אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

נייר אלקטרוני

נייר אלקטרוני של E ink צילום: Plastic Logic
נייר אלקטרוני של E ink צילום: Plastic Logic
 
 


אפליקציות מחשבים לנייד שלך
 

האם הנייר האלקטרוני הצבעוני קרוב מתמיד?

E Ink, המפתחת נייר אלקטרוני, מדווחת על האצה בייצור המסחרי של ההמצאה המחקה נייר רגיל. אנליסטים סבורים כי הטכנולוגיה תקרוץ להמונים רק כאשר יהיה אפשר להציג באמצעותה צבע

ג'ייסון זפ, רויטרס
פורסם: 10.04.07, 11:55

“הנייר האלקטרוני" (Electronic paper או Epaper), כך מבטיחים לנו שנים, יחליף את המודפס וישמש את תעשיית הספרים והעיתונים בעתיד. על אף שספרים ועיתונים אלקטרוניים עדיין לא נראים בשוק, בכירים בתעשיה מציינים כי המציאות עשויה להשתנות בקרוב.

 

בעוד חברות אינטרנט כמו גוגל עוסקות בהעלאת ספרים מודפסים לרשת, חברת E Ink, שצמחה מתוך אוניברסיטת MIT לפני כעשור, מדווחת על גידול בהזמנות צגים גמישים, דמויי נייר רגיל.

 

מספר ההזמנות עולה

“תשע חברות שונות השיקו בשנה שעברה מוצרים המבוססים על טכנולוגיית הנייר

צילום: Plastic Logic
 נייר אלקטרוני. כמו הדבר האמיתי (צילום: Plastic Logic)

 האלקטרוני”, אמר ראסל ווילקוקס, נשיא חברת E Ink, “בתשעת החודשים האחרונים גדלנו מייצור של עשרות אלפי פריטים למיליונים".

 

בין המוצרים המבוססים על הטכנולוגיה ניתן למצוא את ה-Sony Reader, קורא הספרים האלקטרוניים החדש של סוני, עם צג שחור-לבן שניתן לקרוא באור שמש בהיר, כמו גם בחדר חשוך, מכל זווית, בדיוק כמו נייר, וללא צורך בתאורה אחרוית זוללת חשמל הנהוגה במסכים רגילים.

 

חברת מוטורולה עושה שימוש בטכונלוגיה החסכנית באנרגיה בקו המכשירים הזלים שלה, המופצים במדינות מתפתחות. Seiko Epson משלבת את הטכנולוגיה בשעוני יד, כרטיסי זכרון ומכשירים נוספים.

 

לעבור לצבע כדי להגיע להמונים

למרות יתרונות הגמישות והחסכון בחשמל, תצוגת קוראי הנייר האלקטרוניים היא בשחור-לבן בלבד, והם לא מסוגלים להציג וידאו – חסרונות המונעים את התפשטות הטכנולוגיה אל לקוחות חדשים ומפרסמים.

 

ווילקוקס אומר כי E Ink, שרווחיה צמחו ב-200 עד 300 אחוזים בשנה בשלוש השנים האחרונות, בוחנת אבטיפוס לנייר אלקטרוני צבעוני שעשוי להיות מושק כבר בשנה הבא ולפתוח את השוק גם לעיתונים ומגזינים אלקטרוניים. המשמעות: עיתוני דפוס יוכלו להתחיל לעבור להפצת תכנים באמצעות נייר אלקטרוני, אם כי הטכנולוגיה

צילום: איי פי
 האתגר: מעבר לצבע (צילום: איי פי)

 צפויה להיות יקרה למדי בשלב הראשון. 

 

כדי להאיץ את החדירה למדיה המסורתית, מונה לתפקיד יו"ר החברה קנת' ברונפין, נשיא חטיבת המדיה האינטראקטיבית בתאגיד Hearst, המוציא לאור 12 עיתונים יומיים, ו-19 מגזינים, בהם קוסמופוליטן.

 

E Ink רשמה 100 פטנטים בתחום טכונלוגית הדיו האלקטרוני (“electrophoretc”), בה זרמים חשמליים נשלחים לאורכו ורוחבו של הנייר וגורמים לחלקיקים שחורים או לבנים לנוע למעלה ולמטה, וכך ליצור תמונות או טקסטים.

 

ג'יימס מקוויווי, אנליסט בפורסטר, אמר כי E Ink צריכה לחדש עם טכנולוגיית צבע על מנת לקרוץ לקהל הרחב. אם תצליח לעושת זאת, היא עשוייה אף לאיים על צגי ה-LCD המחליפים את המסכים הכבדים והגדולים.

 

הביצה והתרנגולת האלקטרוניים – היצע נמוך של ספרים להורדה

מכשול נוסף העומד בפני ספרים אלקטרוניים: מספר הספרים הזמינים להורדה בארה"ב ובאירופה

עדיין נמוך יחסית.

 

בחברת סוני מאמינים כי ההיצע יגבר כאשר הלקוחות יגלו את קלות השימוש במכשיר אחד המסוגל לאחסן מאות ספרים הניתנים להורדה מהרשת.

 

“יותר ויותר ספרים הופכים לזמינים ברשת באמצעות אתר Amazon ואחרים", אומר דיוויד ספרסןם, מנהל המוצר של Sony Reader, “אנחנו רואים צמיחה בפופולריות של טקסטים דיגיטליים.

 

“נוסף על כך, ניכר שינוי בהרגלי הקריאה. פעם הם קראו בעיקר ספרים, היום בלוגים. יש עוד סוגים רבים של תכנים שיעבדו טוב במכשירים לקריאת ספרים אלקטרוניים. בניגוד למחשב, ניתן להוריד למכשירים אלה תכנים וללכת איתם לחוף הים".

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©