שתף קטע נבחר

עונת הליקוקים נפתחת: הגלידות של 2007

הקיץ מגיע ואיתו שלל מוצרים חדשים של חברות הגלידה - מקסטה ועד טילון, מקרטיב בטעם תה ועד ארטיק בצורת "בוב ספוג". איך יודעים מה שווה במיוחד ומה סתם גימיק? טועמים כמובן - וזה בדיוק מה שעשינו - התוצאות לפניכם. פרויקט קר במיוחד

אי אפשר להתעלם מזה - הקיץ כאן. אספנו מקבץ של חובבי ארטיקים, קרטיבים, קסטות ומה שביניהם לטעימת בציר 2007 של כל הקפואים המתוקים שמחכים לכם במקררים הקרובים לבתיכם. התוצאות לפניכם.

 

קרטיבים

_________________________________________________

 

נסטי אפרסק

זה מריח כמו תה קר, טעים כמו תה קר ומרענן כמו כוס תה קר. אפילו הקשוחים ביותר שבנסייני הגלידות התלהבו מהקונפסט של לאכול משקה קר - ומהביצוע המדויק של "נסטלה". ציון: 5.


_________________________________________________

 

קרטיב לימון אננס עם סוכריות

טעם קלאסי של קרטיב חמוץ-מתוק עם הפתעות (מעטות מדי, לטעמנו, של פיסות קטנות של סוכריות ג'לי "יין"). הארד-קור של טעמים בלשון. ציון: 2.


_________________________________________________

 

תירוש 

תודו שקרטיב בטעם תירוש זה בערך הדבר האחרון שחשבתם שימציאו, קצת לפני שלגון בטעם אגזוזים. אבל הנה "פלדמן" הרימו את הכפפה, והתוצאה דווקא מוצלחת: קרטיב בטעם ענבים עדין יותר מהרגיל והמוכר לנו מילדותנו הרחוקה. העטיפה שמרנית כיאה ככל הנראה לקהל היעד. ילדי בני ברק, היכונו! ציון: 4.


_________________________________________________

 

שלגוני פירות

ב"שטראוס" יצאו עם שני שלגונים תמימים למראה אך מוצלחים ביותר: תשכחו כל מה שידעתם על הקרטיב הקלאסי.

 

_________________________________________________

 

תות

30% פרי טבעי מבטיח השלגון – ומקיים. טעם בהחלט מציאותי של תות אמיתי במרקם אידיאלי לנגיסות. ציון: 5.


_________________________________________________

 

 

מנגו

רק 20% פרי טבעי הפעם, אבל התוצאה מוצלחת כמו התות – טעם מציאותי של פרי, סמיכות טובה ותחושה של לשתות מיץ מנגו באכילה. ציון: 5.


_________________________________________________

 

ארטיקים

_________________________________________________

 

LOVE 

ארטיק בצורת לב זה גימיק חמוד נורא, אבל הביצוע רחוק מלהיות מושלם. גלידה חלבית בטעמי וניל ושוקולד סטנדרטיים עם ציפוי של שוקולד מתוק מדי וסוכריות פושטיות במראה שמזכיר עוגת יומולדת לא מפתה במיוחד. חבל, כי לילד היה פוטנציאל. ציון: 2.


_________________________________________________

קריספי

תיאור השלגון הזה מונה לא פחות מ-13 מילים: שלגון משומן צמחי בטעם שוקולד מצופה בציפוי שוקולד שמנת עם נבט חיטה וקרוקנט. הבפנוכו של ה"קריספי" סטנדרטי, אבל הציפוי טעים (אגב, אם הציפוי כבר עשוי שוקולד שמנת והשלגון לא פרווה, למה להתעקש על גלידה משומן צמחי?) ואילו העיגולים הקראנצ'יים הם הפתעה טעימה. חבל שאין יותר מהם (כמו שמוצג על העטיפה, למשל). ציון: 3.


_________________________________________________

 

מגנום מריר אקוודור: היי, גלידת וניל משובחת וציפוי שוקולד מריר איכותי - מה אפשר לבקש יותר מזה? זה הדבר האולטימטיבי לחובבי המריר ולחפצים בארטיק שבאמת נותן תמורה לכסף. ציון: 5.


_________________________________________________

 

 

מגנום קלאסיק חוף השנהב: ציפוי שוקולד החלב הוא גרסת ה"לכל המשפחה" של המגנום. אבל יש לזה מחיר - השוקולד מאבד את הדומיננטיות המרעננת של ה"אקוודור" ומוריד את המגנום כמה רמות למטה, אבל אל דאגה - לא יותר מדי למטה. ציון: 5.


_________________________________________________

 

NokOut קוקוס: שלגון בשומן צמחי בטעם קוקוס עם רסיסי קוקוס קלוי בציפוי שוקולד חלב. הבפנוכו של השלגון הוא קוקוס דומיננטי ועז טעם שהיה מרוכז מדי עבור אלה שאינם חובבי האגוז הקשה. הציפוי קראנצ'י, עשיר וטעים. ציון: 4.


_________________________________________________

 

NokOut פקאן קרמל: שלגון בשומן צמחי בטעם פקאן עם סירופ קרמל ופקאנים קלויים בציפוי שוקולד חלב ופירורי עוגיות. בהתאם לשלגון על בסיס פקאן וקרמל, מדובר בגלידה מתוקה מאוד, אך לא מתוקה מדי, שעובדת יפה עם הציפוי המוצלח. ציון: 4.


