פרס הסרט לאיבתיסאם מרעאנה
"שלוש פעמים מגורשת", סרטה של איבתיסאם מרעאנה, זכה בפרס הסרט הטוב ביותר בתחרות הישראלית במסגרת פסטיבל "דוקאביב 2007". הסרט "מסע ברה מז'ור" של ז'ורז'י לזרבסקי זכה בפרס התחרות הבינלאומית
פרס הסרט הישראלי הטוב ביותר הוענק הערב (ג') ל"שלוש פעמים מגורשת" בבימויה של אבתיסאם מראענה ובעריכת ארז לאופר. הפרס, הכולל השנה סך כולל של 70 אלף שקלים, הוענק בטקס שהתקיים בסינמטק תל-אביב במסגרת פסטיבל "דוקאביב 2007".
"פרס הסרט הישראלי הטוב ביותר לא התקבל פה אחד", הדגישו השופטים, "הפרס מוענק לסרט על האומץ והתשוקה ביצירה הקולנועית ועל הזעקה לצדק היוצאת ממנו בתהודה רגשית אדירה". ציון לשבח ניתן לסרט "מרגל השמפניה" בבימויו של נדב שירמן. מנימוקי חבר השופטים: "הסרט הוא עירוב מוצלח של סיפור חזק ומותח וחומר ארכיוני יוצא מן הכלל, החושף את הצד ההיסטורי והאישי של תופעת הריגול וקורבנותיה הרבים".
פרס ליוצר צעיר ומבטיח בסך 30 אלף שקלים הוענק לסרט "שמונה עשרים ושמונה" בבימוי לביא בן גל. נימוקי חבר השופטים: "הסרט הוא רקוויום הומוריסטי לחברה הקיבוצית הבנוי בתבונה, דיוקן מלא אהבה וקבלה המציין סופו של עידן".
פרס הצילום, ע"ס 10,000 שקלים והשכרת ציוד צילום בשווי 2,500 דולר, הוענק לפיליפ בלאיש, צלם הסרט "הלוך חזור" בבימויו של דוקי דרור. נימוקי חבר השופטים: "פרס הצילום מוענק לסרט
'הלוך חזור' המעניק הצצה דרך נקודת מבטם של גיבוריו הילדים מגובה עיניהם אל רגעים חמקמקים של הילדות, מאיימים וקסומים גם יחד".
פרס העריכה בסך 10,000 שקלים וזיכוי של משמרות עריכה בשווי 2,500 דולר הוענק לאיל אור, עורכת הסרט "ראש גרניום" בבימויו של עמית גורן. נימוקי השופטים: "'ראש גרניום' רוקם דיוקן של אמן גדול ואייקון תרבותי, ומציע גישה לאישיותו ואמנותו, תוך שהוא מבדר ומעורר מחשבה בעת ובעונה אחת".
בתחרות הישראלית שפטו: סרג' טוביאנה, מנהל הסינמטק של פריז; קרולין לת', מפיקה ב-Tju Bang Film; שרון שמיר, מפיקה ובעלת חברת "שירוקו הפקות"; אליסה סימון, אוצרת סרטים למעלה מ-20 שנה ודרור שטרנשוס, יועץ אסטרטגי בתחום פיתוח עיסקי ושיווק ויו"ר דירקטוריון "אג'נדה".
הזוכים בתחרות הבינלאומית: הכנר שחלם
פרס ראשון באדיבות המועצה הישראלית לקולנוע ע"ס 3,000 דולר הוענק לסרט "מסע ברה מז'ור" בבימוי ז'ורז'י לזרבסקי. נימוקי חבר השופטים: "הסרט הוא על כנר בן 91 שתמיד חלם על תפקיד הסולן בתזמורת, אך מעולם לא העז לבקש אותו.נכדו הבמאי לוקח אותו לטיול למרוקו ההופך למסע קיומי ורוחני. הבמאי יצר סרט בעל שפה קולנועית עשירה, ייחודית, מקורית מלאת הומור ובו בזמן בעלת עומק פואטי ואסטטי. סיפור מלא חמלה על אדם בערוב ימיו המבקש להותיר חותם בעולם".
ציון לשבח הוענקו לשני סרטים אשר עוסקים, כל אחד בסגנונו הייחודי, בתוצאותיה הטרגיות של המלחמה: "אנשים במלחמה ושלום" בבימוי וארדן הובהאניסיאן, ו"נשמות תועות" בבימוי בוריס לוז'קין.
בתחרות הבינלאומית שפטו: סטפן טולץ – במאי ומפיק סרטים דוקומנטריים; לירן עצמור, במאי ומפיק סרטי תעודה ותכניות טלוויזיה; דן גבע, במאי, צלם, מפיק, עורך ומורה בתחום הקולנוע התיעודי; ד"ר ידוויגה גלווה, חוקרת סרטים דוקומנטריים ועדנה קוברסקי, מנהלת חברת "עדן הפקות".
ומה עם הסטודנטים?
25 סרטים הוגשו השנה לתחרות מבתי הספר לקולנוע בישראל, מתוכם עלו לגמר שמונה סרטים. צוות השופטים בתחרות זו כלל את ירון לונדון, עיתונאי ופובליציסט ובמאי של עשרות סרטים תיעודיים; פיטר לום, בעל תואר דוקטור לפילוסופיה פוליטית
מאוניברסיטת הרווארד שהפך ליוצר דוקומנטרי ואלינור קוברסקי, יוצרת ומפיקה של סרטים דוקומנטריים.
פרס ראשון הוענק לסרט "חדוה ואני" – סרטו של נדב נוח מהחוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל-אביב. הפרס כולל: שירותי קידום ושיווק של הסרט בפסטיבלים בינלאומיים בשווי 10,000 שקלים ופרס כספי בשווי 5,000 שקלים. פרס שני, המעניק לזוכה זיכוי להשכרת ציוד בסך 1500 דולר, הוענק לסרט "תגיד בית" בבימויו של חיים אלבום מבית הספר "מעלה".
ציון לשבח הוענק לסרט "אשת הברזל והצלמניה" בבימויה של תמר טל מבית הספר "קמרה אובסקורה".
