אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

דואר זבל

כמות בלתי נסבלת של ספאם צילום: גטי אימג' בנק
כמות בלתי נסבלת של ספאם צילום: גטי אימג' בנק
 
 כתבות נוספות
סקירה: SiteAdvisor - תוכנה חינם לגילוי אתרים זדוניים
למה ארגון ההורים הארצי מרשה לעצמו לשלוח ספאם?
גם חברה כמו "נביעות" מרשה לעצמה לשלוח ספאם
מי מריץ את פרס לנשיאות באמצעות ספאם?
ח"כ רונית תירוש נגד שולחי הוויאגרה
 
 


אפליקציות מחשבים לנייד שלך
 

האם הספאם הורג את הדואר האלקטרוני?

על פי דו"ח חדש של IDC, דואר הזבל האלקטרוני פוגע מהותית ביעילות האימייל לצרכים עסקיים ומניע חברות לבחון ערוצי תקשורת חלופיים כמו VoIP ומסרים מידיים

ynet
פורסם: 12.04.07, 15:33

האם התרחיש הפסימי אשר מומחים מתריעים מפניו כבר שנים מתחיל להתממש? אפשרות זו עולה בדו"ח חדש של חברת המחקר IDC.

 

על פי הדו"ח, דואר הזבל האלקטרוני, אשר שיעורו צפוי לגדול השנה ולהקיף את רובן המכריע של ההודעות הנשלחות ברחבי העולם, פוגע מהותית ביעילות
האימייל לצרכים עסקיים. האפקטיביות של תוכנות לסינון ספאם פחתה עקב השתכללות דרכי ההפצה של הזבלנים ועובדים מוצאים את עצמם מבזבזים יותר ויותר זמן על מחיקת הודעות לא רלוונטיות.

 

ב-IDC מציינים כי הגאות של הספאם והאטרקטיביות של שיטות חלופיות לתקשורת בין משתמשים כמו מסרים מידיים, SMS ושיחות טלפון באינטרנט (VoIP), בעיקר בקרב צרכנים צעירים ועובדים, יקשו על הדואר האלקטרוני לשמר את מעמדו כשיטה התקשורת האלקטרונית המועדפת לצרכים פרקטיים.

 

המצב חמור עד כדי כך, שחברות רבות החלו לבחון שיטות חלופיות לתקשורת בארגונים. כמעט 97 מיליארד הודעות דואר אלקטרוני נשלחות מדי יום, ויותר מ-40 מיליארד מתוכן הן דואר זבל, על פי IDC. "זו השנה הראשונה בה היקף הספאם עולה משמעותית על דואר אלקטרוני שנשלח על ידי משתמשים אנושיים", נכתב בדו"ח (חברות לסינון ספאם טוענות זה זמן רב כי שיעור דואר הזבל האלקטרוני עולה על 80 אחוז).

 

"שיעור הספאם גדל במהירות בזכות ההצלחה של דואר הזבל האלקטרוני מבוסס תמונות העוקף את מסנני האנטי ספאם, ועקב הישגי הספאמרים המזייפים את כתובת השולח, וגורמים לאחוז קטן (אך משמעותי מבחינתם) של משתמשים לפתוח את ההודעה.

 

לא כולם מסכימים

פול הנרי, סגן נשיא בחברת אבטחת הדואר האלקטרוני Secure Computing, אמר לאתר TechNewsWorld כי בעוד מספר המשתמשים בדואר אלקטרוני גדל, שיעור המסרים הנשלחים בדואר אלקטרוני קטן, ובמקביל גדלה הפופולריות של ערוצי התקשורת החלופיים.

 

IDC ממליצה לספקיות דואר אלקטרוני וארגונים לשקול לראות בדואר אלקטרוני ערוץ אחד מיני כמה לצורך תקשורת עם עובדים ולקוחות. הדו"ח ממליץ לחברות ליישם מספר שכבות של הגנה נגד ספאם, כולל תוכנה שולחנית, התקני רשת ושימוש בשירותים חיצוניים, ובמקביל לפתח ערוצים חלופיים כמו מסרים מידיים ו-VoIP.

 

לא כולם מסכימים עם ההערכה כי הדואר האלקטרוני דועך. אנדרו ג'קווית, אנליסט בחברת יאנקי גרופ, סבור כי הדואר האלקטרוני חשוב יותר מאי פעם, ועל אף שהספאם פוגע בפרודוקטיביות שלו, הוא לא פגע באטרקטיביות, הוא אמר ל- TechNewsWorld.

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as33-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©