שתף קטע נבחר

חורף אלטרנטיבי

הראש כואב, האף דולף, השרירים שלכם דואבים והשיעול הטורדני לא מפסיק. סממני מחלות החורף משפיעים על כולנו, אך יש בינינו שנואשו מהרפואה הקונבנציונאלית ומחפשים עזרה נוספת בדמות הרפואה ההומאופתית

החורף כבר הפציע והרטיב, ואיתו, כמובן, הגיעו גם מחלות החורף: השפעת, ההצטננות, כאב הגרון, האף הדולף ושאר תופעות.

 

כמו פזמון חוזר, צצות להן השאלות הנפוצות והמוכרות: לגשת לרופא? לקחת ימי מחלה? להשאיר את הילדים בבית? לשלוח אותם לגן?

כן חיסון? לא חיסון? לתת אנטיביוטיקה? לתת אקמול? יש משהו טבעי שיעזור? האם רק מנוחה תעזור? ומה בעצם ניתן לעשות?

 

ידה של הרפואה, כיום, אינה נחפזת, כמו בעבר, ללחוץ על הדק האנטיביוטיקה בכל מקרה של מחלת חורף.

 

אותה מגמה הולכת וגוברת אף בציבור הרחב, אשר מבין כי אנטיביוטיקה נחוצה, רק במקרה ויש זיהום חיידקי. לכן, רבים המבקשים להמנע מנטילת תרופות כימיות, פונים להומאופתיה קלאסית.

 

תחילה נבחן מקרוב את התופעה הזו שנקראת מחלת חורף. למעשה, ישנן כל מיני תופעות ומחלות חורף, ולכן חשוב, תחילה, לזהות ולהבין ממה אנו סובלים וכמה זה חמור.

 

מחלות החורף מתחלקות לשני סוגים נפוצים: השפעת וההצטננות. בין השתיים ישנם מספר הבדלים.

 


מה בין שפעת להצטננות

מה בין שפעת להצטננות
  שפעת הצטננות
כאבי ראש כמעט תמיד יופיע כאב ראש כלשהו כאב ראש יופיע לעיתים
נזלת לעיתים תופיע נזלת כמעט תמיד תופיע נזלת
התעטשויות בדר"כ לא התעטשויות רבות
כאבי שרירים לרוב מופיעים כאבי שרירים לרוב אין כאבי שרירים
חום חום נמוך או גבוה ללא חום או חום נמוך
חולשה פיזית חולשה פיזית שיכולה להמשיך שבועות אחרי המחלה חולשה בזמן ההצטננות
תשישות ועייפות תשישות קיצונית ירידה קלה ברמת האנרגיה הבסיסית

 

סיבוכים כתוצאה ממחלת חורף

לרוב נחשבת ההצטננות למחלה קלה בהרבה משפעת, אך גם בהצטננות, יתכנו סיבוכים כגון דלקת אוזניים, במיוחד אצל תינוקות.

 

מחלת השפעת יכולה לגרור לסיבוכים כגון דלקת ריאות ואף להוביל למוות, במיוחד אצל קשישים ואוכלוסיות חלשות. בארה"ב יש 36,000 מקרי מוות בשנה כתוצאה משפעת, כאשר 90% מהם בני 65 ומעלה.

 


מחלת השפעת. יותר ויותר חולים מדי שנה שמגיעים לבתי החולים

 

השפעת עלולה להביא לאשפוז בבית חולים, ובישראל אנו שומעים על כמות אדירה של אשפוזים, כתוצאה מהמחלה ומסיבוכיה.

 

נכון לכתיבת שורות אלו, מחלקות בתי החולים השונות נמצאות בתפוסת שיא, כולל מחלקות הילדים.

 

הטיפול ההומאופתי במחלות החורף

ההומאופתיה היא מאגר רב של אפשרויות לטיפול במחלות חורף. מטרת הטיפול ההומאופתי, באדם הסובל משפעת או מהצטננות, הינו לעורר את מנגנוני הריפוי היחודיים לאותו אדם שסובל, ובכך לאפשר ריפוי ממשי.

 

הטיפול ההומאופתי במחלות חורף אינו כימי ואינו גורם לתופעות לוואי. הריפוי מתאפשר במהירות, והשיפור בתופעות המחלה יכול להתרחש תוך מספר שעות החל מהתחלת הטיפול ההומאופתי, כמו כן משך המחלה מתקצר משמעותית. 

 

הטיפול ההומאופתי בעת מחלת חורף, ניתן באופן אינדיווידואלי לכל אדם ואדם ע"פ התופעות המטרידות ביותר בעת המחלה, ומאפיינים נוספים השייכים לתמונת המחלה הפוקדת אותו.

 

את האבחון והתאמת הטיפול מבצע הומאופת מוסמך בהומאופתיה, בעל הכשרה מקצועית. חשוב ביותר לדעת, כי כל טיפול הומאופתי הניתן ללא השגחה ומעקב של הומאופת מקצועי, אינו מומלץ ועלול לגרום נזק.

