פטנט - מעמול תמרים בלי מאמץ
עוגיות קלאסיות במרקם נימוח ובמילוי תמרים או אגוזים, פאר הפטיסרי המזרח תיכוני. בדרך כלל מכינים מעמול תמרים בצורת טבעות, אבל ניתן גם ליצור גליל ארוך שאותו חותכים לפרוסות. רוני ונציה מגישה מתכון משפחתי מסורתי

מעמול

המרכיבים (כ-80 עוגיות):

לבצק:

1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח

200 גרם חמאה קרירה, חתוכה לקוביות

1/2 4 כפות מי ורדים (להשיג בחנויות טבע)

אבקת סוכר, לקישוט

למלית:

1 חבילה(500 גרם) תמרים ללא חרצנים (עיסה)

 

הכלים: 2 תבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: במכל מעבד מזון שמים את הקמח והחמאה ומעבדים בפולסים קצרים לקבלת תערובת פירורים גסים. בעוד המעבד פועל, מוסיפים את מי הוורדים ומעבדים מעט, רק עד לקבלת כדור בצק רך ומניחים בצד. בינתיים מכינים את המלית.
  2. המלית: לוקחים חתיכות מעיסת התמרים ומעבדים בידיים לגלילים דקים דמוי סיגריות בקוטר כ־‭3/4‬ ס“מ ובאורך כ־25 ס“מ, ומניחים אותם על צלחת מרופדת בנייר פרגמנט.
  3. ההרכבה: מחממים את התנור לחום גבוה (200‬ מעלות).
  4. מעל למשטח מקומח בנדיבות מרדדים חתיכות בצק ומעצבים בעזרת סכין קטן וחד למלבן באורך 25 ס“מ, ברוחב ‭5½‬ ס“מ ובעובי 4 מ“מ. מניחים גליל תמרים אחד לאורך הבצק בצד הקרוב לגוף ומשאירים שוליים של ‭1½‬ ס“מ. מגלגלים לרולדה הדוקה ומהדקים חזק לסגירה.
  5. בסכין קטנה וחדה חותכים באלכסון לחתיכות בגודל 4 ס“מ. מניחים על התבניות במרווחים של 3 ס“מ ביניהן.
  6. אופים 8־9 דקות עד שפני העוגיות בצבע בהיר מאוד ותחתיתן בצבע זהוב בהיר (כדי לקבל את המרקם הנימוח האופייני, העוגיות צריכות להישאר בהירות מאוד מבלי להזהיב).
  7. מצננים בתבנית על רשת 10 דקות ומעבירים את העוגיות לרשת לצינון מלא. לאחר הצינון בוזקים אבקת סוכר מעל בנדיבות.

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה פטנט - מעמול תמרים בלי מאמץ
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    משהו מתוק
    פטנט. מעמול במילוי תמרים
    צילום: רונן מנגן
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת