שתף קטע נבחר

הפבלובה הסודית שלי (עם קצפת ותותים)

סוד אחד, קל מאוד ליישום, הופך את בסיס המרנג של הפבלובה הזאת לכל מה שהוא צריך להיות: פריך מבחוץ ורך ולעיס מאוד מבפנים. הנה הוא, הסוד: מחממים קצת את הסוכר בתנור לפני שהוא נכנס לקצף. זה הכל. העונג בדרך

 

 

 

2 פבלובות בקוטר 16 ס"מ או אחת בקוטר 24 ס"מ

 

המרכיבים

 

4 ביצים

250 גרם סוכר

2 כפות קורנפלור

1/2 1 כפיות חומץ בן-יין לבן או חומץ אורז

להגשה

קצפת

1 סלסילה תותים, חתוכים

 

ההכנה

 

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

 

2. מפרידים את הביצים (שומרים את החלמונים למתכון אחר) ומשהים קצת בטמפרטורת החדר.

 

3. משטחים את הסוכר בתבנית ומחממים אותו 5 דקות בתנור, בחלקו התחתון (תוך השגחה מתמדת שהוא לא נחרך).

 

4. בינתיים, שמים את החלבונים בקערת המערבל ומתחילים להקציף. כשמתחיל להיווצר קצף רך מאוד, מוציאים את הסוכר החמים מהתנור ומתחילים להוסיף אותו באטיות לקצף, כף אחר כף, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב מאוד ומבריק מאוד.

 

5. מנמיכים את חום התנור לנמוך מאוד (120 מעלות).

 

6. מוסיפים לקצף את הקורנפלור ואת החומץ ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול רק עד שהם נטמעים בקצף.

 

7. משרטטים על ניירות אפייה שני עיגולים בקוטר 16 ס"מ, או עיגול בקוטר 24 ס"מ. הופכים ומניחים על תבנית.

 

8. מניחים את הקצף, במרית, בגבולות העיגול המשורטט הנשקף מהעבר השני של הדף, כך שיווצרו תלוליות בצדדים, ומשטחים קצת את המרכז כדי שתיווצר מעין קערית עם שוליים עבים. מכניסים לתנור ומנמיכים את החום ל100 מעלות. אופים כך שעתיים. מכבים את התנור ומשאירים את הפבלובה בתוכו, בלי לפתוח, שעתיים נוספות.

 

9. מוציאים, מנתקים בזהירות מנייר האפייה ומעבירים לצלחת הגשה.

 

10. מורחים את הקצפת במרכז, מקשטים בתותים ומגישים.

 

**********

 

סגנון: נטשה חיימוביץ', סליס סטודיו. לאתר הקליקו כאן .

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
פבלובה. העונג בדרך
צילום: יוסי סליס
צילום: רן גולני
הכותבת, איילת הירשמן
צילום: רן גולני
לאשה בפייסבוק
מומלצים