שתף קטע נבחר

דיכטר מדיח את כוכבי פרשת פריניאן

השר לבטחון פנים אימץ את המלצות ועדת זיילר, והחליט לפתוח בהליכי פיטורים נגד נצ"מ יורם לוי ורפ"ק רובי גלבוע. לשני הקצינים תינתן זכות שימוע. לשלושה קצינים אחרים תירשם הערה פיקודית בתיקם האישי: ניצב משנה אמיר גור, סגן ניצב גדי סיסו ורב פקד שמעון אביעוז

המשטרה תפתחי בהליכי פיטורים נגד כוכבי "פרשת פריניאן", ניצב משנה יורם לוי ורב פקד רובי גלבוע - כך החליט הערב (יום ה') השר לבטחון פנים, אבי דיכטר. השר דיכטר נועד עם סגן המפכ"ל היוצא, בני קניאק, אשר עמד בראש הוועדה ליישום מסקנות והמלצות ועדת זיילר, שחקרה את פרשת פריניאן.

 

דיכטר שמע מקניאק את המלצות הוועדה, ובראשן ההמלצה על פיטוריהם של לוי וגלבוע, התואמת גם את המלצת ועדת זיילר עצמה. הוא אימץ את המלצות הוועדה, בעיקר עקב הטענות שעברו עבירות שיש עמן קלון. לשני הקצינים תינתן זכות השימוע. לשלושה קצינים אחרים תירשם הערה פיקודית בתיקם האישי: ניצב משנה אמיר גור, סגן ניצב גדי סיסו ורב פקד שמעון אביעוז.

 

ועדת זיילר כזכור, פסקה לפני כחודשיים כי "המחדלים שנחשפו הצביעו בבירור על ליקויים ונורמות הקיימות במשטרה - או על היעדרן של נורמות". את שירותם של ניצב-משנה יורם לוי ורב-פקד רובי גלבוע המליצה הוועדה להפסיק מיד - ואף לשקול להורידם בדרגה.

 

פעילות שני אלו, כפי שנחשפה בפני הוועדה - בפרשת הסוללות, בהפעלת מקורות, באופי הקשרים ביניהם לבין האחים פריניאן, בעדויות הלא-אמת שלהם בוועדה ובהתעלמות מכללים בסיסיים של נהלים, סדר ומשמעת - הביאו את הוועדה למסקנה שיהיה זה נכון להפסיק מייד את שירותם של השניים במשטרה. 

 

ניצב-משנה לוי ורב-פקד גלבוע נחשדו במשך שנים רבות בקיום קשרים בעייתיים עם האחים פריניאן. לטענת הוועדה, בחלק ניכר מתקופת החקירה שבה לא היתה פעילות משמעותית בכיוון האחים פריניאן - שימש לוי בתפקידי מפתח הנוגעים לחקירה ו"אלמלא התעוררה פרשת רצח בוחבוט בעקבות שידור התוכנית 'עובדה' של אילנה דיין, לא היה תיק זה זוכה לטיפול חקירתי".

 

המחדל: המלצה לפרקליטות על סגירת תיק הרצח

נצ"מ לוי היה הראשון שהופקד על חקירת רצח בוחבוט. במסגרת החקירה בשלב הראשון בוצעו פעולות עניפות, אך הן לא הובילו לפענוחה. דו"ח וועדת זיילר לימד כי היה ראוי שתתבצע חקירה מעמיקה בחשד ששרון פריניאן מעורב בביצוע הרצח, וזאת על רקע קיומן של מספר ידיעות מודיעיניות שהצביעו על חשד כזה ואליבי חסר שחר שמסר החשוד.

 

רפ"ק גלבוע נטל גם הוא חלק בחקירה הראשונית. בהיותו ראש לשכת מודיעין ובילוש במרחב לכיש הוא קיים שיחת תחקיר עם שרון פריניאן (שאותו הוא הפעיל כמקור ואף כינה אותו "חבר"). המסקנה שאותה העביר למפקדיו היתה, שלפי התרשמותו שרון פריניאן אינו מעורב בניסיון הרצח, ואין חשש שהוא יבקש "לסיים את המלאכה" ולגרום למותו של בוחבוט.

 

בספטמבר 2003 מונה לוי למפקד ימ"ר דרום, על אף החשדות שעמדו נגדו. זמן קצר לאחר כניסתו לתפקיד הוא גרם לכך שתיק חקירת בוחבוט יוצא ממקומו ויועבר לכפופים לו. לפי הראיות שהובאו בפני הוועדה, תיק ההפעלה הוצא מהארון הנעול כשהוא מסודר וממוין, אך כשהגיע אל קציני המטה של הממונה עליו - המפכ"ל משה קראדי - הוא היה מפורק וחסר סדר, ולא ברור אם הוא הכיל את כל החומר שהיה בו מלכתחילה.

 

חברי הוועדה טענו כי כחוקר מנוסה, היה על לוי לדעת שאילו טיפל בתיק באופן מקובל הוא היה יכול לזכות בתהילה על פענוח תיק רצח שבוצע על ידי שוטר בשליחות עבריינים. חרף זאת הוא בחר לסלקו מהימ"ר. זמן קצר לאחר מינויו של נצ"מ לוי למפקד הימ"ר נשלח התיק לפרקליטות מחוז המרכז תוך שנאמר להם, כך על פי הוועדה, שהרוצחים אינם ידועים (דבר שלא היה נכון), והומלץ על סגירתו בעילת "עבריין לא נודע" - וכך אכן עשתה הפרקליטות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
יורם לוי. יפוטר
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
רובי גלבוע. גם הוא בחוץ
צילום: גיל יוחנן
צילום: צביקה טישלר
פגישה עם דיכטר. קניאק
צילום: צביקה טישלר
דיכטר וקראדי
צילום: עידו ארז
מומלצים