שתף קטע נבחר

פסח: השפית מיכל מוזס עושה סדר

מחפשים רעיונות לארוחת החג? רוצים להכין קינוח מרשים וקל? ולא פחות חשוב: רוצים להפתיע עם מצייה טעימה במיוחד? מיכל מוזס, שפית מדופלמת וסגנית עורכת "שף", התארחה בפורום לאשה וחלקה עם הגולשים רעיונות ומתכונים

מצייה: איך מכינים ואיך מעשירים?

 

"מצה בריי" או "מינה" - לביבות מצה, איך את מכינה?

מיכל מוזס: לוקחים 2 מצות ושוטפים אותן תחת ברז כיור המטבח במים קרים עד לריכוך. שוברים את המצות הרטובות לקערה ומוסיפים 2 ביצים טרופות, מעט חלב, מלח ופלפל. מערבבים ומטגנים כביצה מקושקשת לכל דבר, עד הזהבה.

 

אני מאד אוהבת להכין מציות, אבל לרוב עושה את זה פשוט מאד: חלב, ביצים, מצות ומלח. האם יש עוד דברים שאפשר להוסיף כדי לגוון?

מיכל מוזס: אפשר להוסיף לתערובת כיד הדמיון הטובה עליכם - בצל מטוגן, פירורי גבינה, עשבי תבלין טריים, זעתר, גבינה צהובה מגוררת, פטריות, צימוקים, סילאן, קוביות של עגבניות, פרוסות נקניק, צנוברים או אגוזים אחרים.

 

מנות עיקריות: איך מגוונים ואיך שומרים על המשקל?  

 

אשמח אם תוכלי להמליץ על מנה עיקרית ועל תוספות "לא שגרתיות" לערב פסח. 

מיכל מוזס: שגרתי הוא עניין יחסי, אבל הנה מספר רעיונות - גלילת חזה עוף במלית ירקות, דג אפוי ברטטוי ירקות, שוק טלה עם צ'אטני משמשים וזרעי חרדל שגרתי, טרין בשר עטוף בירקות, עוף בנוסח קייב או חרשופים במלית בשר. התוספות בהתאם: למשל אפונת שלג עם ג'ינג'ר וסאקי, בטטות בתפוזים וזעתר או אורז פרסי עם תחתית מצה. כל אלה ועוד רעיונות רבים אחרים הופיעו בגיליון "שף" של פסח ובמדורי האוכל של "לאשה" בגליונות האחרונים. 

 

מבקשת רעיונות למתכונים לא משמינים וטעימים למאכלי פסח.

מיכל מוזס: ניוקי מבטטות, טרין בשר עטוף בירקות, גלילת חזה עוף במלית ירקות - הם רק חלק מהמתכונים הדיאטטים שרוקחות עבור "לאשה" הקייטררית קלי מגר והדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה. מומלץ לעיין בגליונות האחרונים ובמוסף "שף" לפסח.  

 

תוספות: איך נמנעים מתפוחי אדמה? 

  

איזה סוג של תוספות לבשר אפשר להכין בלי קטניות ועם כמה שפחות תפוחי אדמה? יש נטייה לעשות הכל עם תפוחי אדמה, ובסוף אנחנו נראים כמו תפוחי אדמה...

 

מיכל מוזס: אפשרות מרעננת היא למלא את השולחן בסלטים שונים - למשל חסה עם עלי תרד טריים, ירקות קלויים בתנור וגם אפונת שלג מוקפצת בג'ינג'ר וסאקי. אפשר להחליף את תפוחי האדמה בבטטות (למשל צלויות בזעתר ותפוזים), ואוכלי הקטניות יכולים ליהנות מאורז פרסי עם תחתית מצה. 

 

ולקינוח: קל, פשוט, מרשים וטעים

 

יש לך רעיון לקינוח מתוק שניתן להכין בקלי קלות?

מיכל מוזס: שמים מקלוני שקדים קלויים (שקדים מולבנים, חתוכים לאורכם לצורת "מקלות". ניתן להשיג בכל רשתות השיווק) ב-2 קערות. את המקלות באחת הקערות מכסים בשוקולד מריר מומס ואת המקלות בקערה השנייה מצפים בשוקולד לבן מומס. עורמים את המקלות בתלוליות על תבנית ומניחים במקרר להתייצבות. ברגע האחרון, לפני ההגשה, בוזקים מעל תלוליות השוקולד המריר אבקת קקאו ומעל תלוליות השוקולד הלבן – אבקת סוכר. מעדן אמיתי, קל להכנה, נטול כמעט הכול, ובכל זאת טעים ומרשים! 

 

מ"שף" באהבה: המון מתכונים לארוחת החג  

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיכל מוזס. המון אפשרויות מרעננות
צילום: יוסי סליס
בשבוע הבא באתר: מתכון לעוגת שקדים לפסח.
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים