שתף קטע נבחר

רוצים להתעורר? 9 טיפים לקפה חזק וטוב

בא לכם להכין בבית קפה בדיוק כמו ששותים בחוץ? הפכו את הקפה השכונתי לקפה הביתי. כל מה שצריך זה כמה אביזרים, ידע מקצועי וקצת סטייל

קפה? אתם?", משתומם בוודאי הקורא. "הרי זה לא בריא. מה השלב הבא? אולי קרואסון חמאה ליד?". אז זהו, שהקפה - כל עוד הוא נצרך במידה - לא מזיק לבריאות ואפילו מועיל. לא רק שהקפה ממריץ את זרימת הדם למוח וכך עשוי להרגיע כאבי ראש, גם ההאשמה הוותיקה נגדו בדבר היותו גורם לירידת מסת העצם התבררה כלא נכונה. עשרות מחקרים כבר הוכיחו שתוספת של 1-2 כפות חלב לכוס הקפה מבטלת את הסיכון. אם אתם לא שתייני קפה גדולים, כדאי לכם להוסיף כוס קפה שחור לתפריט לפני אימון כושר: הקפאין מפרק את רקמת השומן לחומצות שומן, וזה עובד בעיקר אצל מי שלא מורגל בשתיית קפה.  


בית הקפה הפרטי שלכם. בבית שלכם.                                 (צילום:ריאן)

 

בכל מקרה, רגע לפני שנכתיר את הקפאין לוויטמין החדש, כדאי שתדעו שלא מומלץ לצרוך ביום יותר מ-600 מ"ל קפה (כ־6 כוסות). צריכה מוגברת מזאת עלולה לגרום לחרדות, לחוסר מנוחה, לשלשולים או לדופק מואץ. אבל גם כך אפשר ליהנות ברוחב לב מקפה: כוס קפה נמס מכילה כ-75 גרם קפאין, אספרסו - 100-180 גרם קפאין, וקפה נטול קפאין - 4 מ"ל קפאין.

ועכשיו סוף סוף הגיע הזמן לשאלת מיליון הדולר: איך מכינים קפה בדיוק כמו בבית קפה? הנה כמה כללים בסיסיים.

 

9 התנאים לקפה טעים

  1. תלמדו להבדיל. שני זני הקפה המרכזיים בעולם הם הערביקה האליטיסטית, שמכילה פחות קפאין ונחשבת לאיכותית יותר, ואחותה הפושטקית - הרובוסטה, שמכילה יותר קפאין ונחשבת לאיכותית פחות. השילוב בין שתיהן נחשב בעיני מומחי קפה למנצח. זהו, עכשיו תדעו מה לבקש מהמוכר.
  2. זה טרי מהבוקר? פולי קפה לא קלויים נשמרים שנים. פולים קלויים באריזה עם שסתום - עד שנתיים. בלי שסתום - חודשיים. פולים טחונים יאבדו 40% מטעמם כבר לאחר יום. אז מה קונים? קפה טחון באריזות קטנות או פודים באריזת ואקום. שמרו אותם במקום אפל, בטמפרטורת החדר.
  3. תוציאו אותו כבר מהמקפיא. נכון שלימדו אותנו שהקפאה שומרת על טריות הקפה, אבל הטמפרטורה מקפיאה את שמני הקפה וזמן החימום הקצר אינו מספיק להפשיר אותם. ארון סגור הוא תחליף מצוין.
  4. התרחקו מנקודת הרתיחה. חוץ מקפה שחור, לא מרתיחים אף אחד מנוזלי הקפה - לא מים ולא חלב. כשאתם מכינים קפה פילטר, תנו למים לנוח דקה אחרי שרתחו.
  5. אין מתנות חינם. אם אתם לא צרכני קפה מנוסים, קנו קפה של חברה גדולה ומוכרת (בריסטה, elly, לוואצה), לפחות עד שתשתפשפו בין
    צילום: ריאן
    האספרסו ברים השונים. שימו לב: קילו קפה איכותי אמור לעלות 100-200 שקל. אל תתפתו לעסקאות של קילו קפה ג'מייקני ב-20 שקל.
  6. טחינה בהזמנה. לכל סוג קפה יש טחינה שמתאימה לו. אם אתם מעוניינים בפילטר, בקשו טחינה גסה (כמו סוכר גבישי). אספרסו יצריך טחינה עדינה יותר וקפה שחור את הטחינה הדקה ביותר.
  7. הכל מים. השתמשו במים ללא אבנית, לשיפור הטעם ולהארכת חיי המכונה.
  8. אל תערבבו. תערובות קפה זה טוב ויפה ומעניין, אבל יש זנים שמומלץ לצרוך בזכות עצמם: הבלו מאונטיין, למשל, שגדל בהרי ג'מייקה ונחשב לאחד הטעימים והיקרים בעולם (יותר מ-500 שקל לקילו!), והפורטוריקו-יאוקו סלקטו, שבזכות מגוון הטעמים הרחב שבו אינו זקוק למלווים נוספים.
  9. ידע זה כוח. במקומות שונים בארץ אפשר להירשם לקורסים וסדנאות מקצועיים (כמו בית הספר לקפה של אילנ'ס או האקדמיה לקפה בבית הספר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקינטה. אחותה האיטלקית של מכונת האספרסו
צילום: ריאן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים