שתף קטע נבחר

ה-OECD אישר את הצטרפות ישראל לארגון

המועדון היוקרתי הזמין את ישראל למו"מ על הצטרפות רשמית לארגון. המו"מ צפוי להימשך כשנה. עוד הוזמנו: רוסיה, אסטוניה, סלובניה וצ'ילה

הישג למשק הישראלי ולנגיד בנק ישראל סטנלי פישר: המועדון היוקרתי של ארגון המדינות המתועשות (OECD) הזמין את ישראל למו"מ על הצטרפות לארגון. ביחד עם ישראל, הוזמנו לדיונים גם רוסיה, צ'ילה, אסטוניה וסלובניה.

 

הנגיד פישר אמר בתגובה כי "הזמנת הארגון משקפת את מעמדו הכלכלי האיתן של המשק הישראלי ותסייע להמשך הצלחת השילוב של הכלכלה הישראלית בכלכלת העולם".

 

הארגון מסר בהודעה היום (ד') כי "מדינות ה-OECD הסכימו להזמין את צ'ילה, אסטוניה, ישראל, רוסיה וסלובניה לפתוח בדיונים להצטרפות כחברות בארגון, והציע להגביר את השותפות, עם אופציה לחברות אפשרית בארגון, לברזיל, סין, הודו, אינדונזיה ודרום אפריקה".

 

בעקבות החלטת מועצת השרים של ה-OECD השיק האגף לקשרים בינלאומיים במשרד האוצר אתר אינטרנט חדש על פעילות ישראל ב-OECD. האתר מספק פירוט מלא של פעילות ישראל בארגון וכולל נתונים סטטיסטיים השוואתיים של ישראל לפי חלוקה לנושאים, בדומה לקיים באתר ארגון ה-OECD. בנוסף, מופיעים באתר גם פרסומים של הארגון על ישראל.

 

תהליך של כשנה 

מועצת שרי האוצר של 30 המדינות החברות החלה אתמול את הכינוס אשר דן בסוגיה המורכבת, הטעונה, והמורטת בשנים האחרונות את עצבי הצמרת הכלכלית בירושלים.

 

המו"מ והבדיקות לגבי ההצטרפות הרשמית לארגון צפויים להימשך לפחות שנה, ורק בסיומם תתקבל ההחלטה הרשמית אם לצרף את ישראל. לדברי הארגון, תהליך הכניסה ל-OECD עשוי להיות ממושך, מאחר והוא כרוך בסדרה של הערכות לגבי יכולתה של המדינה לעמוד בסטנדרטים של הארגון במגוון של תחומי מדיניות.  

 

מזכ"ל ה-OECD, אנחל גוריה, אמר לעיתונאים כי לא נקבעה מסגרת זמן לסיום המו"מ על ההצטרפות, ואין שום וודאות שהדיונים עם כל חמש המדינות יסתיימו בהצטרפות רשמית.

 

כשהוקם הארגון ב-1961, החברות בו ייצגו כ-75% מסך העושר העולמי. כיום אחראיות החברות בו רק על 60% מהעושר. לדברי גוריה, קצב הצמיחה המהיר בברזיל, רוסיה, הודו וסין יפחית בסופו של דבר את חלקן של חברות הארגון בעושר העולמי לכ-50%.

 

"כדי להישאר קול משמעותי בכלכלה העולמית, באמצעות ניתוח מדיניות, דיאלוג וקביעת כללים, ה-OECD חייב לחזק את קשריו עם מדינות אחרות", מסר הארגון היום.

 

הפעם האחרונה שבה הרחיב הארגון את שורותיו היתה בשנת 2000, כאשר צירף את סלובקיה. 16 מדינות נוספות מבקשות להצטרף לקבוצה, שהחברים בה חולקים מחוייבות לדמוקרטיה ולשוק חופשי.

 

נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, אומר בתגובה: "אין ספק כי חברות מלאה של ישראל בארגון ה-OECD תקנה לה מעמד כלכלי הדומה לזה של המדינות המפותחות בעולם".

 

גם נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, אמר: "ההצטרפות ל-OECD עשוי להזניק את התעשייה הישראלית לקצבי צמיחה שלא היו מוכרים עד היום. ההצטרפות תעלה את דרוג האשראי של ישראל ותביא לתוספת של מיליארדי דולרים בהשקעות הזרות. חברות ישראליות רבות יהנו מעתה מאשראי בתנאים נוחים יותר ויוכלו לגייס כסף בקלות רבה יותר".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטה ה-OECD בפריז
צילום: OECD
תהליך בדיקה של שנה
מומלצים