שתף קטע נבחר

התחזית: חורף קשה במיוחד בבתי החולים - כך נערכים

בתי החולים נערכים למסדרונות העמוסים בחולים בחורף הקרוב, הצפוי להיות קשה יותר מזה אשתקד. בחוזר מיוחד הנחה המשרד את בתי החולים לתגבר את הצוותים, להעביר קשישים יציבים להמשך אישפוז בבתי אבות ולהיערך לחיסון האוכלוסיה נגד נגיפי השפעת

על פי הערכות מומחים הנשמעות לאחרונה במסדרונות בתי החולים בארץ, צפוי החורף הקרוב להיות קשה יותר מהחורף אשתקד. סנונית ראשונה לכך התקבלה בשבועיים האחרונים בבתי החולים לילדים שהוצפו במאות קבלות תינוקות וילדים שלקו בהתקפי אסתמה, דלקות ריאה וברונכיוליטיס. כצעד מקדים הורה משרד הבריאות לבתי החולים להיערך לקראת החורף הקרוב.

 

הקשישים יוחזרו לבתי האבות

על פי הנחיית משרד הבריאות, החל מה-1 בנובמבר בתי החולים יציבו בכל חדר מיון רופא מומחה לרפואה פנימית כתורן. חולים המאושפזים במחלקה פנימית אשר מצבם הרפואי מצריך המשך אישפוז אך ניתן לאשפזם במחלקה גריאטרית, יופנו ישירות לאישפוז במרכז הרפואי הגריאטרי הקרוב. משרד הבריאות עוד הנחה את הרופאים הפנימיים מבתי החולים לבקר בימים הקרובים במרכז הרפואי הגריאטרי כדי שיכירו את התשתיות ויכולות הטיפול של כל מרכז כזה.

 

חולים המאושפזים במחלקה פנימית שהופנו ממוסד סיעודי ומצבם יציב פרט לצורך בהמשך טיפול אנטיביוטי דרך הוריד, יוכלו להשתחרר בחזרה אל המוסד ממנו הופנו, זאת בתנאי שלמוסד יש הרשאה מטעם משרד הבריאות למתן טיפול דרך הוריד.

 

לנוכח מצוקת כח האדם בבתי החולים, הורה המשרד כי בכל מחלקה בה התפוסה היא מעל 125%, תתווסף אחות אחת למשמרת. בכל שתי מחלקות שהתפוסה הכוללת בהן היא מעל 125% יתווסף רופא תורן למשמרת ערב. בבתי החולים בהם התפוסה הכוללת היא מעל 125%, יידחו פעילויות רפואיות אלקטיביות כמו ניתוחים מתוכננים מראש.

 

להתחסן כבר עכשיו

על פי המלצת ארגון הבריאות העולמי, חיסון השפעת לשנה הנוכחית יכלול זנים ספציפיים של הנגיפים קלדוניה, וויסקונסין ומלזיה. התרכיב אמור למנוע 70 אחוז מהאישפוזים בגלל דלקות ריאות ושפעת, ולמנוע 80 אחוז ממקרי המוות ממחלות אלה.

 

המשרד המליץ כי אלה הסובלים ממחלות ריאה, מחלות כרוניות, אנשים בני 50 ומעלה, אלה החיים בבתי אבות, בתי חולים פסיכיאטרים, במוסדות סגורים, נשים הרות או לאחר לידה, תינוקות מגיל חצי שנה, עובדי לולים, תיירות המבקרים בארצות טרופיות, וצוותי רפואה וחירום יתחסנו כנגד נגיפי השפעת.

 

על פי ההמלצות, רצוי לחסן כבר מתחילת החודש הנוכחי, אך לא יאוחר מסוף נובמבר. ניתן לחסן בו זמנית בתרכיב כנגד שפעת עם חיסוני השיגרה בגיל הילדות או עם כל חיסון אחר. התרכיב מוזרק לתוך שריר הכתף במבוגרים, או בחלק הקדמי צדדי של הירך לתינוקות וילדים קטנים.

 

התרופה היחידה המומלצת לטיפול מונע בשפעת ואשר רשומה בישראל היא טמיפלו. השימוש בתרופה מומלץ במקום בו התרחשה התפרצות שפעת, לאנשים בסיכון גבוה שחוסנו באיחור, השלמת הגנה לאנשים הלוקים בדיכוי של מערכת החיסון, או אנשים הידועות כרגישים לחלבון ביצה ועלולים לפתח תופעות אלרגיה לחיסון כנגד השפעת. תופעות הלוואי של טמיפלו כוללות בחילות והקאות בכ-15% מהמטופלים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מריאן הול
שפעת. החיסון מונע תמותה
צילום: מריאן הול
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים