שתף קטע נבחר

בדיקה: מדפסת HP Designjet 90

לאחרונה נדמה כאילו כל יצרני המדפסות החליטו להסתער על שוק המדפסות בפורמט רחב. כל אחד מהם מתיימר להציג את "הפטנט" שבאמת עובד. קיבלנו לבדיקה דגם חדש של חברת hp העונה לכינוי DesignJet 90 r והתחלנו להסתער עליה עם הדפסות מסוגים שונים ומשונים

בבוקרו של יום עבודה שגרתי, הגיע שליח ובאמתחתו מכשיר גדול מימדים. למען הדיוק - 89 ס"מ רוחב, 41.5 ס"מ עומק ולא פחות מ-22 ס"מ גובה יחד עם משקל של כ-19 ק"ג, מדובר ביחידה מרשימה מאוד המחייבת מיקום קפדני.

 

נתונים טכניים ומחירים

דגם זה שייך לדור החדש של המדפסות מתוצרת hp. מדפסות אלה מתגאות בדיו מבוסס מים, העמיד באור פנימי ומבעד לזכוכית, במשך 82 שנה.

 

לדגם זה 6 ראשי הדפסה - ציאן, מג'נטה, צהוב, שחור, מג'נטה-בהיר וציאן-בהיר, כולם בנפח של 70 מ"ל, הגדול משמעותית מהמקובל במדפסות בפורמט A4, אך מקובל בפורמט כל כך רחב.

 

גדול הדף המירבי הוא A2 המאפשר רוחב הדפסה של 44.8 ס"מ.

 

למדפסת 3 דגמים:

  • דגם בסיסי hp 90: במחיר של 1,420$
  • דגם עם הזנת גליל hp 90 r: במחיר של 1,590$
  • דגם עם הזנת גליל ומכשיר לכיול מסך hp 90 gp: במחיר של 1,590$התקנה ושימוש

 

התקנה ושימוש

המדפסת מתחברת למחשב באמצעות ממשק USB 2.0. החיבור הפיזי קל ומהיר. להתקנת הדרייבר ניגשתי בדחילו ורחימו. בעבר, התקנת דרייבר של hp במקינטוש היתה סוג של הימור. פעם עבד, פעם לא... להפתעתי, הורדת הגרסה העדכנית מאתר החברה היתה מהירה וההתקנה עברה ללא בעיות. כך גם השימוש בו. הדפסה מכל התוכנות עברה בצורה חלקה למשעי.

 

הזנת הנייר לעומת זאת, הפוכה מהמקובל. יש להניח את הנייר כששטח הדפסה פונה מטה. לא ממש לטעמי. גרגרי אבק ולכלוך מזדמן עלולים לשרוט את הנייר והוא אינו זול במיוחד כאשר מדובר בסוגים האיכותיים.

 

ביצעתי מספר נסיונות הדפסה מתוכנות שונות תוך שימוש באפשרויות ניהול הצבע של התוכנות ושל המדפסת עצמה והתוצאות הפתיעו.

 

בכל פעם שניסיתי "לעקוף" את המדפסת, נענשתי בצבעוניות גרועה עד כדי כתמים לא ברורים... המסקנה פשוטה. עדיף לתת למדפסת להחליט. היא עושה את זה טוב מאוד.

 

סיכום

הפתעה לטובה. בדרך כלל, כשיצרן יוצא בהכרזות בובמבסטיות, נטיית ליבי היא לבדוק את הציוד באופן מחמיר ביותר. כך עשיתי גם הפעם, אולם כל ניסיון "להביך" את המדפסת נענה מצידה בציות.

 

הדפסתי תמונות ישירות מפוטושופ, התוצאות היו מרשימות עד כדי סחיטת מחמאות קולניות מעובדי המשרד. הדפסתי עבודות מורכבות מאילוסטרייטור, המכילות מגוון רחב של מידע ווקטורי, כמו מעברי צבע, קווים דקים, צבעים בהירים מאוד לצד צבעים כהים מאוד וגם כאן, התוצאות היו משביעות רצון לחלוטין.

 

חשבתי לעצמי, נעבור לאקרובט. זה כבר יתיש אותה. לא. גם כאן, התוצאות היו טובות מאוד, גם כשהתעללתי בה והדפסתי קבצים ב-CMYK ולא ב-RGB כמו שהיא ממש אוהבת.

 

אולם, כידוע, אין ארוחות חינם. מדובר במדפסת יקרה, כאשר גם החומרים המתכלים אינם ממש זולים - 35-45$ למיכל צבע וכ-40$ לראש הדפסה (ששורד כ-6 מיכלי צבע בלבד). עלות דף ממוצעת (לפי נתוני היצרן) נעה בין 4$ ל-8$, בהתחשב בסוג הנייר ובכמות הצבע בתמונה. איכות ההדפסה, בנסיונות שעשיתי, מצדיקה את המחיר הגבוה.

 

מכאן והלאה, כל אחד מכם יעשה את החשבון שלו ויחליט האם המדפסת מתאימה לצרכיו או לא. קחו בחשבון שניתן להוסיף למדפסת RIP של חברת EFI שהופך אותה למדפסת הגהה מקצועית.

 

לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות של ynet.

 

פורסם בגיליון ספטמבר-אוקטובר של "זמן דיגיטלי", מגזין ברזולוציה גבוהה. לחצו כאן לרכישת מנוי במחיר היכרות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
HP Designjet 90
עטיפת הגיליון
זמן דיגיטלי גיליון 13
עטיפת הגיליון
מומלצים