שתף קטע נבחר

סקירה: טלוויזיית LCD 42 אינץ' של PrimeView הישראלית

דווקא בגלל שהציפיות שלי מראש לא היו גבוהות במיוחד עבור המסך הזה, התרשמתי ממנו לטובה. היתרונות העיקריים הינם בתחום החדות שאינה מלאכותית, איכות תמונה מצויינת, מספר כניסות רב ומגוון ורמקולים מצויינים וחזקים ביחס לרמקולים מובנים של מסך דק

במבט ראשון לא התלהבתי במיוחד מה-PV42. לא הכרתי באופן מעמיק את שם החברה והקונוטציה הראשונית הייתה של חברת מדבקה ( מוצרים אשר אינם מיוצרים על ידי החברה אשר המותג שלה מתנוסס עליהם, כאשר לא תמיד ניתן לדעת מי יצרן הפאנל או המסך). מסתבר שטעיתי.  

 

הפאנל אמנם מיוצר על ידי LG, אך כל האלקטרוניקה הפנימית תוכננה על ידי PrimeView, חברה ישראלית.

 

הכיתוב החיצוני על קרטון האריזה מציין FHD, שגורם לחשוב כי מדובר ב-FULL HD, בעוד שהמסך עצמו היה בעצם WXGA (כלומר 1366 על 768). הסיבה לאריזה המבלבלת היא בכך שסדרת המסכים הזו נקראית FHD (כאשר רק מודל אחד מתוכה הוא אכן FULL HD).

 

כניסות

המסך מגיע בגימור שחור ואטרקטיבי ביותר. הוא בהחלט מכוון להיות מסך טלויזיה בגלל התצורה שלו. הוא מרגיש מסיבי, ואכן שוקל לא מעט. גם מבחינת טמפרטורה, הוא התחמם למדי והיה רק טיפה פחות חם ממסך פלזמה אופייני בגודל זה.

 

בצד המסך יש מספר כפתורים שיכולים לעזור במידה והשלט
צילום: hometheater
"נעלם".

 

תחתית המסך כוללת רמקולים מובנים, איכותם וגם הווליום שהם מייצרים משמעותית גבוהים לעומת מה שאני רגיל במסכים מסוג זה.

 

מבחינת חיבורים, קשה לדמיין מסך בעל מגוון חיבורים גדול יותר. המסך כולל שתי כניסות SCART מלאות, כניסת SVIDEO, קומפוזיט, כניסת קומפוננט, כניסת VGA וכניסת HDMI אחת. התלונה היחידה שלי בנושא זה היא על כך שיש רק כניסת HDMI אחת (דבר שיאלץ בעתיד את הבעלים להשתמש בניתוב עם הרסיבר שלהם, במידת הצורך).

 

כניסות ה-HDMI וה-VGA מקבלות NATIVE RATE ללא בעיה. גם פורמטים אחרים, החל מ-480i וכלה ב-1080i נתמכו ללא כל בעיה. הפורמט היחיד שניסיתי שלא עבד כשורה היה 1080P60 (פורמט שאין בו צורך במסך שכזה).

 

הכניסה האחרונה והחביבה היא אנטנת RF אשר נתמכה באופן דומה לכניסה של מסך טושיבה. כלומר, פונקציות רבות בשלט ובתפריטים הוקדש לכניסה זו, למרות שיש לקוות שמרבית הרוכשים הפוטנציאליים לא חושבים ברצינות על חיבור זה מעבר "לגיבוי" לחיבורים האמיתיים האחרים (קומפוננט/SVIDEO/SCART).

 

 

מדידות

צילום: hometheater

בשלב זה ערכתי מספר בדיקות. בדיקת NATIVE RATE, כאמור, נעשית על ידי TEST PATTERN בשם CHECKEBOX אשר פשוט מציג פיקסל דלוק לצידו של פיקסל כבוי וכן הלאה. הבדיקה עברה כשורה בחיבור הדיגיטלי. בחיבור VGA היה קושי בתדרים גבוהים ויתכן שידרש משחק עם פרמטרים כמו FREQ ו-PHASE לתקן זאת.

 

ככל שעבר הזמן התרשמתי לטובה מהניגודיות של המסך הזה. המסך לא רק מונע החזרת אור (ראו את תאורת הפלאש החזקה על גבי אחד ממסכי ה-TEST PATTERN ועד כמה המסך לא מושפע ממנה) אלא שהוא שחור בהרבה ממסכי LCD בעלי יכולות דומות.

 

המסך מצהיר על ניגודיות של כ-1000:1 באתר הבית של החברה. במדידה קיבלתי יחד ניגודיות של הפאנל שעמד על כ-450:1 (כלל אצבע נפוץ הוא הכפלה של כל מספר שנמדד פי שלושה בכדי להגיע למספר שווה ערך למה שהמכשיר מוציא בפועל). מה שמעניין הוא שבגוונים הכהים, המסך תיפקד מוצלח יותר מאשר המסך של טושיבה.

 

מסכי LCD כיום מגיעים בשתי שיטות: בעלי יחס ניגודיות דינמי, וסטטי. ה-PV42 אינו כולל תאורה אחורית דינמית, אך הוא לא זקוק לה, למרות יחס ניגודיות נמוך על הנייר, הוא משתמש בשיטת CONTRAST STRETCHING ומגיע לתוצאות מצויינות גם ככה. בצפיה בסדרה "היחידה", ה-PrimeView הצליח למשל להציג את תמונותו של מנהיג הקבוצה השחור.

 

בסצינה הזו ראיתי דבר מעניין, ניתן להבחין שהכתף של הדמות מרוחה במעט. זו תמונה אמינה של מה שראיתי בפועל. המריחה הזו קשורה לעיבוד התמונה של המסך ולא למריחה של LCD. הורדת פרמטר NR העלימה את התופעה, אך הוסיפה תופעות לוואי אחרות. עם עיבוד תמונה מתאים או עם HTPC, נושא זה לדעתי יפתר לחלוטין. אני גם לא בטוח עד כמה אנשים רגילים יבחינו בתופעה הזו גם ככה.

 

במרבית מסכי ה-LCD כיום יש גרעיניות מוגזמת ו/או חדות (sharpness) מטורפת. דווקא מסך זה מטפל בנושא באופן רציני ביותר. למסך אין גרעיניות מוגזמת וכאשר המסך במצב sharpness=50 (המצב הטבעי של המסך) אין כל פילטר sharpness והתמונה טבעית ויפה.

 

התמונה

התפריטים של המסך פשוטים, אך חסרים מספר תכונות חשובות כמו שליטה חזקה יותר על כיול (לא ניתן לתקן את הבעיות שציינתי למעלה בגלל חוסר זה). יתכן שרק בתפריט טכנאים כלשהו (לא היתה לי גישה אליו) ניתן לבצע זאת, אך לא יכולתי לבדוק זאת.

 

איכות הווידאו בכניסות השונות היה שונה למדי. על החיבור הקומפוזיט וה-F ויתרתי ולא בדקתי
צילום: hometheater

 

בחיבור ממיר יס מקס 2 עם TRANSCODER בדקתי את חיבור ה-SCART ,SVIDEO והקומפוננט.

 

דווקא ה-SCART יצא פחות טוב מהשניים האחרים. לא ברור מדוע, אולם איכות התמונה היתה טובה במידה שווה בקומפוננט וב-SVIDEO, כך שלדעתי במסך הזה עדיף להשתמש בממיר במצב SVIDEO. מסכי LCD רבים כוללים גרעיניות קיצונית אך כאן לא ראיתי זאת כלל.

 

איכות התמונה היתה טובה בשידורי טלויזיה, ובהחלט לא חדה באופן חריף ומלאכותי כמו מסכים רבים אחרים. מצד שני, התמונה לא היתה הכי חדה שניתן, המסך בהחלט ירוויח מחיבור מעבד וידאו חיצוני או HTPC.

 

זמן התגובה המדווח של המסך הוא 8ms. על הנייר זה לא נשמע להיט כיום, אבל בבדיקות המריחה פשוט לא ראיתי בעיה. כלומר, המסך נתן תוצאות טובות יותר, לדעתי, ממסכים בעלי זמן תגובה 6ms! ניתן להסביר זאת פשוט בכך שאין שיטת מדידה אחידה, ויתכן מאוד שהזמן של המסך הזה היה טוב יותר ממסכים אחרים אם אותה שיטת מדידה היתה מופעלת על שניהם באופן אחיד.

 

איכות תמונה ויחסי מסך

המבחן האמיתי נעשה תמיד על תוכן אמיתי. התחלתי עם SDTV. בדקתי תחילה את יחסי המסך. למסך יש מספר מצבים, כולל מצב בשם AUTO WIDE. בדקתי עם היס מקס והמסך לא עבר אוטומטית (לפחות לא שאני ראיתי) בין מצב WIDE למצב 4:3 כלשהו (ויש כמה כאלה) כאשר השתמשתי בתוכן WIDESCREEN. יתכן שמצב זה מנסה לזהות

צילום: hometheater

פסים שחורים על גבי המסך, אולם כשהשתמשתי בו הוא הראה לי מצב WIDE רגיל כל הזמן.

 

למסך מספר ASPECT RATIOS - הם נקראים SIZE בתפריטים וARC (?!) על השלט. מצב WIDE הוא מצב 16:9 רגיל. מצב 4:3 מוסיף פסים בצידי המסך.

 

מצב פנורמה (PANORAMA) נקרא NLS, כלומר NON LINEAR STRETCH. משמעות הדבר שהתמונה מעוותת, אולם שכמות העיוות משתנה לפי מיקומך במסך. במרכז התמונה אין עיוות כלל, וככל שמתקרבים לקצוות המסך, התמונה מתעוותת בכדי לכסות על ההפרש בין יחס 4:3 של המקור ליחס 16:9 של המסך.

 

מצבים נוספים כוללים מצב 14:9 שחותך חלק מהתמונה, ומצב ZOOM שמיועד להמנע מפסים מעל ומתחת בסרטים בעלי יחס גבוה במיוחד.

 

ניתן לדפדף בין המצבים בשלט דרך כפתור ARC או לבחור בתפריט המסך עצמו. כפתור INFO מציג את התוכן הנוכחי ואת הכניסה שנבחרה.

 

בכל כניסה ניתן לשלוט במידת מה על פרמטרים של התמונה. לא מדובר על כיול של ממש, אלא על נתונים בסיסיים כגון CONTRAST/BRIGHTNESS, חדות ועוד.

 

גם בתחום האודיו ישנם לא מעט פרמטרים לשליטה. איכות הסאונד בהחלט סבירה למסך מסוג זה והווליום חזק מאוד - דבר שבהחלט מועיל כשמדובר במסך ללא מערכת שלמה שמלווה אותו. כמובן שכניסת ה-HDMI העבירה אודיו ללא כל בעיה למסך.

 

כאמור, תכנים שונים יציגו איכות תמונה שונות. התחלתי עם Nip/tuck (בדיוק נגמרה העונה בערוץ 2). איכות התמונה בערוץ 2 אינה מהטובות, ותוכניות רכש מחו"ל בדרך כלל נראות די גרוע. גם במקרה זה איכות התמונה לא היתה במיטבה. במסכי LCD רבים אחרים שעליהם ראיתי קטעים דומים או זהים, התמונה כאן היתה בהחלט סבירה ובמרחק של כשלושה מטרים התמונה בהחלט היתה סבירה ביחס למקור.

 

כאמור, בסדרה היחידה, ניתן היה לראות פרטים כהים שנעלמו עם הטושיבה. למסך יש מספר מצבי תמונה שהם בעצם מצבי כיול CONTRAST/BRIGHTNESS שונים. ההבדלים בינהם אינם דרמטיים ואחרי כיול של שני פרמטרים אלה כל המצבים נראים פחות או יותר דומים. קטע המאסר והימלטות של אחד מהלוחמים ביחידה נראה מצויין.  

 

הפרדה גבוהה - HDTV

מעבר חד לתכני HDTV הראה את היכולות האמיתיות של המסך. במצב HDMI יש הרבה פחות פיצ'רים למסך (למשל יחסי המסך מוגבלים ל-WIDE או 4:3 בלבד)

 

פצחתי בסרט "האלמנט החמישי". איכות התמונה היתה יוצאת מהכלל. לתמונה היה עומק שאיני רגיל לראות ב-LCD. ניתן היה ממש לחוש את הפרטים הרבים בשלב יצירתה של לילו. לא עמדתי בפיתוי וצילמתי אותה לפני שהתחבושות
צילום: hometheater
התרמיות הולבשו עליה.

 

רק בשלב זה קלטתי שהכפפה שממנה היא נוצרה בעצם נעלמה בשלב כלשהו בסצינה הזו.

 

קטע הבריחה מאבד כמובן פרטים באיזורים הכהים, אולם בהחלט לא באופן בולט ומטריד. השחורים כאן לא מרגישים כאפורים בהירים, וזה מה שחשוב.

 

יעילות הכפתור ההקפאה בשלט עמדה במבחן כאשר הצלחתי לצלם את הקטע בו לילו פורצת את הזכוכית של התא שלה, אך שימו לב שהזכוכית שבורה שם מראש ! (קטע שניתן לראותו למשך שבריר שניה). בסצינת המנהרה לילו לא נראתה מעולם טוב יותר.  

 

סיכום

דווקא בגלל שהציפיות שלי מראש לא היו גבוהות במיוחד עבור המסך הזה, התרשמתי ממנו לטובה. נהניתי לראות HDTV במסך יותר מאשר SDTV. תופעות רבות שהפריעו לי במסכי LCD הופחתו או נעלמו במסך הזה.

 

היתרונות העיקריים הינם בתחום החדות שאינה מלאכותית, איכות תמונה מצויינת, מספר כניסות רב ומגוון ורמקולים מצויינים וחזקים ביחס לרמקולים מובנים של מסך דק.

 

השלט מהווה חיסרון קל במכשיר, כמו גם יכולות כיול בסיסיות והתייחסות לטמפרטורת צבע נמוכה יותר היו משפרים עוד את הציון.

 

ציונים

עיצוב: 4.5

אודיו: 4

כניסות: 5

עיבוד תמונה: 4

איכות תמונה: 4

 

מחיר היבואן: 11,499 ש"ח . לחצו כאן להשוואה בערוץ הקניות.

 

דף נתוני המסך באתר היצרן.

לכתבה המקורית באתר Hometheater. לכל סקירות האודיו והקולנוע הביתי ב-ynet

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: hometheater
PrimeView PV42 LCD
צילום: hometheater
hometheater.co.il
מומלצים