שתף קטע נבחר

מלאשה באהבה: כך תצאו לחופשה בראש שקט

מה צריך לבדוק, מה צריך לעשות ומה צריך לארגן לפני שעוזבים את הבית לטובת חופשה בחוצלארץ או בארץ. וכדי שזה יהיה עוד יותר שימושי ומועיל: יש גם גירסה ידידותית להדפסה. חופשה נעימה!

 

כשאתם מחליטים לנסוע: 

 

* לוודא שהדרכון, רישיון הנהיגה וכרטיס האשראי שלכם בתוקף. למדינות מסוימות צריכים דרכון התקף לפחות שלושה עד ששה חודשים קדימה (בדקו עם סוכן הנסיעות שלכם). הכינו צילומים של הדרכון ושימו בכל מזוודה ותיק שאתם לוקחים.

 

* נוסעים עם ילדים? שימו לב: גם תינוקות צריכים דרכון, ואם הילדים גדלו וכבר אי אפשר לזהות אותם בתמונה, צריך לחדש להם אותו. לפרטים נוספים: משרד הפנים, טל: 3450*

 

* להזמין מקום טוב במטוס לכל בני המשפחה ומנות ילדים. כשנוסעים שני מבוגרים ושני ילדים, נוח להזמין שני זוגות של מקומות שורה אחר שורה, כך לכל ילד יש חלון וכל הורה יכול להגיע בקלות לשני הילדים.

 

* לוודא שיש לכם ויזה. כדי לכם לברר את הפרטים המעודכנים לגבי תהליך קבלת הוויזה, היכנסו לאתר השגרירות האמריקאית. שימו לב: צריך להוציא ויזה גם לתינוקות.

 

 * להוציא או לחדש רישיון בינלאומי. למרות שיש מדינות שמכירות ברישיון הנהיגה הישראלי - מומלץ ביותר להוציא רישיון נהיגה בינלאומי לכל יעד באשר הוא, כי במקרה של תאונה, חלילה, חברות הביטוח לא יכירו ברישיון הישראלי. ניתן להוציא רישיון בינלאומי בסניפי "ממסי" ברחבי הארץ ובחלק מסניפי הדואר. אין צורך להצטייד בתמונת פספורט: הכול ממוחשב ופשוט יעתיקו במקום את התמונה הממוחשבת מהרשיון שלכם. כדאי גם לבדוק באתר האינטרנט של משרד התחבורה איזה מדינות מכירות ברישיון הישראלי. 

 

מספיק זמן מראש:

 

* לרכוש מטבע חוץ של ארצות היעד.

 

* לברר מול הבנק ו/או חברת האשראי על מבצעי תשלומים לפני נסיעה לחו"ל, ישנם מבצעים שמשתנים מעת לעת.

 

* לתאם עם הבנק את מסגרת האשראי הבינלאומי. לכל לקוח יש מסגרת אשראי מוגבלת שהבנק מכתיב לו בלי קשר למצב החשבון השקלי שלו. ליתר בטחון, דאגו שהמסגרת שלכם מאפשרת לכם להוציא לפחות 200 דולר ליום לאורך כל השהיה בחו"ל, ואם אתם מתכננים קניות יקרות, דאגו להגדיל את המסגרת בהתאם.

 

* לוודא שיש לכם ביטוח רפואי לשהייה בחו"ל. חברות האשראי מציעות ביטוח רפואי בסיסי, אבל חשוב להתקשר לפני כל נסיעה לחברת האשראי ולברר את תנאי הביטוח, וישנם מקרים בהם תזדקקו להפעיל את הביטוח מחדש לפני כל נסיעה. על מנת להרחיב או להאריך את הביטוח, פנו לאחת מחברות הביטוח או לקופת החולים שלכם.

 

* אם את בהיריון, לוודא שביטוח הנסיעות שלך מכסה אותך. יש הבדלים בין הפוליסות השונות וחשוב להתאים את הפוליסה למטרת הנסיעה.

 

* לבדוק האם אתם צריכים לקבל חיסונים לפני ההגעה ליעד הספציפי בחו"ל, ואם כן, אילו חיסונים. פרטים מדויקים באתר הממשלה.

 

* לברר איזה אמצעי זהירות אפשר לנקוט כדי להימנע ממחלות במקומות שונים בעולם. מידע באתר "מרכז הרופאים המומחים". 

 

* לבדוק האם יעד הנסיעה נמצא בסיכון גבוה לאירועי טרור, פלילים, חוסר יציבות שלטונית או מחלות. רשימה מעודכנת מופיעה באתר משרד החוץ.

