שתף קטע נבחר

הציבור החרדי משתמש ב-23 סוגי כשרויות בקניית מזון

סקר התאחדות התעשיינים: הכשרות המקובלת ביותר היא של בד"צ. 19% בלבד ממשקי הבית החרדיים נוהגים לגשת לדוכני טעימה לעומת 62% בקרב כלל האוכלוסייה

הציבור החרדי משתמש ב-23 סוגי כשרויות בקניית מוצרי מזון. כך עולה מסקר שערך לאחרונה איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים בנושא דפוסי קניית מזון במגזר החרדי

 

אברהם קרינגל, יו"ר ועדת השיווק באגף המזון שבהתאחדות התעשיינים, אמר הכשרות המקובלת ביותר (אצל כ-80% מהמגזר) ברכישת מוצרי מזון (שאינם מוצרי בשר או עוף מעובדים) הינה של העדה החרדית ירושלים - בד"צ, (זאת בהשוואה ל-58% לפני כ-8 שנים בסקר הקודם).

 

עוד עולה מהסקר, כי  אצל 47% מהציבור החרדי מקובלת הכשרות של לנדא, (לעומת 27% בסקר הקודם); הכשרות של הרב רובין מרחובות מקובלת על כ-30% מהמגזר החרדי (לעומת 11% בלבד בסקר הקודם); הכשרות של שארית ישראל מקובלת על 21%; הכשרות של חתם סופר בני ברק - 14%; הכשרות של מחפוד, נוה צדק - 12% (בהשוואה ל-9% בסקר הקודם); הכשרות של אגודת ישראל - מקובלת על 12% מהמגזר החרדי; כשרות בית יוסף מקובלת על 11% מהציבור החרדי.

 

שאר הכשרויות המקובלות על מגזר זה הנן חתם סופר - פתח תקוה; בעלז/ מחזיקי הדת; רבנות ירושלים מהדרין; עטרה; הכשרות של הרבנות הראשית; הרב אויבך; ועדת מהדרין; אפרתי; הרב ויטמן; הרב סולומון פתח תקוה; הרב וורנר; הרב ביסטריצקי; כפר חב"ד ועוד.

  

מהסקר, שנערך באמצעות מכון המחקר גאוקרטוגרפיה עולה, כי בקניית מוצרי בשר ועוף מעובדים מקובלת בממוצע על המגזר החרדי כשני סוגי כשרויות בלבד, ואילו בקניית מוצרי מזון שאינם מוצרי עוף ובשר מקובלות בממוצע כ-3 סוגי כשרויות.

  

קרינגל מציין, כי מהסקר עולה גם כי 19% בלבד ממשקי הבית החרדיים נוהגים לגשת לדוכני טעימה לעומת 62% בקרב כלל האוכלוסייה.

 

מקרב החרדים הניגשים לדוכני הטעימה - רק 37% מושפעים לעיתים מהמוצרים אותם הם טועמים; 52% מושפעים לעיתים רחוקות ו-16% ניגשים, אך אף פעם אינם מושפעים מהמוצרים אותם הם טועמים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אי פי איי
כשרות. 23 סוגים
צילום: אי פי איי
מומלצים