חמש-חמש: 5 מצרכים, 5 דקות עבודה
רק חמישה מרכיבים ואופן הכנה קל במיוחד שדורש חמש דקות הכנה בלבד. רותי קינן מגישה ארבעה מתכונים קלילים שיעשו לכם חשק להיכנס למטבח
מרק כרישה ותפו”א | עוף וירקות בשקית | סלט סלק ותפוזים | עוגת תפוזים |
מרק כרישה ותפו”א חזור למעלה
המרכיבים (6 מנות):
2 כרשות, פרוסות דק
3 כפות שמן או 40 גרם חמאה
500 גרם תפו“א חתוכים לקוביות
2 כוסות חלב
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני, על להבה נמוכה מאדים את הכרשה בשמן או חמאה עד שמתרכך (בלי להשחים)
- מוסיפים את תפוחי האדמה ומים עד לכיסוי. מרתיחים ומבשלים על להבה נמוכה עד שמתרכך. מרסקים בממחה, מחזירים לסיר ומוסיפים את החלב. מתבלים במלח ובפלפל, מביאים לרתיחה ומגישים.
עוף וירקות בשקית חזור למעלה
המרכיבים (4 מנות):
1 עוף או חלקי עוף במשקל 1 ק”ג
1 שקית (800 גרם) לקט ירקות קפוא
מלח, פלפל
1 גבעול קורנית (טימין)
1 עלה דפנה
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. סוגרים את כל החומרים בשקית “קוקי.” מניחים על תבנית ואופים שעה ורבע. פותחים בזהירות ומגישים.
סלט סלק ותפוזים חזור למעלה
המרכיבים (6 מנות):
500 גרם קוביות סלק מבושל
2 תפוזים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות מיונית
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מניחים את קוביות הסלק בקערה. מגררים את קליפת אחד התפוזים. מקלפים את התפוזים וחותכים לקוביות (או מוציאים רק את ה"פילה").
- מוסיפים את הפטרוזיליה והמיונית ומתבלים. מערבבים היטב.
עוגת תפוזים חזור למעלה
המרכיבים:
1 תפוז
200 גרם חמאה או מרגרינה
1/2 1 כוסות סוכר
4 ביצים
1 חבילה 350) גרם) קמח תופח
אופן ההכנה:
- מגררים את קליפת התפוז וסוחטים את המיץ. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
- מכניסים לקערת מעבד המזון את החמאה עם הסוכר, הביצים והמיץ, ומעבדים לתערובת דלילה. מוסיפים בהדרגה את הקמח ולבסוף את קליפת התפוז. מעבירים ל-2 תבניות כיכר מוארכות או לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
- אופים 20 דקות ומגבירים את החום ל-180 מעלות. ממשיכים לאפות עוד 25 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
מומלצים