שתף קטע נבחר

בדרך לרמטכ"ל ה-19: פרץ נועד עם דן שומרון

שר הביטחון נפגש עם הרמטכ"ל לשעבר ושמע את דעתו בנוגע למינוי הרמטכ"ל שיחליף את דן חלוץ. גם ראש הממשלה פתח בהתייעצויות ודיונים, ובין השאר הוא צפוי להיוועד עם מופז, דיכטר וברק

שר הביטחון, עמיר פרץ, נועד הבוקר (יום ה') עם רב אלוף (מיל') דן שומרון במסגרת סבב ההתייעצויות והשיחות שהוא עורך לקראת המלצתו על המועמד לתפקיד הרמטכ"ל ה-19. שומרון היה אחראי על בדיקת תפקוד המטה הכללי במלחמה ועל אף הליקויים שעלו הביע עמדה כי על צמרת צה"ל הנוכחית ליישם את הלקחים. בשיחה עם ynet אמר אתמול שומרון כי התפטרותו של חלוץ עשויה להביא לעיכוב ביישום לקחי המלחמה.

 

סגן שר הביטחון, אפרים סנה, התייחס הבוקר לסוגיית מינויו של הרמטכ"ל החדש ואמר "אנחנו עושים כל מאמץ למנות רמטכ"ל חדש, מוקדם ככל האפשר". סנה דיבר בכנס של המרכז לדיאלוג אסטרטגי של המכללה האקדמית נתניה.

 

 

אתמול ערך השר פרץ ארבע פגישות אישיות עם מועמדים אפשריים: שניים מהם עדיין משרתים בצה"ל - סגן הרמטכ"ל משה קפלינסקי ומפקד זרוע היבשה בני גנץ, ועם גבי אשכנזי שהיה עד לא מזמן במדים ואילן בירן, איש מערכת הביטחון שפשט מדים לפני כעשר שנים ונותר מעורב בעשייה הביטחונית.

  

במקביל, גם ראש הממשלה, אהוד אולמרט, החל בעריכת התייעצויות ודיונים בנושא. הוא צפוי להיפגש עם שר התחבורה והרמטכ"ל לשעבר, שאול מופז, עם השר לבטחון פנים וראש השב"כ לשעבר, אבי דיכטר, ועם המועמד לראשות העבודה והרמטכ"ל לשעבר, אהוד ברק.

 

יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ צחי הנגבי, זימן את מליאת הוועדה לדיון דחוף ביום ראשון בשש בערב כדי לאפשר לחברי ועדת החוץ והביטחון להביע את עמדתם בסוגיה. הוא ייפגש עם ראש הממשלה ביום שני ויביא בפניו את עמדת ועדת החוץ והביטחון.

 

שני המועמדים המובילים לתפקיד הם סגן הרמטכ"ל משה קפלינסקי ומנכ"ל משרד הביטחון גבי אשכנזי. קפלינסקי נחשב לאהוּד מאוד בתוך הצבא ומכיר היטב את הליקויים והכשלים שעלו במלחמה האחרונה. עם זאת, מינויו עשוי להביא לביקורת מבחוץ בשל חלקו המרכזי במלחמה. יש לזכור כי ועדת וינוגרד טרם אמרה את דברה לגבי תפקודו, ובמצב שבו יהיו לה הערות לגביו - הדבר יסב אי נוחות רבה לצמרת צה"ל ומערכת הביטחון.

 

אשכנזי נחשב ל"איש הנכון במקום ובזמן הנכון". הוא כבר היה מועמד בעבר לתפקיד הנחשק ולאור נסיונו הרב עשוי להביא את צה"ל למסלול הנכון. העובדה כי לא היה מעורב ישירות במלחמה בהחלט מסייעת לו, אבל אסור לשכוח כי כיהן כאלוף פיקוד הצפון בעת חטיפת החיילים בשנת 2,000 ונתון זה יהיה לו לרועץ במקרה הזה.

 

בהכנת הידיעה השתתף רוני סופר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניב קלדרון
פרץ. מתייעץ
צילום: ניב קלדרון
אולמרט. נפגש
צילום: גיל יוחנן
מומלצים