שתף קטע נבחר

רמה גבוהה: מדריך מסעדות ברמת-הגולן

מרקים מהבילים, קדירות חורפיות, סטייקים משובחים, סינייה וגם ליקר שוקולד. הכל תוצרת בית והכל בגולן. רונית סבירסקי מגישה מדריך מסעדות על רמה

מצפון יפתח הרעב: צפון רמת-הגולן

תושבי צפון רמת הגולן אוכלים מה שהם מגדלים: דובדבנים, תפוחים, ירקות, תבלינים, יינות, גבינות ובשר. במשך השנים הוקמו באזור מסעדות ויקבים, ובשלנים ביתיים פתחו את מטבחם לקהל הרחב.

 

  • "קדרת המכשפה והחלבן" בנמרוד יושבת על תצפית נוף חלומית, מטר מהחרמון ובירכת רם. המחלבה הקטנה והמשובחת התפתחה עם השנים ובינתיים נולדה מסעדה עם תפריט הכולל קדרות בשר חורפיות. לא כשר. טל’ 6870049-‭.04‬

 

  • מסעדת בירכת רם למרגלות מג’דל-שמס כמו תלויה באוויר מעל האגם הסגור. לעתים קרובות המקום עוטה ערפל והעננים מכסים את פסגות ההרים. מוגשים כאן מאכלים דרוזיים מסורתיים כמו סינייה, פלאפל ירוק, מג’דרה, קובה עם סומק, כבש בתנור, סלט פאטוש ומקלובה. לא כשר. טל’ 6981638-‭.04‬

 

  • "שרולה" - על מסעדות כמו "שרולה" החדשה, מול מפל סער, אומרים שיש להן שלושה יתרונות דרמטיים: מיקום, מיקום ומיקום. מן החלונות הגדולים צופים אל המפל המרהיב, הכפר רג’ר, מצודת נמרוד והמטעים במורדות. אוכלים: בשר. על הגריל, פילה ואנטריקוט, טאפסים, לחמים באפייה ביתית, כבד עוף ויינות בוטיק מרמת הגולן. כשר. טל’ 6903377-‭.04‬

 

 

  • "קופי ענן" - בית קפה שממוקם על הר בנטל, בגובה ‭1,200‬ מטר, ובחורף רובצים ערפילים על ההר. בחוץ שלג, ובפנים מגישים מרקים חמים, מאפי בית, פשטידות, קפה, תה ועוגות. יש גם ארוחות בוקר, ובהזמנה מראש, סלסילות פיקניק למטיילים. לא כשר. טל’ 6820664-‭.04‬

 

  • "הטובים של שפרה‭ "‬- השפית שפרה מיכאלוביץ’ ממרום גולן קוראת לארוחות שהיא מגישה בבית פרטי "הטובים של שפרה‭."‬ השולחן ערוך ליד הקמין ועליו יוגשו לחם הבית, סיידר חם, פילה דג בחלב קוקוס, קדרת בקר ביין אדום, מוס ויין. יש מקום לקבוצות עד 12 סועדים (בהזמנה מראש) לארוחות בוקר, צהריים או ערב. לא כשר. טל’ 5303351-‭.050‬

 

  • "מסעדת הבוקרים" במרום גולן היא מסעדה כפרית הסמוכה לחוות סוסים. בין המנות: סטייק צלע עגל, טיבון וסטייק ניו-יורק במשקלים של 400-500 גרם למנה. בחורף מוגשות מנות קדירה ומבחר מרקי נזיד סמיכים. לא כשר. טל’ 6960206-‭.04‬

 

  • אביבה זנדברג מקיבוץ עין זיוון מבשלת בביתה ארוחות איטלקיות. בחדר האורחים היא עורכת שולחן ומגישה מנות בהתאם לירקות העונה ולרוח ששורה עליה באותו יום. לא כשר. טל’ 6993660-‭.04‬

 

  • "החיים המתוקים‭- "‬ החידוש האחרון בעין זיוון הוא מפעל קטן לשוקולד, "החיים המתוקים‭,"‬ שהקימה השוקולטיירית קרינה ציפלינסקי. בנוסף לפרלינים מייצרים שם גם קונפיטורות וליקרים על בסיס שוקולד. טל’ 2179528-‭.054‬  


אוכל איטלקי. ארוחה אצל אביבה זנדברג                (צילום: רונית סבירסקי)

 

  • אצל צ’בי במושב שעל אוכלים ארוחת קדרות קפריסאית שמתבשלת בתנור החרס המסורתי בחצר, במשך 24 שעות. הארוחה נפתחת בסלטים, ממולאים ובשרים צלויים על עצי דובדבן ולאחריהם מוגש תבשיל הקדרה. לצד הקינוחים מספר צ’בי סיפורים על הגולן ועל מסעותיו בקפריסין. בהזמנה מראש. לא כשר. טל’ 5594559-‭.050 ‬

 

  • "רוח דרומית" - המסעדה הוקמה על ידי יוסי חדד בגוש קטיף, ועברה אחרי הפינוי לצומת ווסט. במקום מוגשים תבשילי עגל ונתחי עוף בקדרות חרס, פרגיות בגריל ברוטב שום ולימון, נתחי בשר צלויים וכבד עוף מוקפץ ביין. כשר למהדרין, סגור בשבת. טל’ 6983863-‭.04‬

 

נכנס יין

  • יקב הר אודם במושב אודם מוקף בחורש טבעי של אלונים, מטעי תפוחים ודובדבנים. במקום מרכז מבקרים ודלפק עץ לטעימות. מייצרים כאן יין פורט ויינות מענבי קברנה סוביניון ומרלו, שגדלים בכרם ליד מושב שעל. הביקור מלווה בהסברים וסיפורים על היין ועל החיים בגולן. טל’ 6817550-‭.04‬

 

  • יקב פלטר במרום גולן מייצר יינות בשיטה אוסטרלית המבוססת על ערבוב של מספר זנים. כל פעילות היקב מתבצעת על ידי בני המשפחה: תהליך הייצור, היישון, הביקבוק ואפילו השיווק. ביקורים וטעימות בתיאום מראש. טל’ 8666384-‭.052 ‬

 

דרום רמת-הגולן - יין בירה ואנטרקוט

ביישובי דרום רמת הגולן תיירות היא מקצוע. רובם ככולם עוסקים בתרבות נופש והארחה ומפתים בצימרים מפנקים, אבל תחום המסעדות והיקבים עדיין מצומצם יחסית. רוב המסעדות צמודות לאתרי תיירות מרכזיים בנקודות נוף ואתרי טבע מטויילים.

 

  • "טימין" - המסעדה נפתחה לפני חודשיים באחת מנקודות התצפית המדהימות בארץ – "מצפה השלום", בשוליו המערביים של קיבוץ כפר חרוב. זוהי הנקודה היחידה ברמת הגולן שרואים ממנה את הכינרת בשלמותה. את המקום היפה הזה פתחו שמעון רטובסקי ומוטי לוי, שעברו מהמרכז ליישוב חד-נס. הם שיפצו את המבנה הקודם ויצרו בית עץ נעים עם ריהוט כפרי, חלונות גדולים אל הנוף ומרפסת חיצונית לימות הקיץ. התפריט מציע, במנת הפתיחה, בשר טלה עם צנוברים ונענע, חציל בלאדי עם אגוזים ורימונים (נפלא) וסלט תימין. בעיקריות: חזה עוף בטרגון, דבש וחרדל; תבשיל קדרה עם ירקות שורש; פילה סלמון בתימין ושמן זית. בקינוחים: פאי לימון, אגוזים או שוקולד. פתוח כל יום ‭12:00‬-‭,23:00‬ טל’ 6735135-‭.04 ‬

 

  • "סיאם" - בחמת גדר, עברה מהפך תפריטי ובמקום מטבח תאילנדי היא מציעה כיום מגוון רחב של טעמים. בתפריט מוצאים קרפצ’יו לצד סושי, סטייק אנטריקוט וסאטה בקר, קבבוני טלה וסלט נודלס עם עוף. טל’ 6659933-‭.04‬

 

  • "ביר-א-שגום" - המסעדה הוקמה על ידי תושב גבעת יואב, דורי סימנה, שמשמש גם כשף המסעדה. היא נקראת על שם האתר העתיק שטיילי ג’יפים מיטיבים להכיר. המסעדה, בלב גבעת יואב, מציעה מיקס פירות- ים, המבורגר שנטחן במקום משלושה סוגי בשר, ונתחי אנטרקוט. פתוח כל השבוע מ-‭19:00‬ עד הסועד האחרון. לא כשר. טל’ 6762021-‭.04‬

 

  • "העוגות של סלעית" - עוד בגבעת יואב: קפה קטן עם תפריט חלבי וכשר. טל’ 6600061-‭.04‬

 

  • "נחי ובטי מבשלים" היא מסעדה ביתית, מבוססת על בשרים, שהקימו נחי ובטי אלקין במושב רמות, לצד יחידות נופש. בלילות שבת מוגשת ארוחת טעימות של מנות שונות, בהן מרק קממבר עם שמפניה ואספרגוס ואוסובוקו כבש. לא כשר. טל’ 6732889-‭.04‬

 

  • "חווה בכפר" - השפית חווה גוטווין הקימה את "חווה בכפר" במושב רמות, בבית כפרי קטן מול נופי הכנרת והרי הגליל. המסעדה מתמחה בצליית בשרים של בקר הגדל בגולן. גוטווין מכינה תבשילי בקר וטלה בקדרות ברזל (פויקה),‬ ועל הגריל מונחים נתחי ספריבס שהושרו במרינדה. לא כשר. טל’ 6797097-‭.04‬


נוף מרהיב. "טימין"                                            (צילום: רונית סבירסקי)

  

  • "קואלה" - ביסטרו בר במושב רמות שצופה אל הכנרת ומוקף עצי זית. המקום מיועד לבילוי ערב רומנטי לאור נרות ומוזיקה ברקע. בתפריט: בשרים, סלטים ומאפים תוצרת בית. מ-‭19:00‬ עד השעות הקטנות. טל’ 6795095-‭.04‬

 

  • "רנצ’וס" - פאב ששוכן בנקודת נוף מרהיבה, על קצה הצוק ביישוב מעלה גמלא. במקום הוקמה חוות סוסים ובתוכה פאב ספון עץ ואח שגזרי עץ בוערים מתפצפצים בתוכה. מוזיקת קאנטרי מתנגנת ברקע והבירה נמזגת לכוסות. מגישים מאכלים ביתיים קלים: לחמים, פיתות, חומוס, מרקים ומאפי פאי. פתוח בסופי שבוע מ-‭.21:00‬ לא כשר. טל’ 5402650-‭.054‬

 

קו היין

  • שאטו גולן - ביקב שבמושב אליעד מייצרים קברנה סוביניון, מרלו, סירה, קברנה פרנק וסוביניון בלאן. יין הדגל של היקב נקרא "אליעד‭,"‬ והוא בלנד משתנה, בעיקר של קברנה סוביניון ומרלו. ביקורים בתיאום בטל’ 6600026-‭.04‬

 

  • יקב בשן הוא יקב צעיר שהוקם ב-2004 על ידי עמנואל דאסה ואורי ראפ במושב אבנ י אית"ן. הכרם שלהם, 10 דונמים של קברנה סוביניון ו-10 של מרלו, מטופל בשיטות אורגניות. ביקורים וסיורים בתיאום מראש – טל’ 4603213-‭.054‬

 

  • יקב כנף הוא יקב בוטיק קטן וצעיר במושב כנף. טל’ 6735711-‭.04‬

 

  • יקב מאור הוקם בשנת 2003 במושב רמות, על ידי דני וטל מאור. זהו יקב משפחתי קטן עם חדר חביות ומעבדה שמייצר קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק וסירה. פתוח לסיור וטעימות בשעות ‭11:00‬-‭.19:00‬ מומלץ לתאם בטל’ 8515079-‭.052

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרבה בשר. נחי אלקין, "נחי ובטי מבשלים"
צילום: רונית סבירסקי
צילום: גיא רובננקו
כפרית. מסעדת הבוקרים
צילום: גיא רובננקו
מומלצים