שתף קטע נבחר

תוספת שתופסת - גראטן בטטות, תפו"א וגבינה

לתמי סירקיס-אקרמן יש עבורכם מתכון נהדר לתוספת למנה עיקרית - מאפה של תפוחי אדמה ובטטות עם שמנת ושני סוגי גבינה - שחום ומפתה

 

 

גראטן תפוחי אדמה ובטטות

מתכון של תמי סירקיס-אקרמן

 

המרכיבים:

750 גרם תפוחי אדמה לאפיה

750 גרם בטטות

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול 15%

1 חבילה (200 גרם) פתיתי גבינה צהובה (כמו "עמק")

1 חבילה (100 גרם) פתיתי גבינת פרמזן

3 שיני שום כתושות

מלח, פלפל שחור

לקט תבלינים איטלקיים מיובשים – קורנית, אורגנו, טימין

3/4 כוס קמח מצה (או פירורי לחם)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מראש את התנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות צ').
  2. קולפים ופורסים דק (אפשר במעבד מזון) את תפוחי האדמה והבטטות. מניחים את הפרוסות כמו רעפים בתבנית האפייה.
  3. בקערה אחת מערבבים את השמנת עם מחצית מכמות הגבינות. מוסיפים את השום הכתוש, מלח, פלפל והתבלינים. ויוצקים על הגראטן.
  4. בקערה אחרת מערבבים את שארית הגבינות עם קמח המצה (או פירורי הלחם), מתבלים גם אותה ומפזרים מעל הגראטן.
  5. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור, שחומם מראש, למשך כ-30 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
  6. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה שחומים. מגישים חם.

 

בחסות "השף הלבן ". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן .

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משתלבות מצוין עם תפו"א. בטטות
צילום: איי פי
תמי סירקיס אקרמן
צילום: דניאל חכים
מומלצים