שתף קטע נבחר

גולשים על רגל אחת

עונת הסקי בפתח. המדרונות הלבנים מושכים אליהם גם נכים ומוגבלים. הם מעפילים לפסגות המושלגות בקבוצות מעורבות ומצליחים לגלוש בעזרת ציוד מיוחד, כוח רצון מברזל ותמיכה אינסופית של הגולשים האחרים בקבוצה

כל מי שניסה לגלוש (לא באינטרנט, בשלג‭,(‬ יודע שמדובר במשימה לא ממש פשוטה. לא משנה כמה הצטיינת בשיעורי התעמלות או באיזו קלות טרפת את הג'בלאות בקרבי, סקי זה כבר סיפור אחר. צריך ללמוד, להתאמן, לצבור ניסיון ובדרך הארוכה לגלישה המהנה על הלבן הממכר הזה גם אוכלים לא מעט שלג ונפילות. תשאלו את מי שניסה.

 

עכשיו, תחשבו איך זה לגלוש כאשר אתה קטוע יד או רגל. נשמע כמו משימה בלתי אפשרית? לא אצל כולם. קחו למשל את זיו בר-שירה, גולש סקי בעל חמש שנות ותק בסלאלומים. העובדה שהוא יושב בכיסא גלגלים ממש לא מפריעה לו להצטרף לקבוצות גלישה ברמה הגבוהה ביותר. במקום סנובורד או צמד מגלשיים, יש לו מונו-סקי, כיסא המותאם לממדי הגולש, שמונח על מגלשי סקי ומתפקד באמצעות בולם זעזועים, שמחליף את תפקיד הברכיים אצל גולש "רגיל‭."‬

 

בר-שירה, כמו גולשים נכים אחרים, נחשף לספורט הגלישה בזכות עמותת ”אתגרים‭,”‬ שבאמצעותה ניתן ללמוד לגלוש, ולקבל בהשאלה את הציוד היקר יחסית לגלישה. לאחר שצבר מעט ניסיון, החל בר-שירה להצטרף לקבוצות סקי עם גולשים רגילים, שיוצאים לחופשות סקי באירופה.

 

מתברר שהשילוב של גולשי סקי נכים, בקבוצה של גולשים רגילים, אפשרי ואפילו מומלץ. ב"פינגווין סנורמה‭,"‬ חטיבה המתמחה בחופשות סקי של חברת "סנורמה שירותי תיירות‭,"‬ החליטו שהם לא חוששים מהאתגר. החברה מציעה החורף, כמו בשנים שעברו, חופשת סקי לאנשים שאוהבים את הספורט אולם מוגבלים מבחינה פיזית. הפעילות נעשית בשיתוף עמותת ”אתגרים‭,”‬ שכאמור תשאיל את הציוד המיוחד לכל גולש נכה שיהיה מעוניין להתנסות בסקי.

 

העמותה היא שמעניקה את הכלים הראשונים לגולשים ומכינה אותם לפעילות

 הסקי על ידי השתלמויות, קורסים שנעשים בחרמון או באתרי סקי בחו"ל. לאחר הכשרתם הראשונית, מעמידה לרשותם חברת ”סנורמה” מדריכי סקי דוברי עברית, אשר הוכשרו להדרכה לליווי נכים בסקי. במהלך חופשת הסקי, הגולשים משתלבים בקבוצות ההדרכה על פי רמתם יחד עם גולשים רגילים. בחנוכה יצטרפו שלושה גולשים נכים לקבוצה שאמורה להמריא לשבוע גלישה באוסטריה.

 

ירון אוחנה, מנהל מחלקת הסקי ב”סנורמה‭,”‬ טוען שלעובדה כי בקבוצות הרגילות גולשים גם נכים, אין שום השפעה על רמת הגלישה הכללית של הקבוצה. "היתרון של הקבוצות שלנו הוא בעצם העובדה שכל המדריכים דוברי עברית וכולם עברו הכשרה מיוחדת בהדרכת נכים‭,"‬ מסביר אוחנה. "הקבוצות יוצאות לחו"ל במהלך כל החורף, בליווי של מלווים דוברי עברית ואפילו בייבי סיטר דוברת עברית, שמשגיחה על הילדים כדי שלהורים יהיה ראש שקט בזמן הסקי‭."‬

 

 - היכן השלבים בהם לגולש נכה יש יותר מוגבלות?

אוחנה: "מדובר בעיקר בהתנהלות, בהכנות, שהן מורכבות יותר, כמו למשל העלייה לרכבל, הגעה לאתר וכדומה. אבל מתרגלים, כולנו מיומנים ועם רצון טוב ומהרגע שאנחנו על השלג, אין שום בעיה".

 

 - הגולשים הרגילים לא חוששים מהעובדה שבקבוצה יש גם נכים?

"קבוצות משולבות מתוגברות מטבע הדברים בעוד מדריכים. התגובות נפלאות ועד היום לא היו תלונות. להיפך‭."‬

 

גם בר-שירה עצמו לא נתקל בקשיים מיוחדים בדרך למדרון. "אין ספק שכיום החיים של אנשים נכים הרבה יותר קלים ומאתגרים‭,"‬ הוא מסביר. "עד לפני עשרים שנה נכה היה משהו שמונח בכיסא גלגלים ומישהו דחף אותו קדימה. לא עוד. כיום הנכים, אם הם רק רוצים, יכולים להיות אקטיביים בכל תחום, והמגבלות פחותות מבעבר. בסקי אני גולש כשווה בין שווים, בהתאם לרמה שאותה השגתי בזכות האימונים. אני מכור ללבן, בדיוק כמו כל גולש אחר".

 

  • פרטים נוספים לגבי פעילויות גלישה לנכים או השאלת ציוד, ניתן לקבל בעמותת אתגרים: 5615385־‭.03

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גולשים כמו כולם
צילום: איי פי
צילום: איי פי
ברגע שמגיעים לשלג נגמרות הבעיות
צילום: איי פי
מומלצים