 

בעת תהליך התאמת הטיפול ההומאופתי, יש חשיבות עליונה לכל התופעות המתפתחות בעת המחלה לדוגמא: צימאון או חוסר צמא, תאבון או חוסר תאבון, תשוקה למאכל מסוים, פריחה על העור שמופיעה, כאבי שרירים, כאבי ראש, סומק לחיים, חום, כאב גרון, שקדים נפוחים, נזלת, חוסר שקט, קושי להרדם, ישנוניות ואפתיה, קשיי נשימה וכד'.

 

כאשר אנו נחלשים מסיבה כלשהי, אנו נוטים "לתפוס" וירוסים שנמצאים בסביבתנו ולפתח מחלות. כדי לעורר את אפקט הריפוי העצמי היחודי לכל אדם, על הטיפול ההומאופתי הניתן, להתאים גם לגורם שהביא להחלשות מלכתחילה.

 

לכן, חשוב להבין כיצד התחילה המחלה, לדוגמא: האם הייתה חשיפה מוגזמת לקור? האם לחץ בעבודה? חוסר שינה? מאמץ מנטלי? מאמץ פיזי? סטרס נפשי? חשיפה לחומרים כלשהם? נטילת תרופות? וכד'.

 

כמו כן, על הטיפול ההומאופתי לקחת בחשבון סימנים חשובים המאפיינים את החולה בעת המחלה, ולכן יש לזהות מה מטיב או מחמיר את הרגשת האדם החולה, בעת המחלה. לדוגמא: משקה קר או חם? רטייה קרה? רטייה חמה? שכיבה? מנוחה? תנועה? חברה? להיות לבד? חשכה? רעש? אויר פתוח? חדר סגור? וכד'.

 

קיימות אלפי תרופות (רמדיס) הומאופתיות, אשר כל אחת ואחת מהן מתאימה לטיפול בתמונת מחלה שונה מרעותה, ולכל אחת מהן תופעות ומאפיינים המזוהים עמה.

 

טיפול הומאופתי קלאסי, משמעו מתן של רמדי הומאופתית אחת בלבד, אשר מתאימה לטיפול במכלול הסימפטומים והתופעות של מחלת החורף כפי שהם באים לידי ביטוי אצל האדם החולה.

 

יתכנו עשרות בני אדם, הסובלים משפעת אך כל אחד ואחד מהם, יקבל טיפול הומאופתי אחר המתאים לתופעות ולתמונת המחלה שהתפתחה אצלו.

 


כל אדם יקבל את הטיפול הספציפי המיועד רק לו

 

הנה לדוגמא: אדם אשר מפתח שפעת שמתבטאת בישנוניות רבה, כאבי שרירים, חום נמוך וחוסר צמא, נדרש לקבל רמדי הומאופתית שנרקחה מצמח היסמין הצהוב.

 

אילו אדם אשר פיתח שפעת המתבטאת בחום גבוה, צמרמורות, צימאון למים בלגימות קטנות, רצון לנוח ולהיות מכוסה, אדם זה נדרש לקבל רמדי הומאופתית שנרקחה מן הזרניך הלבן.

 

ע"פ ההומאופתיה, כל מקרה ומקרה של מחלה הוא שונה ויחודי, ולכן נדרש לקבל טיפול הומאופתי המתאים לו ככפפה ליד.

 

מקרה שפעת לדוגמא:

יעל (שם בדוי) בת 38 נמצאת בהריון בחודש תשיעי ואמורה ללדת כל יום, סובלת משפעת שמתבטאת בכאבי ראש, חום גבוה, נזלת ואף סתום, כשמתעטשת חשה בכאב אזניים חזק, יעל חלשה ותשושה ומתקשה לעמוד וללכת ואף חוששת שלא תוכל לעבור את הלידה בשלום.

 

מצבה של יעל היה מיוחד בשל הלידה שמתקרבת ובאה, בניגוד לתרופות כימיות וטיפולים אחרים, הטיפול ההומאופתי יכול להנתן ללא חשש במצב זה, בשל השפעתו העדינה וללא תופעות לוואי.

 

יעל קיבלה שתי מנות של רמדי הומאופתית המתאימה למצבה, ולאחר יומיים בהם מצבה של יעל השתפר בהדרגה, יעל החלימה לחלוטין מן השפעת והייתה מוכנה לקראת הלידה.

 

טיפול הומאופתי בשפעת

השפעת יכולה להיות מחלה נגיפית (ויראלית) או חיידקית. מידיי שנה חולים בשפעת בין 10% ל40% מהאוכלוסיה.

כל שנה ישנם סוגים חדשים של חיידקים העמידים לאנטיביוטיקות הנמצאות בשימוש בפועל, ובנוסף לכך הוירוסים הקיימים משנים צורתם משנה לשנה, דבר שמפחית את יעילות החיסון נגד שפעת.