_________________________________________________

מיוחדים

_________________________________________________

 

לקבו 

אי אפשר היה להתעלם מהפרסומת הרעשנית של ה"לקבו", שדמותו מתנוססת, כך נדמה, על כל קיוסק בארץ. ואכן, מדובר ברעיון גאוני במיוחד: גרסה קפואה לקרמבו. אז על הרעיון מגיעות כאן חמש נקודות מלאות, אבל על הביצוע קצת פחות – הקרמבו הקפוא נוטה להתפרק כבר בביס הראשון ולאלץ אתכם לדחוס אותו לפה, ומהר. אז אכלנו מהר והחלטנו מהר: הקרם המוקצף טעים, כמו גם הציפוי והוופל. אם תנסו להשאיר אותו לסוף או לא, זה כבר עניין שלכם. ציון: 5.


_________________________________________________

 

דיבס

הרעיון של "נסטלה" לא חדש ולא מהפכני – קוביות גלידת וניל מצופות בשכבת שוקולד פריכה. סבתא שלנו היתה מוציאה את זה מקופסת הקרח ומגישה לאורחים בצלוחיות חגיגיות כבר לפני 15 שנה. הגרסה של נסטלה קטנה יותר, נגיסה יותר ומתאימה לנשנוש קליל למי שלא בא לו גוש מתוק של גלידה כבדה. ציון: 5.


_________________________________________________

  

קסטה

"שטראוס" מחזירים אותנו אחורה עם חטיף דו-טעמי וניל-שוקולד כשאת שני הביסקווטים מהגרסה המקורית מחליף ציפוי שוקולד. הבעיה היחידה היא שבחזרה לעבר שטראוס גם החליטו להישאר עם גלידה משומן צמחי. וזו דווקא נוסטלגיה מצערת במיוחד. ציון: 3.


_________________________________________________

 

עיגולידה

"פלדמן" מוציאים העונה משהו עגול, מתוק וקר שדומה באופן חשוד ל"קוקילידה" הישן והטוב, שהוא כיום מותג של "נסטלה". העוגיות חביבות אמנם, אבל שוב נתקלנו כאן בטעם הלוואי המדכא של גלידה משומן צמחי. ציון: 2.


_________________________________________________

 

קוקולנד

אנחנו לא רוצים להגיד כלום, אבל אם העטיפה והתיאור של חטיף גלידה בטעם קוקוס מצופה שוקולד מזכירים לכם את "באונטי" - אתם לא לבד. "קוקולנד" של "פלדמן" הוא שלגון ללא מקל, מעין מלבן מאורך בטעם קוקוס בעל טעם לוואי עז ומודגש מדי. עם שבבי קוקוס וריבת חלב שלא באה לידי ביטוי. ציון: 1.


_________________________________________________

 

שטראוס לייט וניל עוגיות

עם 55 קלוריות בלבד, אל תצפו מהארטיק הזה להיות "מגנום". טעם הלוואי של הממתיקים נוכח, למרות נוכחותם החביבה של פירורי העוגיות. מי שעושה דיאטה ייהנה. אבל כל האחרים בטוח ירגישו בעונש. ציון: 3.


_________________________________________________

 

ילדים

_________________________________________________

 

ארטיק מקל הקסמים

לזכות הארטיק המוזר הזה של "שטראוס" עומדת העובדה שהמקל בו אוחזים ניתן לפתיחה לאחר האכילה ומשחרר מתוכו נצנצים משובבי נפש. חוץ מזה, הוא גם טעים למדי, עם טעם סמיך של מעדן חלב בטעם פירות. ציון: 4.


_________________________________________________

 

 

ספונג'בוב

"נסטלה" מתחזקת את פסטיבל המרצ'נדייזינג של בוב ספוג בקטגוריית המתוקים. הארטיק שלפנינו הוא פשוט ריבוע צהוב שפניו של היצור הפופולרי עד להפחיד מוטמעות בו. אם זה בכלל משנה לילד שיאכל אותו, "ספונג'בוב" הוא שרבט בטעם פירות, שאשכרה מרקמו ספוגי, במובן החיובי של זה. ציון: 3.


 _________________________________________________

 

פירולו ורולר

שני מוצרים של נסטלה נכנסים לקטגוריה הזאת בעיקר בגלל הצורה שלהם. אפילו הנסיינים הבטוחים ביותר במיניותם נרתעו מהפאליות המתפרצת של שני הארטיקים הארוכים. סביר להניח שרק ילדים לא יחששו מלהיראות בציבור עם דבר כזה בפה.

 

פירולו

לכאורה מדובר כאן ב"שרבט בטעם סוכרייה". למעשה זה קרטיב ארוך בצבעי צהוב ואדום מסולסלים. נותרנו בלא מילים כשבאנו לתאר את טעמו המתוק אך החיוור. ציון: 2.


_________________________________________________

 

רולר

לעומת הקולגה הצבעוני, הרולר דווקא הפתיע – עוביו של ציפוי השוקולד אידיאלי להפליא ומילוי הווניל טעים. נראה אתכם מעזים ללקק. ציון: 4.



פורסם לראשונה 05/06/2007 11:29

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בודקים במרץ. בציר 2007
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים