שתף קטע נבחר

פוטין: הכוחנות האמריקנית דוחפת מדינות לגרעין

נשיא רוסיה יצא במתקפה חזיתית על מדיניות החוץ של ארצות הברית במהלך ועידה בינלאומית במינכן. "יש אנשים שמלמדים אותנו כל הזמן מהי דמוקרטיה, אבל לא מוכנים ללמוד בעצמם"

מתקפה מילולית של רוסיה על ארצות הברית. נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, תקף היום (שבת) את ארצות הברית ואת מדינות המערב, ואמר כי המדיניות הכוחנית שהן מובילות מובילה מדינות אחרות לנסות ולהצטייד בנשק גרעיני.

 

פוטין האשים את ארצות הברית בניסיון לכפות את רצונה על העולם, ולהפוך אותו ל"חד-קוטבי", כהגדרתו. "לא משנה כמה נייפה את המושג הזה, המשמעות שלו היא מוקד כוח יחיד ואדון יחיד", אמר פוטין בוועידת מינכן למדיניות ביטחון. "אין לזה קשר לדמוקרטיה, שמשמעותה היא שלטון הרוב תוך התחשבות במיעוט. יש אנשים שמלמדים אותנו כל הזמן מהי דמוקרטיה, אבל לא מוכנים ללמוד בעצמם".

 

"אנו חוזים בשימוש כמעט בלתי נשלט בכוח ביחסים הבינלאומיים", הוסיף הנשיא הרוסי. "מדינה אחת, ארצות הברית, חצתה את גבולותיה שוב ושוב בנושאים של ביטחון עולמי, אך המדיניות הזו לא הפכה את העולם למקום בטוח יותר".

 

פוטין לא פירט לאילו פעולות ספציפיות הוא מתכוון, אך בין רוסיה וארצות הברית שוררים חילוקי דעות חריפים בכל הנוגע למדיניות מול עיראק ואיראן. "פעולות חד-צדדיות לא פתרו סכסוכים, רק החמירו אותם, ומדובר במדיניות מסוכנת מאוד", הוסיף הנשיא הרוסי. "היום אי-אפשר לחוש ביטחון יותר, כיוון שהחוק הבינלאומי כבר לא מספק הגנה".

 

שובה של המלחמה הקרה

התבטאויותיו של פוטין הן עליית מדרגה במשבר בין שתי המדינות, שהזכיר לרבים את ימי המלחמה הקרה. זאת, על רקע כוונת וושינגטון להציב בצ'כיה ובפולין מערכות טילים נגד טילים, שמטרתן המוצהרת היא הגנה על אירופה מפני התקפות של איראן וצפון קוריאה.

 

"המומחים הצבאיים שלנו לא מאמינים שמערכת הטילים שהוצבה במרכז אירופה נועדה להתמודד עם האיום האיראני", אמר פוטין במסיבת העיתונאים השנתית שלו, שהתקיימה בקרמלין. הוא הוסיף כי משרד ההגנה הרוסי מפתח בימים אלה טילים בליסטיים משוכללים מסוג "טופול-M", וכן מערכות נ"ט נוספות, יעילות יותר.

 

דוגמה מוחשית נוספת לחילוקי הדעות בין המדינות ניתן היה לראות בתגובה להסכם על ממשלת אחדות ברשות הפלסטינית. הקוורטט חזר על הדרישה, לפיה כל ממשלה פלסטינית שתקום תצטרך להכיר בישראל, להפסיק את הטרור ולהכיר בהסכמים קודמים ובמפת הדרכים. עם זאת, רוסיה, החברה בפורום, פרסמה הודעה נפרדת בה קראה להסיר את החרם הכלכלי מעל ממשלת חמאס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פוטין. מדיניות מסוכנת
צילום: איי פי
מומלצים