 

כתוצאה מכך, נוצר מצב שבו כל כמה שנים מחלת השפעת הופכת חמורה יותר ויותר.

 

הטיפול ההומאופתי אינו נלחם בוירוס ובחיידק, אלא פועל בצורה שונה. מטרתו של הטיפול היא, לעורר את מנגנוני הריפוי האינדיוידואליים הקיימים אצל כל אדם ואדם ובכך לאפשר ריפוי.

 

נסיון קליני רב בשנים, מראה כי הטיפול ההומאופתי במצבים של שפעת הינו אפשרי ואף יעיל ביותר.

 

להלן עדויות ודיווחים המדגימים את יעילות הטיפול ההומאופתי במחלת השפעת, בקבוצות קליניות רבות משתתפים:

 

* בפילדלפיה 26,795 מקרים של שפעת טופלו על ידי הומאופתים. מספר מקרי המוות עמד על 1.05% לעומת 30% בטיפול הקונבנציונלי.

 

* בקונטיקט 30 הומאופתים דיווחו על 6,602 מקרים שמהם מתו 55 (פחות מ1% ).

 


הטיפול מעודד את מנגנוני הריפוי האינדוידואלים אצל כל אדם

 

* ד"ר רוברטס מקונטיקט, דיווח גם הוא, על 81 מקרים בשרות התחבורה, שטופלו על ידו והבריאו ללא יוצא מן הכלל.

 

* בבית חרושת בשיקאגו, דיווח ד"ר וילנד (Dr. Wieland) על מגיפת שפעת של 8000 עובדים ומקרה מוות אחד. ד"ר וילנד השתמש בהכנות הומאופתיות בלבד, ללא כל שימוש בתרופות אחרות או חיסון.

 

* ד"ר וויליאמס (Dr. Williams ) מרוד איילנד, דיווח על ריפוי מהשפעת באופן מלא וללא מקרה מוות אחד. עם זאת, היו חולים שפיתחו דלקת ריאות, ומאלו שמתו -  60% מהחולים שטופלו באמצעים קונבנציונליים, ו- 2.1% מאלו שקיבלו טיפול ההומאופתי לדלקת ריאות.

 

* Dr. Sappington ד"ר ספינגטון דיווח על 1500 מקרי שפעת, שנרשמו באיזור קולומביה. 15 מהם מתו מהמחלה. הריפוי בבית החולים הלאומי בהומאופתיה הגיע ל- 100%.

 

* באוהיו ארה"ב, ד"ר מקאן (Dr. McCann ) טיפל ב- 1000 חולים בלא מקרה מוות אחד. לטענתו כל המקרים הבריאו רק בזכות ההומאופתיה.

 

* בקנטקי ארה"ב, כתב ד"ר הף (Dr Huff ) "נתתי שתי רמדיס הומאופתיות במשך מגיפת השפעת כמעט ללא יוצא מן הכלל. לא איבדתי אף חולה, אם הגעתי לשם לפני שהחולה נטל אספירין. במקרים כאלו, היה כמעט בטוח שאצטרך לטפל בדלקת ריאות של אותו חולה". 

 

(מתוך מאמר מקצועי שכותרתו "הומאופתיה בטיפול בשפעת - מקהלת חמישים קולות בהרמוניה" שהופיע בכתב העת של המכון ההומאופתי האמריקני *, ראה ציון מקור)

 


חליתם? גשו לרופא להיבדק ושתהיה רפואה שלימה

 

חליתם? איך מטפלים

 

אפילו אם המחלה קלה ביותר, את האבחנה הסופית מוסמך לבצע רופא בעל רשיון ברפואה בלבד. לכן, אנו ממליצים תחילה לגשת לרופא ולהיבדק.

 

הבדיקות שהרופא ימליץ לבצע, יוכלו לאושש באיזו מחלה מדובר והאם יש חיידק. כך למעשה, ניתן לדעת האם יש מחלה, מהי, ומול מה אנו מתמודדים.

 

הבחירה לקבל טיפול מכל סוג שהוא, היא שלך בלבד, אם בחרת בטיפול הומאופתי עליך לגשת להומאופת מוסמך אשר יתאים לך טיפול הומאופתי המתאים ביותר למצבך.

 

 

 

הכותבים הם שמוליק אלפי, ליאורה ראובני ואיילת פריזט-שטרית מנהלים את פורום "הומאופתיה" בקהילות הבריאות של אתר ynet

 

 

*Reference:

 

1) Winston, J “ The Faces of Homeopathy” Great Auk Publishing 1999.

 

2) Journal of the American Institute of Homeopathy entitled “Homeopathy in Influenza – A Chorus of Fifty in Harmony”. In1921 W.A. Dewey M

 

 


פורסם לראשונה 25/01/2007 13:16

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טפלו בעצמכם בהקדם על מנת שלא יתפתחו סיבוכים
צילום: מריאן הול
מומלצים