תוספת שתופסת - גראטן בטטות, תפו"א וגבינה
לתמי סירקיס-אקרמן יש עבורכם מתכון נהדר לתוספת למנה עיקרית - מאפה של תפוחי אדמה ובטטות עם שמנת ושני סוגי גבינה - שחום ומפתה
גראטן תפוחי אדמה ובטטות
מתכון של תמי סירקיס-אקרמן
המרכיבים:
750 גרם תפוחי אדמה לאפיה
750 גרם בטטות
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול 15%
1 חבילה (200 גרם) פתיתי גבינה צהובה (כמו "עמק")
1 חבילה (100 גרם) פתיתי גבינת פרמזן
3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור
לקט תבלינים איטלקיים מיובשים – קורנית, אורגנו, טימין
3/4 כוס קמח מצה (או פירורי לחם)
אופן ההכנה:
- מחממים מראש את התנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות צ').
- קולפים ופורסים דק (אפשר במעבד מזון) את תפוחי האדמה והבטטות. מניחים את הפרוסות כמו רעפים בתבנית האפייה.
- בקערה אחת מערבבים את השמנת עם מחצית מכמות הגבינות. מוסיפים את השום הכתוש, מלח, פלפל והתבלינים. ויוצקים על הגראטן.
- בקערה אחרת מערבבים את שארית הגבינות עם קמח המצה (או פירורי הלחם), מתבלים גם אותה ומפזרים מעל הגראטן.
- מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור, שחומם מראש, למשך כ-30 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
- מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה שחומים. מגישים חם.
משתלבות מצוין עם תפו"א. בטטות
צילום: איי פי
תמי סירקיס אקרמן
צילום: דניאל חכים
מומלצים