שתף קטע נבחר

עוגיות "באצי די דמה", היישר מארץ המגף

עוגיות איטלקיות המכונות "נשיקות של גבירות" (ולפעמים גם "שפתי אשה"): שני כדורי כפתור חמודים מבצק אגוזי לוז וחמאה, צמודים בשכבת שוקולד דקה. רוני ונציה במתכון לחובבי שוקולד ואגוזים

באצי די דמה (Baci di Dame)

את העוגיות טעמתי במאפייה-בית-קפה הפופולרית "ברונו" בגריניץ'-וילג', ניו-יורק, בה אפשר לטעום מבחר עצום של מאפים, עוגות ועוגיות איכותיים במחירים סבירים, המוצגים בדוכני ראווה מרהיבים ביופיים. המתכון באדיבות ביאג'יו סטפאני, השף והבעלים של "ברונו".

 

המרכיבים (30 עוגיות):

1 כוס אגוזי לוז קלויים וקלופים (125 גרם)

1/2 כוס סוכר

125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (לא רכה מדי)

1 כוס קמח

75 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

 

הכלים: 2 תבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. מעבד מזון טוחנים יחד את האגוזים עם הסוכר עד לקבלת אבקה דקה.
  2. בקערת מערבל שמים את החמאה עם תערובת האגוזים ומערבלים בקצרה במהירות נמוכה רק עד לקבלת תערובת קרמית, לא קצפית, חלקה ואחידה. במהירות נמוכה מוסיפים את הקמח ומערבלים קלות רק עד שהוא נספג והתערובת אחידה. עוטפים ומניחים את הבצק במקרר כ-30 דקות עד שהוא יציב.
  3. מעצבים בידיים כדורי בצק בגודל דובדבן גדול בקוטר כ-2 ס"מ, ומניחים אותם במרווחים מעל לתבניות. מכסים ומניחים את התבניות במקרר כל הלילה.
  4. למחרת מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות).
  5. אופים כ-11 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר עדין. מצננים 10 דקות בתבנית ומעבירים את העוגיות לרשת לצינון.
  6. הרכבה: ממיסים את השוקולד מעל לסיר עם אדים. מצננים בצד עד שמרקם השוקולד מתייצב ודומה לממרח. כשהעוגיות צוננות, מורחים מעט שוקולד מומס על תחתית עוגייה אחת, שאליה מצמידים עוד עוגייה לקבלת "סנדוויץ'". ממשיכים לעצב את שאר העוגיות באותה צורה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דורון זוסמן
תענוג איטלקי. באצי די דמה
צילום: דורון זוסמן
מומלצים