שתף קטע נבחר

המלך תות? סמרטוט

בפירמידות רדף אחרי עדר רוכלים, אבל בספינקס הוא התפזר. תות אנח' אמון הוא מלך קטן, לעומת זאת רעמסס השני היה תותח. אחיה ראב"ד, שמלווה את משט "מד רד ראלי", מדווח מקהיר, ומתכונן למסע חזרה

אפשר לבקר במצרים בלי לבקר בפירמידות? לא ממש, אבל מדובר ככל הנראה ברע הכרחי. שרידי תרבות מדהימה ומבני ענק מפוארים שכל מה שאתה מצליח לזכור מהם הוא עדר מוכרי המזכרות שרודף אחריך מהרגע שירדת מהאוטובוס ועד הרגע שסיימת את הביקור, מהר בהרבה מהמצופה.

 

אז הביקור בפירמידות כאמור מאכזב, למרות שהמבנים עצמם מקרינים הוד ועוצמה אדירה. כשמגיעים לספינקס, מרחק קצר משם, כבר מבינים הרוכלים שהפעם זה אבוד להם, וניתן להתרשם מהיצירה המונומנטלית בנינוחות יחסית.


הפירמידות. אם הצלחת להתחמק ממוכרי המזכרות (צילומים: אחיה ראב"ד)

 

קול קהיר

אתמול (א') לא ראינו מים, כמעט. נסענו לגלות את מצרים, שנמצאת בתחום אזהרות המסע של המטה ללוחמה בטרור, למרות שקיבלנו יחס של פרעונים מינימום. הנסיעה לקהיר ארכה יותר משלוש שעות. מבחינת השייטים, נסיעה יבשתית כה ארוכה היא מקור לקיטורים, שלא לדבר על החוויה המפוקפקת בפקקים של הבירה המצרית.

 

לאחר נסיעה מהירה ברובע היוקרתי "הליופוליס" (בו מתגורר בין היתר הנשיא מוברק), הגענו לכיכר תח'ריר בשולי העיר העתיקה. הכיכר היא מרכזה המסחרי והתיירותי של העיר. לצדה שוכנים מוזיאון קהיר, מטה הליגה הערבית, מסגד עומר מכרם והאוניברסיטה האמריקאית.

 

פנינו לביקור במוזיאון קהיר, המכיל עושר של תרבות ואמנות מצרית קדומה, מן התקופה שמצרים העתיקה שימשה מרכזה הכלכלי, התרבותי והרוחני של האנושות. במוזיאון עשרות אלפי מוצגים מימי הפרעונים, ואוסף של כ-1,700 פריטי אמנות וארכיאולוגיה מקברו של המלך תות ענח' אמון בן המאה 14 לפנה"ס.


ספינת השמש בסמוך לפירמידות. עושר תרבותי ואמנותי של מצרים העתיקה

 

במצרים אגב, מתייחסים בספקנות מסוימת למלך תות, למרות שהיה זה שהצית את דמיונם של מיליוני אירופאים במהלך 200 השנים מאז נחשף קברו. תות, מבחינת המצרים הוא "מלך קטן", שכל גדולתו בעובדה שקברו התגלה בשלמותו, על אוצרותיו הרבים. מאיזה מלך כן מחזיקים המצרים? רעמסס השני כמובן, שנישא ל-47 נשים והעמיד יותר מ-200 צאצאים.

 

בתולות הים

היום (ב') אמור המד-רד להחליף מהלך. אחרי יומיים בפורט סעיד, יפליגו חלק מהיאכטות במורד התעלה, עד העיר סואץ ומשם לאי טאווילה ושארם א-שייח'. שאר היאכטות יסודרו בטור ויחזרו על "יציאת מצרים", הפעם בלי לחצות את הים לשניים.

 

כאן גם אני מסיים את הרומן עם ה"לינדה", ספינה מרשימה ולה צוות מרתק, שהפך עבורי את ה"מד-רד ראלי" לחוויה נפלאה. לקראת צהריים אני אמור להפליג מפורט סעיד להרצליה על ה"אל-גל", ספינה של מועדון "דרך הים".

 

השנה, כמו בשנים עברו, משתתפים ב"רד מד" נציגים של כמה ממועדוני הספנות הגדולים בארץ. "אלת הים", מועדון חדש יחסית שלו סירה אחת בלבד, לוקח אף הוא חלק במשט. ייחודו של המועדון בכך שהוא מורכב מנשים בלבד, ועל כן גם צוות היאכטה "אלת הים" כולל רק נשים, מראה חריג בנוף השיט הישראלי.

 

"נשים שנמצאות על ספינה יחד עם גברים אחרים, ימצאו את עצמן במוקדם או במאוחר מוותרות לגברים, שלוקחים את התפקידים הפיזיים או הפיקודיים", אומרת עינת שטיינשלייפר, שמנהלת בימים רגילים קונדיטוריה ברמת השרון. "היחסים בין הנשים על הספינה הרבה יותר נינוחים", היא מספרת, "הן הרבה יותר מתחברות אחת לשנייה, יש להן נושאי שיחה משותפים, והאווירה הרבה יותר נעימה ומפרגנת. כולן נותנות לכולן הרבה יותר צ'אנס לעשות את הדברים שהן רוצות, גם אם הן לא מומחיות גדולות בתחום". באלת הים, אגב, לא מסתפקים בשיט בלבד, והמועדון פתח באחרונה מסלול סיוע לנערות בסיכון, באמצעות פיתוח מנהיגות וטיפוח במהלך לימודי השיט.


נותנות צ'אנס. צוות אלת הים

 

מריחים את הסוף

הלילה האחרון על הלינדה מתחיל בסעודה מפוארת שמחכה לנו אחרי הסיור המעייף בקהיר. מוסיקה מלווה את הארוחה והיינות זורמים כמים. ב"אלת הים" שוב שרות השייטות עם גיטרה. קולות צחוק ושירה עולים גם מיאכטות אחרות. לילה טוב פורט סעיד.

 

מה עבר עד היום על אחיה? ליום הראשון , ליום השני

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שיכונים קהיריים
צילום: אחיה ראב"ד
הנילוס
צילום: אחיה ראב"ד
עתיקות במוזיאון קהיר
רובע הליופוליס. "קהיר פיתוח"?
צילום: אחיה ראב"ד
הנילוס וקהיר. מלמעלה
צילום: יעקב סער, לע"מ
מומלצים