הבלקן זה כאן: מכינים בורקיטס אמיתיים
עם גבינה או תפוחי אדמה, משולשים או מרובעים - אנחנו חולים על בורקס. רון (שפאץ) כהן וגולי פנחסוב יוכיחו לכם שאין שום סיבה לא להכין אותם בבית

 

גולי פנחסוב הוא קונדיטור של ממש - מדויק כמו מדען גרעין, עם רגישות בידיים כמו של צייר מינאטורות ושלווה של נזיר טיבטי. תחברו את זה לאהבה גדולה לכל מה שנכנס למיקסר ומסיים בתנור ותקבלו את אחד הקונדיטורים היותר מוערכים שיש בארצנו. קורס הקונדיטוריה הקטלני שהוא מעביר ברשת "ספייסס" כבר קיבל מעמד של נכס צאן ברזל לאוהבי האפייה והמתוקים. עם חוברת מתכונים שמנה ונדיבות אין קץ לא היה קשה לשכנע אותו למצוא לנו משהו מעניין להכין לקראת חג השבועות. גולי חשב רגע ומייד אמר: "בורקיטס! חייבים להראות איך עושים את זה כמו שצריך". ואם הוא אמר, מי אני שאתנגד.

 

בואו נודה, אנחנו מדינה של חולי בורקס. עם גבינה, פטריות, חצילים וגם מילוי פיצה. משולשים, עגולים, מלבניים, סהרונים או גליליים. העיקר שיהיו טריים וחמים. אך אליה וקוץ בה: התיעוש הבלתי נגמר של ענף המזון יחד עם הצורך שלנו (הצרכנים) לאכול המון ולקנות הכל בשקל, הביאו לעולם את מפלצות שומן הטראנס והמילויים המשמימים שביחד עוד מעזים לקרוא להם בורקס.

 

הבצק שלפניכם לא מנסה להתהדר בכובעים דיאטנים כאלה ואחרים, זה קשה עד בלתי אפשרי כשזה קשור לאפייה ועוד כזאת המחוברת לגבינה. אבל מצד שני, הטעם הנהדר יכול להביא אתכם לסיפוקכם גם אחרי שתיים-שלוש חתיכות בלי צורך להאביס חצי ק"ג אל גופכם כדי לקבל את מנת הבצקים היומית.

  

בצק בורקיטס 

את הבצק מומלץ להכין בכמות הנתונה ולא בנגלות קטנות יותר. אפשר לשמור אותו בהקפאה עד להכנה בלי כל בעיה. למען האמת, אפשר לשמור את הבורקיטס כמות שהם במקפיא, להפשיר קלות ולזרוק לתנור כדי לקבל עונג אמיתי של חג השבועות.

 

המרכיבים:

500 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

250 גרם גבינת שמנת או 9%

ביצה מס' 1

250 גרם שמנת מתוקה (1 גביע)

30 גרם מלח

10 גרם אבקת אפייה

קורט סוכר

1 ק"ג קמח

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים היבשים עם החמאה עד למרקם פירורי בעזרת מיקסר עם וו גיטרה.
  2. מוסיפים את החומרים הרטובים ומעבדים עד שהקמח נבלע כליל.
  3. משטחים את הבצק המוכן לצורה של מלבן בעובי 1 ס"מ ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר ומצננים חצי שעה לפחות.
  4. מרדדים חלקים קטנים מהבצק לעובי כ-2 מ"מ, ממלאים במלית הרצויה ומעצבים. מושחים את הבורקיטס בביצה טרופה ומפזרים שומשום, קצח, פרג וכו'.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-13 דקות.

 

הערה: ניתן להכין את הבצק במעבד מזון.

 

מלית רוקפור ופלפלים

המרכיבים:

כ-200 גרם גבינת רוקפור

כ-2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים

מעט עלי טימין

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים לקוביות את הפלפלים הקלויים ומפוררים את הגבינה.
  2. מתבלים במעט עלי טימין וממלאים.

 

מלית פטה ותרד

המרכיבים: 

כ-200 גרם גבינת פטה

כ-200 גרם תרד טרי

מעט מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את התרד. מאדים את התרד עד לריכוך ומתבלים קלות.
  2. מחברים בין התרד לגבינה ביחס 1:1 וממלאים לפי הצורך.

 

 

רון (שפאץ) כהן, הוא השף והבעלים של קייטרינג בסגנון אישי, ומעביר סדנאות בישול במסגרות שונות. רוצים לפנות אליו ישירות? לחצו כאן .

 

לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה הבלקן זה כאן: מכינים בורקיטס אמיתיים
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    האקדמיה בשטח
    צילום: אורלי דיין
    הצורות לבחירתכם. בורקיטס
    צילום: אורלי דיין
    ynet ספיישל