אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

באדיבות: בריינפופ ישראל    חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

בעלי חיים

מחייך אלינו? צילום: ויז'ואל/פוטוס
מחייך אלינו? צילום: ויז'ואל/פוטוס
 
 
הדולפינים הם חיות חברתיות מאוד צילום: ג'ו קוט
הדולפינים הם חיות חברתיות מאוד צילום: ג'ו קוט
 
אמא דולפינה ותינוקה הקטן צילום: ג'ו קוט
אמא דולפינה ותינוקה הקטן צילום: ג'ו קוט
 
 מהאנציקלופדיה
דולפין
 
 
 

דולפין

אם תפגשו פעם דולפין, או אפילו אם תראו אותו בסרט, בטח יעלה לכם חיוך גדול וזורח על הפנים. פשוט כי הדולפין נראה כאילו הוא כל הזמן מחייך אלינו. וגם אם זה לא באמת חיוך כמו אצל בני האדם, המראה המחייך באמת מתאים לאופי שלו, כי הוא חיה חכמה, נבונה וחברותית, ואוהבת לשחק ולתקשר עם אחרים. לדולפין יש גם מוח מפותח וגם רגשות

מערכת מזה?
עדכון אחרון: 14.07.09, 09:43

זה ממש לא דג

הדולפין שייך למשפחת היונקים, כלומר - כשנולד תינוק דולפין הוא יונק חלב מאמו.

  דולפין (אתר בריינפופ)

הדולפין גם לא נושם במים (כמו הדגים), אלא כמונו - נושם רק אוויר, למרות שהוא חי את כל חייו בתוך המים. לכן כל כמה דקות הוא חייב להוציא את הראש מן המים ולשאוף אוויר. הוא לוקח נשימה עמוקה, וחוזר אל מעמקי הים, ואפילו צולל לעומק של 280 מטרים.

 

דולפין קטן נולד

אמא דולפינה מניקה את התינוק שלה, משגיחה עליו ומלמדת אותו איך לעשות כל מיני דברים נחוצים, כמו לצוד דגים. לפעמים היא אפילו מבקשת מאמא שלה (הסבתא) או מאחיותיה (הדודות) לעזור לה לטפל ולשמור על הצאצא הקטן. לפעמים קשה לה גם

הידעת?
הדולפינים אף פעם לא ישנים לגמרי. חלק קטן מהמוח חייב להיות ער, כדי שידעו לעלות מעל למים לנשום אוויר

לדאוג למזון, גם לבדוק שאין סכנות מסביב, וגם ללמד אותו איך קופצים למעלה למעלה, איך תופסים דגים, איך שוחים על הגב או איך מנפנפים בסנפירים.

 

הדולפין הקטן גדל ומתפתח, אבל גם כשהוא כבר בוגר, הוא ממשיך לשמור על קשר עם אמו. זה דבר נדיר מאוד אצל בעלי חיים. בכלל, הדולפינים הם חברותיים מאוד. הם חיים בלהקות, מזהים אחד את השני ומדברים ביניהם בדרכים מאוד מעניינות, שלא את כולן אנחנו מבינים.

 


הדולפין נראה כאילו הוא מחייך אלינו כל הזמן (צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

ומה אוכלים?

אנחנו כל כך אוהבים לחשוב על חביבותם וטוב ליבם של הדולפינים, עד כי אנחנו שוכחים לפעמים שהם גם חיה טורפת. הדולפינים אוכלים בעיקר דגים מכל מיני סוגים וגם דיונונים וחיות ים אחרות.

הידעת?
כאשר דולפין חולה מאוד, יחזיקו אותו בני משפחתו עם הראש מעל למים כדי שיוכל לנשום אוויר ולא יטבע

 

לעתים קרובות, יוצאים הדולפינים בחבורה גדולה לציד. כך קל יותר לתפוס את המזון החמקמק שלהם - הדגים. הם מקיפים להקת דגים מכל הצדדים, וככה קשה יותר לדגים לברוח מפניהם.

