכמת האסיפה הכללית להפעלת מנגנון מעלית השבת. על המעוניינים בהפעלת מעלית השבת, לשאת בעלות ההפרש של צריכת החשמל.

 

  • המנגל בבית המשותף- מותר שימוש באופן חד פעמי, רק לדיירי הבית ואורחיהם. חל איסור על עשיית מנגל בתוך דירה פרטית, אם הדבר מהווה מטרד והפרעה לשכנים.

 

  • בניית סוכה – אם יש בנמצא מקום קבוע לסוכה - מומלץ להקימה שם. אם אין מקום מוגדר לבניית סוכה, מומלץ לפנות לוועד הבית ולבקש את רשותו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אגמון
העשן של המנגל מגיע לשכנים?
צילום: אורן אגמון
צילום: גבי מנשה
סוכה. יש להקים במקום מוגדר
צילום: גבי מנשה
מומלצים