שתף קטע נבחר

48 חולים נושאים את החיידק שהתפשט בביה"ח

כך עולה מבדיקת ynet בעקבות חשיפת הפרשה, לאחר שמשרד הבריאות טרם פרסם נתונים מדוייקים. עשרה אזרחים שיקיריהם נפטרו בעקבות תקיפת חיידק הקלבסיאלה הודיעו כי יגישו תביעה נגד בתי החולים: "ניתן היה למנוע את מקרי המוות אם לא משרד הבריאות לא היה מסתיר את הנתונים"

יממה לאחר בהלת החיידק העמיד קלבסיאלה, מתברר שהפרשה עדיין לא מאחורינו. מבדיקת ynet עולה כי בבתי החולים בישראל מאושפזים נכון לאמש (ד') 48 חולים שנושאים את החיידק ונתונים בסכנה. בכל אחד מבתי החולים שיבא, איכילוב והדסה מאושפזים כעשרה חולים. בבילינסון מאושפזים שישה, ברמב"ם חמישה, בסורוקה ארבעה ובקפלן שלושה. יש לציין כי משרד הבריאות טרם פרסם נתונים מדוייקים בנוגע למספר החולים המאושפזים כשהם נושאים את החיידק.

 

 

כזכור, ביום שלישי בלילה נחשף כי בין 400 ל-500 איש נדבקו בחיידק. פרופסור יהודה כרמלי, מנהל היחידה לאפידימיולוגיה במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב) אמר ל-ynet כי 30 עד 40 אחוז מהם מתו (בין 120-200 איש), אולם הדגיש כי מדובר בחולים קשים. "חלקם אמנם מתו מהחיידק, אך חלקם האחר מתו ממחלות הרקע שהיו להם", אמר כרמלי, שמונה ליו"ר ועדת מומחים שפועלת במסגרת משרד הבריאות ומרכזת את הטיפול בנושא החיידקים העמידים לאנטיביוטיקה.

 

החיידק האלים קלבסיאלה פיתח עמידות גם לאנטיביוטיקות ארוכות טווח ועקבות התפרצותו החליטו היום מנהלי בתי החולים להיכנס לכוננות ספיגה. צוות בדיקה מיוחד שהוקם יערוך ביקורות בכל בתי החולים ברחבי הארץ, יבדוק ליקויים במניעת העברת זיהומים וטיפול בחולים ובתוך כחודש יגיש את המלצותיו למשרד הבריאות בתוך כחודש. בנוסף, ייפגשו ביום חמישי הבא מנהלי בתי החולים עם מנכ"ל משרד הבריאות וידרשו תוספת תקציבית למניעת התפרצויות חוזרות בחיידקים עמידים.

 

בתוך כך החלו המשפחות להגיב למחדל ועשרה מהן אשר שכלו את יקיריהם לאחר שנדבקו בקלבסיאלה, פנו לעורכי הדין טל נבו וענת מולסון וביקשו להגיש תביעה נגד בתי החולים.

 

לדברי עו"ד נבו, "ניתן היה למנוע את מקרי המוות אם לא משרד הבריאות לא היה מסתיר את הנתונים. בנוסף, כיוון שאין מספיק חדרי בידוד בבתי החולים, החולים נדבקים במהירות, וכך מתברר שלפעמים הבית הוא מקום יותר בטוח. צריך לתת לציבור זכות להוציא את יקיריו מבית החולים".

 

היום ייפגשו המתלוננים עם עורכי הדין ויציגו את המסמכים הרלוונטיים. "נפנה למשרד הבריאות ולבתי החולים לקבלת נסיבות המוות. ייתכן שנבקש להקים ועדת חקירה ממלכתית. מה שהציבור יודע זה רק קצה הקרחון ובהמשך נשקול אפילו להגיש תביעה", אמר עו"ד נבו.

 

במהלך היום התכנסה הנהלת משרד הבריאות בקיבוץ הגושרים. הכנס נפתח בעדכון של מנכ"ל המשרד על הפעולות שנעשו ועל הפעולות שייעשו בהמשך במלחמה בחיידק.

 

אחד המשתתפים בכנס אמר: "יש בסיס אמיתי לדאגה. זו מגמה עולמית שחיידקים מפתחים עמידות לאנטיביוטיקה. הנושא מוכר לחלוטין לכל אחד במשרד הבריאות ואנחנו מטפלים בנושא החיידקים העמידים".

 

עם זאת, הסביר: "נושא הקלבסיאלה נופח מעבר לכל פרופורציה ונראה כמו מחלה תקשורתית. אולי כך התקשורת פתרה את בעיית הצפיפות בבתי החולים, כיוון שעכשיו אנשים לא יבואו לבתי חולים", הוסיף בקריצה.

 

בעקבות החשיפה: חוששים להגיע לביקור חולים

מרבית החולים שמתו כתוצאה מקבלסיאלה הם כאלה שהיו מאושפזים זמן ארוך בבתי החולים, 25 ימים ומעלה, אך למרות זאת הביעו רבים את חששם במהלך היום מלהגיע למחלקות.

 

"עד עכשיו הבאתי את הילדים לבקר את הדוד שמאושפז בבית החולים, מהיום לא אביא אותם יותר", אמרה ל-ynet היום דליה בן-דוד, שאחיה מאושפז ביחידה לטיפול נמרץ בבית החולים שיבא בתל השומר, לאחר שנדבק בזיהום אחר במהלך אשפוזו. משפחות נוספות  סיפרו גם הן על החשש שעלה בעקבות החשיפה והעידו כי מעתה ינקטו אמצעי זהירות חמורים יותר כאשר יבואו לבקר את קרוביהן המאושפזים.

 

מבדיקה שערך ynet ביממה האחרונה עולה כי בבית החולים שיבא בתל-השומר אותרו בשנה האחרונה 130 חולים, וכ- 30% מהם נפטרו. בבית החולים קפלן ברחובות היו בשנה החולפת 40-50 חולים שנדבקו. בבית החולים אסף הרופא מתו בין 20-30 חולים ב-2006, כשבתרביות שנלקחו מהם היו שרידים של החיידק קלבסיאלה. בבית החולים הלל יפה בחדרה נדבקו שלושה חולים ובבית החולים בצפת חולה אחד - ארבעת החולים נרפאו. כיום, כאמור, מאושפזים 48 חולים הנושאים את החייזק.


פורסם לראשונה 07/03/2007 21:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר אוחיון
בית חולים. נדבקים במהירות
צילום: מאיר אוחיון
מומלצים