כמו בבית-קפה: טארט אגסים בקרם שקדים
טארטים מפירות וקרם הם תמיד נפלאים, וזה שלפניכם, מאגסים בניחוח לימון וברנדי, עם הגבעול המבצבץ, אלגנטי ואטרקטיבי במיוחד

טארט אגסים בקרם שקדים

המתכון באדיבות סיוון צפריר, הקונדיטור הראשי של מלון "מצפה הימים"

 

המרכיבים ‭10)‬ מנות‭:(‬‭

לבצק:

100 גרם חמאה קרירה, חתוכה לקוביות קטנות מאוד

1/2‬ כוס ‭60)‬ גרם) אבקת סוכר

1 ביצה ‭

3/4 1 כוסות ‭250)‬ גרם) קמח

למלית ולקרם שקדים:

4 אגסים בינוניים, בשלים אך מוצקים (כולל הגבעול)

מיץ מ-‭1/2‬ לימון

100 גרם חמאה רכה 

3/4 כוס ‭100)‬ גרם) אבקת סוכר

100 גרם שקדים מולבנים טחונים דק

2 חלמונים

גרידה מ-1 לימון

2 כפות קמח

1 כף ברנדי (או ברנדי אגסים)

אבקת סוכר, לקישוט

לזיגוג:

1/3 כוס ריבת משמש ‭

1 כף מים (או ברנדי)

 

הכלים: תבנית לטארט בקוטר 24 ס"מ עם תחתית נשלפת, משומנת

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: בקערת מיקסר מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר בעזרת וו הגיטרה לתערובת קרמית ורכה. מוסיפים את הביצה ומערבלים היטב עד שהביצה כמעט נבלעת פנימה (התערובת מתפרקת בשלב זה‭.(‬ מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שהתערובת הופכת לבצק.
  2. מעל למשטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ ומרפדים בו את התבנית. מניחים במקרר 1 שעה.
  3. המלית: מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות).
  4.  קולפים את האגסים, חוצים אותם ומשאירים את הגבעול. מסירים את הליבה, שמים בקערה בינונית ומערבבים עם מיץ הלימון.
  5. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר והשקדים הטחונים בעזרת וו הגיטרה ובמהירות בינונית כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה וקלילה. מוסיפים את החלמונים וגרידת הלימון. מוסיפים את הקמח ולבסוף את הברנדי ומערבלים לתערובת אחידה.
  6. ההרכבה: מורחים את קרם השקדים על הבצק. מסדרים את חצאי האגסים מסביב על גבם מעל לקרם כשהגבעול כלפי חוץ ולוחצים אותם פנימה בעדינות לתוך הקרם. אופים 25-30 דקות עד שהמלית מתייצבת והיא בצבע זהוב.
  7. בינתיים ממיסים בסיר קטן את ריבת המשמש עם המים על להבה נמוכה.
  8. כשהטארט מוכן מניחים את התבנית על רשת, מצננים כמה דקות ובעודו חם מברישים קודם את האגסים ולאחר מכן את החלק העליון בריבת משמש נוזלית, שמחממים מעט מחדש, אם נקרשה.
  9. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. בוזקים מעט אבקת סוכר לקישוט מעל השוליים ובמרכז.

 

לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה כמו בבית-קפה: טארט אגסים בקרם שקדים
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    משהו מתוק
    שילוב נפלא. טארט אגסים בקרם שקדים
    צילום: רונן מנגן
    ynet ספיישל