 

סוגים שונים של דולפינים

יש בעולם מינים רבים של דולפינים. יש אפילו דולפינים שחיים בנהרות ולא בים. הדולפינים הקטנים שביניהם מגיעים לאורך של קצת יותר ממטר אחד (ואז הם שוקלים כמו שני ילדים קטנים, בערך 40 קילו), והגדולים הם באורך מכובד של 7 מטרים ומשקל מכובד לא פחות של 5 טונות (שזה בערך כמו 250 ילדים קטנים...)!

 

אבל בכל המינים ובכל הגדלים, הדולפינים הם שחיינים וקפצנים מצטיינים במיוחד. דולפינים יכולים לזנק לגובה של יותר משישה מטרים מעל לפני המים ולשחות במהירות של יותר מ-50 קמ"ש. הם נחשבים לאחד מבעלי החיים הכי מהירים בים.

 


תראו כמה גבוה יכול הדולפין לקפוץ! (צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

קשר עם בני אדם

דולפינים ידועים ביכולת שלהם ליצור קשר עם בני אדם. ישנם מקרים בהם דולפין או דולפינה לא כל כך מסתדרים עם חברי הלהקה שלהם, ובמקום זה הם מחפשים את חברתם של בני האדם. אולי שמעתם על הדולפינה דולי שחיה בחופי סיני, ליד הכפר הבדואי נואייבה. דולי עזבה את הלהקה שלה, ויצרה קשר מאוד הדוק עם דייג אחד מהכפר.

יש גם סיפורים רבים, ואולי אלה רק אגדות, על דולפינים שהצילו אנשים שספינתם טבעה בים והיו אפילו מקרים שדולפינים הצילו אנשים מהתקפה של כרישים.

 

בגלל חוכמתם ויכולתם ליצור קשר, מדענים רבים חוקרים את הדולפינים ואת התנהגותם. חוקרים גילו, למשל, שהדולפינים יכולים ללמוד להבין שפה, ללמוד דברים ולהסיק מסקנות, וגם גילו שדולפינים מאוד נהנים להיות יחד עם דולפינים אחרים.

 

להציל דולפינים

למרות שהדולפינים הם חיה אהובה במיוחד, דולפינים רבים מתו בגלל ציד, דיג וזיהום האוקיינוסים. יש מינים שאפילו נמצאים בסכנת הכחדה. אחת הבעיות הקשות היא שפעמים רבות דולפינים נלכדים בטעות ברשתות דיג, גם כאשר הדייגים בכלל לא מתכוונים ללכוד אותם.

 

ארגוני איכות סביבה וכן מדינות שונות מתאמצים להגן על הדולפינים, על ידי תקנות וחוקים המגבילים את שיטות הדיג, כך שלא יפגעו בדולפינים ובעלי חיים ימיים אחרים.

 

רוצים לדעת עוד?

 

דולפין, סוג במשפחת הדולפיניים ובו שני מינים: דולפין מצוי (נקרא בעבר "דולפין מובהק") ודולפין הכף הנבדל מהקודם בחרטומו הארוך יותר. ערך מתוך אנצ' Ynet.

לערך המלא - לחצו כאן

 

לווייתנאים, סדרה של יונקים ימיים שהתפתחו מיונקים יבשתיים, בעלי הסתגלות מצוינת לחיים במים. בסדרה שתי תת-סדרות, לווייתני-שיניים ולווייתני-מזיפות. ערך מתוך אנצ' Ynet.

לערך המלא - לחצו כאן 

 

ממלכת המעמקים - מה אוכלים אלמוגים? מהי מהירות השחייה של דג טונה? איזה לווייתן שר? אנציקלופדיה ynet מזמינה אתכם לצלול קדימה ולהכיר לעומק כמה יצורים מרתקים החיים מתחת לפני המים. פרויקט מיוחד באתר הכיתה האינטראקטיבית.

לעמוד הפרויקט – לחצו כאן

 


פרסום ראשון: 25.03.07, 17:08

 

תגיות: מזה? | בריינפופ

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as16-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©