 

* אם אתם סובלים מאלרגיה למזון: לבקש מאדם, שדובר שפת המקום לכתוב על נייר באופן ברור ומפורט את המגבלה שלכם, כך שכשתכנסו למסעדה לא תאלצו להסתמך על האנגלית של המקומיים, ותהיו בטוחים שהם הבינו בדיוק מה אתם צריכים.

 

* אם אתם משתמשים בתרופות: לדאוג לכמות מספיקה לנסיעה, ולהצטייד במסמך רפואי באנגלית ובשם הגנרי של התרופה, למקרה שתצטרכו לחדש את המלאי בחו"ל. זה חשוב גם במקרה של בדיקות מכס. 

 

הקליקו כאן להדפסת הרשימה


הקליקו, הדפיסו, בצעו, אל תשכחו כובע ומצברוח טוב, וסעו לשלום

 

כמה ימים לפני הנסיעה:

 

* להכין ספר טלפונים מיוחד לנסיעה, ובו מספרי טלפון חשובים: מספר הטלפון של רופא הילדים שלכם; מספרי טלפון של מכרים בחו"ל; הטלפון של הנציגות הקונסולארית במדינה אליה נוסעים למקרה של אובדן דרכון; טלפון של חברת הביטוח שמייצגת אתכם בחו"ל (ואם אפשר גם טלפון של מוקד השירות הרפואי שהיא מספקת); טלפון של סניף חברת התעופה במקום בו תשהו; טלפון של רשות שדות התעופה (03-9755555); טלפון של סוכן הנסיעות שלכם.

 

* לרשום את ימי הולדת או תאריכים חשובים של קרובים אליכם - תוכלו להפתיע אותם ב- SMS או בטלפון מחו"ל.  

 

* לברר האם יש רופא במלון והאם שירותיו כרוכים בתשלום.

 

* לבקש מהמלון שישלחו לכם אישור בכתב על מועד ההזמנה, המחיר שתשלמו וכיו"ב, ולהכניס את זה למזוודה.

 

* לוודא כמה משקל ניתן לקחת בבטן המטוס וכמה עולה משקל עודף. לגבי כל החברות ניתן ואף צריך לברר את פרטי המשקל העודף אצל סוכן הנסיעות.

 

* לבדוק במוקד השירות של חברת הסלולארי שלכם את התנאים לשימוש בסלולארי בחו"ל והאם יש מבצעים מעניינים.

 

* להקפיא מנוי לעיתון, ואם נוסעים לזמן ארוך גם לכבלים, לאינטרנט, למכון הכושר וכו'.

 

* לעדכן את הבנק לגבי פיקדונות ומניות שייתכן מצב שיהיה עליכם להחליט עליהם בחו"ל. למשל: להחליט האם לתת לבנק הוראה אוטומטית למכור או לקנות מניות במחירים מסוימים (שלא יקרה מצב שהבורסה נופלת, אתם נחים בהודו וחוזרים ומגלים שהפסדתם חצי מהכסף).

 

* להשאיר אצל אדם קרוב עותק מצולם של פוליסת הביטוח לחו"ל; מספר כרטיס האשראי, והמספר הסדרתי ומספר הדגם של מכשירי האלקטרוניקה שאתם לוקחים אתכם (מחשב נישא, מצלמה, מצלמת וידאו), כי כשתובעים את חברת הביטוח צריך את מספר הדגם של המכשיר.

 

* למנות אחראי השקיית עציצים, הוצאת דואר, טיפול בחיות המחמד.

 

 

* להכין רשימה של דברים שצריך לקחת לטיסה.

 

* להכין רשימת בדיקה של דברים שצריך לעשות כשחוזרים (למשל: להשלים חיסונים לאחר טיול ארוך).

 

* לברר מה מזג האוויר ביעד. למשל בעזרת אתר MSN.

 

ביום הנסיעה:

 

* לזרוק את הזבל ולרוקן את המקרר ממוצרים שיכולים להתקלקל.

 

* להוריד את השאלטר של דוד החשמל ולסגור את ברז הגז.

 

* להשאיר הודעה בסלולארי שאתם בחו"ל, כי הודעות שישאירו לכם בתא הקולי בסלולארי נשמרות רק שבוע.

 

* לברר את המועד המדויק של המראת הטיסה, במרכז המידע להמראות ונחיתות בשדה התעופה בן גוריון: 03-9723311. ניתן גם להתעדכן באתר של רשות שדות התעופה.  

 


פורסם לראשונה 24/05/2007 11:37

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ולא לשכוח קרם הגנה
צילום: index open
לאשה בפייסבוק
מומלצים