שתף קטע נבחר

צילום: מיכאל קרמר

פרץ פתח בהתייעצויות לבחירת הרמטכ"ל הבא

שר הביטחון החל בעריכת פגישות עבודה לקראת הבחירה ברמטכ"ל ה-19 של צה"ל. בצבא נשמעים קולות התומכים במינויו של האלוף במיל' גבי אשכנזי: "מדובר באיש צבא מעולה שביצע מספר רב של תפקידי מטה ומסוגל להוביל את צה"ל קדימה" . גם האלוף קפלינסקי - מי שנחשב למועמד הטבעי לרשת את התפקיד - חזק בתמונה. ועדה משפטית תהיה זו שתאשר את המינוי לאחר שייבחר מחליפו של חלוץ

המרוץ לתפקיד הרמטכ"ל בעיצומו: שר הביטחון עמיר פרץ, החל בהתייעצויות לקראת ההחלטה מי יהיה הרמטכ"ל ה-19 של צה"ל. אחר הצהריים (יום ד') הוא צפוי לערוך פגישות עבודה אישיות עם סגן הרמטכ"ל, משה קפלינסקי, ולאחר מכן ייפגש גם עם מפקד זרוע היבשה, האלוף בני גנץ.

 

פרץ שוחח בצהריים בטלפון עם ראש הממשלה, יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו ויו"ר ועדת חוץ וביטחון צחי הנגבי, ועדכן אותם בסבב הפגישות ובכוונתו להמליץ על מועמד לממשלה מוקדם ככל האפשר. הוא צפוי להיוועד גם עם מנכ"ל משרדו, האלוף (מיל') גבי אשכנזי, וכן עם אישים נוספים על מנת להחליט מיהו המועמד המתאים ביותר לתפקיד.

 

  • הרמטכ"ל מתפטר - סיקור מיוחד ב-ynet

 

לאחר שיוחלט מיהו המועמד לתפקיד הרמטכ"ל הבא, יועבר הנושא לטיפול ואישור ועדה משפטית בראשו של השופט בדימוס יעקב טירקל.  בשיחה עם ynet הסביר השופט טירקל כי הוועדה מוסמכת לקבוע האם קיים ניגוד עניינים, חשש לניגוד עניינים או חשש לפגיעה בטוהר המידות של המועמד שיוצע.

 

המשמעות היא כי בסמכותה של הוועדה לבחון האם מועמד כזה או אחר יכול להתמנות לתפקיד גם משיקולים נוספים, מלבד השיקולים המקצועיים. הוועדה ככלל אחראית על אישור מינויים של הרמטכ"ל, ראש המוסד, נציב שירות בתי הסוהר, ראש השב"כ, נגיד בנק ישראל והמשנה לנגיד בנק ישראל.


המשולש התפרק (צילום: אי.פי)

 

ובחזרה למועמדים. בצה"ל נשמעו הבוקר יותר ויותר קולות התומכים במינויו של האלוף אשכנזי לתפקיד. קצינים בכירים אמרו כי "על אף ששמו נקשר לאירועי החטיפה באוקטובר 2000, מדובר באיש צבא מעולה שביצע מספר רב של תפקידי מטה ומסוגל להוביל את צה"ל קדימה, לאחר המשבר הקשה בו הוא נמצא כעת".

 

אשכנזי מועדף על-ידי קצינים בכירים בצה"ל על פני סגן הרמטכ"ל, בעיקר בגלל שוועדת וינוגרד טרם סיימה את עבודתה. הקצינים חוששים כי אם ימונה קפלינסקי לתפקיד, ולאחר מכן הוועדה תמתח עליו ביקורת - הדבר עשוי שוב לפגוע בצבא, שממילא נמצא במצב מאוד רגיש.

 

האפשרות כי הרמטכ"ל הבא יהיה בני גנץ קלושה, שכן מדובר בקצין צעיר יחסית שאינו בשל לתפקיד. גם הרעיון למנות לתפקיד הרמטכ"ל איש צבא לשעבר שהשתחרר מהשירות הצבאי לפני מספר שנים לא נראה ריאלי, ונראה שבסופו של דבר יישארו במאבק צמוד על תפקיד סגן הרמטכ"ל ומנכ"ל משרד הביטחון.

 

המועמדים המובילים

סגן הרמטכ"ל, משה קפלינסקי, היה המועמד הטבעי לרשת את מקומו של חלוץ עם סיום כהונתו. גם בחודשים האחרונים, כשמעמדו של חלוץ התערער, עלו שמו כמועמד לקבלת הדרגות, ועמן התפקיד היוקרתי. קפלינסקי החל את תפקידו כסגן הרמטכ"ל במרס 2005, נחשב לקצין מוערך מאוד גם בתוך צה"ל וגם על ידי הדרג המדיני.

 

הוא התגייס בשנת 76' לחטיבת גולני ומילא שורה של תפקידים בחטיבה, בשנת 2001 הועלה לדרגת אלוף, ומונה למזכיר הצבאי של ראש הממשלה. באוגוסט 2002 מונה לאלוף פיקוד המרכז, עסק בעיקר בפעילות נגד הטרור בשטחים.

 

האלוף (מיל') גבי אשכנזי מונה לפני כשלוש שנים וחצי לסגן הרמטכ"ל, ובחודש יולי האחרון סיים את תפקידו. לאחר מכן עבר למשרד הביטחון. האלוף אשכנזי הפסיד במירוץ לתפקיד הרמטכ"ל לחלוץ לאחר שששר הביטחון דאז, שאול מופז, הכריע בסוגיה בתום מירוץ צמוד. אשכנזי בן ה-52 נכנס לתפקידו כמנכ"ל משרד הביטחון ביולי 2006, כשבועיים לאחר פרוץ המלחמה.

 

הוא היה המועמד המוביל של שר הביטחון עמיר פרץ לתפקיד מאז נכנס פרץ למשרד ונחשב לאיש עבודה מעולה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
קפלינסקי. מועמד מוביל 1
צילום: גיל יוחנן
צילום: שלום בר טל
אשכנזי. מועמד מוביל 2
צילום: שלום בר טל
גנץ. "לא בשל"
צילום: ירון ברנר
מומלצים