שתף קטע נבחר

שדרות: תונמך עוצמת 'צבע אדום' בגנים ובביה"ס

בעקבות תלונות של ילדים, הורים וגננות, תונמך עוצמת המערכת שמתריעה על נחיתת קסאמים במוסדות החינוך בשדרות. אם לפעוט: "הקטנים ממילא לא מבינים מה הם אמורים לעשות, ואת המטפלות זה סתם מלחיץ"

ילדי שדרות ימשיכו לקבל התרעות על נפילות טילים בעירם, אבל ההתרעה תהיה מבהילה פחות. בגני הילדים ובבתי הספר בעיר מתקינים בימים אלה מערכת שתחובר למוקד העירוני, ותתריע באמצעות צפצוף עדין יותר על הפעלת "צבע אדום". המערכת תחובר על תשתית קיימת של "דיווחיות" שקיימת בגנים. 

 

"הואיל ויש לנו מערכת שבה אנחנו מוסרים הודעות לגנים, אנחנו מחברים אותה למוקד העירוני, ומקווים שבימים הקרובים נשלים את חיבור כל הגנים למערכת", אמרה מנהלת אגף החינוך בשדרות, מרים שאשי. "או אז הם יקבלו צפצוף עדין שידווח להם על הפעלת מערכת 'צבע אדום'. הילדים והגננות כבר תירגלו את המערכת הזו, ולצערנו הרב, בחלק מהגנים חוו כבר את הצפצוף הזה בזמן אמת, בעת הנפילות שהיו השבוע. לעומת זאת, קיבלנו תלונות מגנים ומכמה בתי ספר אחרים בעיר על כך שהם אינם שומעים את מערכת ההתרעה 'צבע אדום' ולפעמים הם עדים לנפילה לאחר שכבר קרתה".


מתקינים את המערכת "השקטה" בגן ילדים  (צילום: אמיר כהן)

 

לדברי שאשי, הפעלת מערכת "צבע אדום" טראומתית בעבור כל תושבי שדרות, ובוודאי בעבור ילדים ובני נוער. לדבריה, הצפצוף החדש יהיה טראומתי פחות, שכן יש צורך בהתרעה מסוימת להפעלת המערכת. בכמה בתי ספר לא שומעים את מערכת צבע אדום, וכאמור הדיווחיות יותקנו בכיתות, והתלמידים יקבלו את ההתרעה באמצעות אותו צפצוף.

 

צופר בתוך הגן

לדברי ליאת דורי משדרות, גורם בפיקוד העורף שינה בחודש האחרון את העוצמה של ההתרעה שנשמעת בסמוך למעון שבו שוהה בנה, בן שנתיים, בכל יום עד ארבע אחרי הצהריים. "באחד הימים האחרונים, כשאספתי את הבן שלי מהמעון, נשמעה פתאום ההתרעה בווליום חזק מאוד", סיפרה דורי. "כולנו נבהלנו עד לשד עצמותינו! אי אפשר לתאר את העוצמה שבה נשמעה ההתרעה, שממילא מצליחה להוציא אדם משלוותו, גם כשהיא נשמעת מעומעמת. זה נשמע כאילו פיקוד העורף הציב את הצופר בתוך הגן ממש!".

 

דורי סיפרה כי המטפלות נכנסו להיסטריה - עוד לפני שהקסאם נפל - והילדים ההמומים פשוט עמדו בעיניים מזוגגות ונצמדו להורים. "אנחנו המבוגרים נבהלנו מעוצמת ההתרעה, וקל וחומר שהילדים נבהלו. איך יכול להיות שתינוקות כל כך קטנים יהיו חשופים לדבר הטראומתי הזה מדי יום ומדי שעה?", שאלה דורי.

 

"כשפניתי לפיקוד העורף, פטרו אותי ב'אנחנו מעבירים את פנייתך, אך מראש תדעי שאין סיכוי לשנות זאת. זה מסובך מאוד. אם את רוצה, את יכולה להעביר את הילד למעון אחר'. כשאמרתי להם 'אני פונה לתקשורת', ענה לי החיל 'מצוין! אולי משהו יזוז בעקבות זה'. אמנם החייל שדיבר איתי היה אדיב ביותר, אך תשובתו מעידה על האטימות שקיימת אצל האחראים מפיקוד העורף. זה פשוט לא מעניין אותם".

 

לדברי דורי, מנהלת המעון התלוננה אף היא בפני האחראים על המערכת, ואולם ללא הועיל. "הילדים האלה לא צריכים לסבול את הצופר המזעזע הזה בווליום כה חזק, בכל שעה במהלך היום", סיכמה דורי. "זה מעיר אותם משינה ומשבש להם את כל מהלך היום הרגוע שלהם. אין שום סיבה בעולם שהילדים הקטנים יצטרכו לשמוע את הצופר הזה כל כך חזק - הם ממילא לא מבינים מה הם אמורים לעשות, ואת המטפלות זה סתם מלחיץ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אמיר כהן
קסאם בפתח בית הספר
צילום: אמיר כהן
צילום: אמיר כהן
בריחה בשעת אזעקה. מנסים להקטין את הטראומה
צילום: אמיר כהן
מומלצים