אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

איכות סביבה

מרדוק. החל לאמץ סגנון חיים "ירוק" יותר צילום: איי פי
מרדוק. החל לאמץ סגנון חיים "ירוק" יותר צילום: איי פי
 
 


אפליקציות כלכלה לנייד שלך
 

רופרט מרדוק נגד ההתחממות הגלובלית

ניוז קורפ הודיעה כי היא מתכננת לצמצם את פליטות גזי החממה בכל עסקי החברה לאפס עד שנת 2010, וכן לקדם את העניין בקרב הקהל שלה. מרדוק: "אנחנו חייבים לשנות במהירות את הדרך שבה אנחנו משתמשים באנרגיה; האקלים לא יחכה לנו"

סוכנויות הידיעות
פורסם: 10.05.07, 10:37

תאגיד התקשורת ניוז קורפ הודיע כי יצמצם את פליטות גזי החממה של כל עסקי החברה לאפס עד שנת 2010. מנכ"ל ניוז קורפ רופרט מרדוק אמר במסיבת עיתונאים כי "אנחנו רוצים לרדת עד לאפס. העניין כאן הוא שינוי ה-DNA של החברה שלנו, כדי לצמצם את צריכת האנרגיה".

 

ניוז קורפ מתכוונת להיות חברת התקשורת הגלובלית הראשונה שתהיה "נייטרלית" מבחינת פליטת גזי חממה. בנוסף, מתכננת החברה לבצע צעדים נוספים

של הגנה על הסביבה, ביניהם השקעה באנרגיה מתחדשת, החלפת רכבי החברה ברכבים היברידים, הצעת תמריצים לעובדים שרוכשים או שוכרים רכבים היברידים, והקמת בניינים חדשים שתואמים את תקני LEED (מנהיגות בעיצוב אנרגיה ועיצוב סביבתי).

 

צעדים נוספים כוללים שימוש בנורות חשמל עם צריכת אנרגיה נמוכה יותר, ועגלות גולף עם הנעה סולרית באולפני פוקס בהוליווד. בנוסף, מתכנן מרדוק להשתמש באנרגיה מתחדשת באולפנים שמפיקים את סדרת הטלוויזיה הפופולרית 24. כמו כן הושק באתר הרשת החברתית של ניוז קורפ, MySpace, ערוץ שעוסק בשינוי האקלים.

 

בשנת הכספים 2006 עמדה "טביעת הרגל הפחמימנית" של ניוז קורפ על 641,150 טונות של דו תחמוצת הפחמן ב-52 מדינות.

 

"השראה לקהל"

מרדוק אמר כי "שינוי האקלים יוצר איומים ברורים והרסניים. יתכן שלא נסכים על המידה, אבל אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לא לבצע כל פעולה בעניין". עוד אמר מרדוק כי הדיון עובר כעת מהשאלה האם מתרחש שינוי האקלים לשאלה כיצד לפתור אותו.

 

לדבריו, "אנחנו חייבים לשנות את הדרך שבה אנחנו משתמשים באנרגיה ואנחנו חייבים לעשות את זה במהירות - האקלים לא יחכה לנו". עוד אמר מרדוק כי הצעד עליו הכריז הוא "עסק טוב", מאחר והסוגיה מושכת יותר ויותר תשומת לב ותמיכה ציבורית.

 

מרדוק אמר עוד כי החברה שלו תנסה גם להעניק השראה לקהל שלה להפחית את "טביעת הרגל הפחמימנית" שלהם. לדבריו, "טביעת הרגל של הקהל שלנו גדולה פי 10,000 משלנו...זוהי טביעת הרגל הפחמימנית שאנחנו רוצים לכבוש". מרדוק אמר עוד כי הוא עצמו החל לאמץ סגנון חיים "ירוק" יותר. למשל, אמר מרדוק כי רכש מכונית היברידית לפני מספר חודשים.

 

מספר חברות ברחבי העולם הכריזו על תוכניות לקצץ את סך פליטות גזי החממה שלהן לאפס, ביניהן הבנקים הגדולים HSBC ו-NAB, וכן ליגת הכדורגל האוסטרלית, פוג'י זירוקס ו-KPMG.

 

בשנה שעברה הפכה BSkyB, שדרנית הלוויין הבריטית וחברה בת של ניוז קורפ, לחברת המדיה הראשונה בעולם שהפכה ל"נייטרלית" מבחינת פליטות הגזים. ניוז קורפ מצטרפת גם לקבוצת האקלים של עסקים וממשלות הפועלים ביחד כדי להיאבק בהשפעות שינוי האקלים.

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

חדשות וכתבות בנושאי כלכלה בעולם. בכלל זה שוקי הון בעולם, וול סטריט, סחורות (נפט,זהב), מיזוגים ורכישות, מטבע זר.
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as34-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©