בלי קמח, עם המון שוקולד - עוגת שוקולד עשירה
רוני ונציה מגישה מתכון לעוגת שוקולד שמיועד למכורים לשוקולד מביניכם - עוגה עשירה מאד, ללא קמח, עשויה מהרבה שוקולד מריר משובח, חמאה וביצים, עם מרקם רך וטעם שוקולדי טהור שמורגש בכל עוצמתו

המרכיבים:

500 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לחתיכות

125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 

3/4 כוס סוכר

12 חלמונים

4 חלבונים

 

הכלים: תבנית קפיצית בקוטר של כ-25 ס"מ משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה בתחתית

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
  2. ממיסים את השוקולד עם החמאה מעל לסיר עם אדים, ומניחים בצד.
  3. בקערת מערבל חשמלי מקציפים את החלמונים במהירות בינונית"גבוהה עם מחצית כמות הסוכר במשך כמה דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  4. מערבבים כ-1/3 מכמות החלמונים המוקצפים אל תערובת השוקולד (כרי שתהיה יותר קלילה) ואח"כ מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד אל תוך תערובת החלמונים, ומניחים בצד (התערובת תיראה כבדה).
  5. בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים לקצף לבן ויציב. מוסיפים בהדרגה את מחצית כמות הסוכר שנותרה, ומקציפלם לקצף יציב אך לא יבש.
  6. מערבבים כרבע מכמות קציפת החלבונים אל תוך תערובת החלמונים והשוקולד ולאחר מכן מקפלים פנימה בעדינות את יתר קציפת החלבונים. יוצקים את התערובת לתוך התבנית ואופים כ35 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ פנימה יוצא עם פירורים לחים.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. כשהעוגה צוננת, הופכים אותה מעל לצלחת הגשה כך שהצד התחתון, החלק, יהיה למעלה
  8. הגשה: בוזקים אבקת קקאו על העוגה ועל הצלחת, ומגישים בטמפרטורת החדר, בליווי קצפת רכה אם רוצים.

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה בלי קמח, עם המון שוקולד - עוגת שוקולד עשירה
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    עוגה לשבת
    צילום: יסמין ואריה
    למכורים. עוגת שוקולד
    צילום: יסמין ואריה
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת