שתף קטע נבחר

שורטברד - עוגיות חמאה סקוטיות

נהוג לומר על הסקוטים שהם קמצנים. יתכן שזה נכון, אבל המתכון הבא מוכיח דווקא את ההיפך - שורטברד הן עוגיות חמאה סקוטיות, עשירות מאוד ורכות, שפשוט מתפוררות בפה

עוגיות חמאה סקוטיות

עוגיות חמאה עשירות המכונות "שורטברד", שפירושו, במובן הרחב, "עוגת חמאה" ("שורט" הוא קיצור של המילה "שורטנינג", שפירושו שומן לאפייה), רכות ומתפוררות בפה, מוכרות ומצויות בכל סופרמרקט בעולם, שהידועות ביותר מביניהן, הן של חברת "ווקר" הסקוטית. במתכון שלפניכם מוגשת הגירסה הקלאסית לעוגיות, אולם קיימות גם גירסאות מגוונות עם אגוזים קצוצים, קליפת לימון או תפוז, ג'ינג'ר או פירות מסוכרים. עוגיות "שורטברד" הוגשו כבר במאה ה-12 עם תה בחג המולד והשנה החדשה. כיום אוכלים אותן כל השנה. מקורן בסקוטלנד, גירסה מעודנת של עוגת חג המולד העתיקה "באנוק", שדמתה בצורתה לקרני השמש. לכן, לפי המסורת, בצק ה"שורטברד" מעוצב לעיגול גדול שחותכים למשולשים אחרי האפייה, אבל אפשר לעצב אותו גם למלבנים או לעיגולים.

 

המרכיבים (12 משולשים):

225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר חום

1/2 2כוסות קמח

1/4 כפית מלח

הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מערבל מקציפים את החמאה ואת הסוכר במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מנפים את הקמח והמלח ביחד. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה, בשלוש פעמים, ומקציפים רק עד שהתערובת מתאחדת.
  2. מהדקים את הבצק לתבנית בצורה אחידה. בעזרת סכין, מסמנים בקלילות חריצים בצורת משולשים בחלקו העליון של הבצק בלבד. מחוררים את המשולשים בעזרת מזלג או קיסם, לקישוט. מכסים, ומניחים את התבנית במקרר 2 שעות, או לכל הלילה.
  3. מחממים את התנור לחום נמוך (140 מעלות).
  4. אופים 55-50 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר, דמוי חול. מצננים בתבנית על רשת במשך 15 דקות. פותחים את הקפיץ ומסירים את החישוק. בעזרת סכין משוננת חותכים בעדינות למשולשים, לפי החריצים המסומנים, וממשיכים לצנן על רשת. ניתן לאחסן בקופסה אטומה כ-3 שבועות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דורון זוסמן
עוגיות עשירות במיוחד. שורטברד
צילום: דורון זוסמן
מומלצים