שתף קטע נבחר

שלושה סלטים לפיקניק

טעימים להפליא ונוסעים טוב

 

 

סלט פטרוזיליה, שום ושקדים

8 מנות

אחת הדרכים הכי יפות להגיש פטרוזיליה נתגלתה לי לפתע בארוחה משפחתית, כשהסלט הטעים הזה הגיע עם תמי, והיא בישרה לנו שהוא גם נטול שמן לחלוטין. מצוין ליד בשר על הגריל.

 

המרכיבים

200 גרם שקדים מולבנים

2 צרורות גדולים של פטרוזיליה

7-10 שיני שום קלופות

1/2 כוס חומץ בן-יין לבן

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

מיץ מ-1 לימון

 

ההכנה

1. השקדים: מחממים את התנור

 לחום בינוני (180 מעלות). מסדרים על תבנית את השקדים ואופים כ-5 דקות, תוך השגחה מתמדת, רק עד שהם מזהיבים. מוציאים ומצננים. שמים בקופסה אטומה.

2. הפטרוזיליה והשום: קוצצים דק את הפטרוזיליה ושמים בקופסה אטומה. פורסים את השום דק ומוסיפים. סוגרים.

3. הרוטב: טורפים בקופסה את החומץ, הסוכר, המלח ומיץ הלימון. סוגרים.

4. בפיקניק: מערבבים ומגישים.

 

סלט קולסלואו  ברוטב סויה, שומשום ובוטנים

8 מנות

 

הקולסלואו המסורתי האמריקאי מקבל תפנית חדה כשיוצקים עליו רוטב אסיאתי בכלל, וגם זורים בוטנים מומלחים.

 

המרכיבים

1/2 כרוב ירוק ו-1/2 כרוב סגול או 1 כרוב ירוק בינוני

6- 8 גזרים

הרוטב

1/4 כוס חומץ אורז או חומץ בן יין לבן

מלח, פלפל שחור

1 כף רוטב סויה

2 כפות שמן קנולה

1/4 כוס שמן שומשום

2 כפות חמאת בוטנים חלקה

2/3 כוס בוטנים מומלחים גרוסים גס

 

ההכנה

1. הירקות: חותכים את הכרוב לרצועות דקות. קולפים וחותכים לרצועות דקות את הגזר. שמים בקופסה אטומה גדולה.

2. הרוטב: שמים בקערה את חומץ האורז (או חומץ בן יין), המלח, הפלפל השחור ורוטב הסויה וטורפים היטב מוסיפים פנימה בזילוף דקיק את שמן הקנולה ושמן השומשום, וטורפים היטב. מוסיפים את חמאת הבוטנים וטורפים היטב, עד שמתקבל רוטב חלק. שמים בכלי אטום היטב.

3. הבוטנים: אורזים את הבוטנים בקופסה אטומה.

4. בפיקניק: יוצקים את הרוטב על הירקות, מערבבים, מוסיפים את הבוטנים ומערבבים. מגישים.

 

 

סלט פתוש עם משולשי סומאק וזעתר

6 מנות

הסומאק היא פרי קטן, סגלגל וחמצמץ הצומח בר בעיקר בגולן, בגליל ובכרמל ומהווה חלק חשוב מתערובת הזעתר. אשכולות הסומאק נקטפים ונכתשים בסוף הקיץ לתבלין לח וטעים, ואז כדאי לחפש אותם בשווקים הערביים או בחנויות תבלינים טובות, ולשמור -  התבלין ישדרג ללא הכר כל סלט ירקות טרי, דג צלוי או חביתה פשוטה. כדאי גם לערבב אותו בשמן זית ובצל ולמשוח עוף לפני שהוא נכנס לצלייה בתנור. או להכין משולשי פיתה נפלאים לסלט.

 

המרכיבים

למשולשי הפיתה

4 פיתות

שמן זית, למשיחת הפיתות

כ-4 כפות סומאק כתוש או טחון

כ-4 כפות תערובת זעתר טרייה

לסלט

6 עגבניות, רצוי מוארכות ובשרניות מזן "תמר", חתוכות לשמיניות

6 מלפפונים לא קלופים, חתוכים לקוביות גדולות

1 בצל סגול, קלוף ופרוס לפרוסות דקות

1 כוס כוסברה קצוצה דק

1 לימון

1/4 – 1/2 כוס שמן זית

מלח גס

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. כשעה לפני שיוצאים, מכינים את עיגולי הפיתה: חוצים את הפיתות לרוחבן, כך שיתקבלו שני עיגולים. חותכים את עיגולי הפיתות למשולשים (כמו שחותכים עוגה לפרוסות), מסדרים בתבנית ומושחים בשמן הזית. זורים על חלק מהמשולשים את הזעתר ועל חלק את הסומאק, קולים כמה דקות, עד שהמשולשים זהובים. מוציאים ושומרים בכלי אטום עד הפיקניק.

3. לפני שיוצאים, מכינים את הסלט: מסדרים את כל הירקות החתוכים בכלי או בכלים אטומים גדולים. לוקחים לדרך, בקופסאות נפרדות, גם את הלימון, מלח, פלפל, סומאק וזעתר נוספים.

4. בפיקניק: מעבירים את כל הירקות לכלי מרכזי, סוחטים מלמעלה את מיץ הלימון, ממליחים, מסדרים מלמעלה את משולשי הפיתה הקלויים, מערבבים קלות כדי שיספגו את כל מיצי הסלט הנהדרים, מתבלים בעוד סומאק וזעתר, אם רוצים, ומגישים מיד.

  

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שלושה סלטים לפיקניק
צילום: יוסי סליס
צילום: רן גולני
המחברת איילת הירשמן, עורכת מגזין "שף" של עיתון "לאשה"
צילום: רן גולני
מגזין "שף" מצורף חינם לגיליון "לאשה" מדי חודש
לאשה בפייסבוק
מומלצים