שתף קטע נבחר

לא רק בבית מלון: 8 ארוחות בוקר מושקעות במיוחד

לא רק בתי-המלון מציעים מזנון ענק ומתפקע מכל טוב בארוחת הבוקר. מסעדות ובתי-קפה ישראליים עלו על הגל, והם מפנקים את סועד הבוקר במעדנים ללא גבולות

אין ספק כי ארוחת בוקר בבית-מלון ישראלי היא אחת החוויות המכוננות בחייו של כל תושב במדינה. אותה ארוחה, שבעטייה דוחפים למערכת העיכול כמויות מזון בלתי אפשריות בשעות בלתי אפשריות, מגלמת בתוכה את כל מה שהופך אותנו לעם סגולה: הגודל כן קובע עבורנו, אנחנו מאוד אוהבים דג מלוח כשהוא לא עולה לנו כסף, קוטג’ זה אחלה אבל עדיף 300 סוגי גבינות לצידו, וכמובן – אנחנו מעדיפים למלא את הצלחת הרבה פעמים בהרבה אוכל שלא נאכל לעולם. שיהיה.

 

אבל מה קורה כשהלב משווע לעשרים סוגי לחם על הבוקר, וחופשה במלון אינה בנמצא באותו רגע? מתברר שיש לא מעט מקומות המאפשרים שחזור כמעט מדויק של החוויה. תמורת כמה עשרות שקלים תזכו לקבל בהם ארוחת מלכים, מוגשת בשיטת בופה, לפעמים גם עם טבח המתקין חביתה לבקשתכם מול עיניכם. הנה מבחר מהן: ארוחות בוקר בסגנון בית-מלון, בלי להתארח בבית-מלון.

 

"‭,"7 Gram‬ רעננה

לארוחת הבוקר הענקית של "‭7 Gram‬" (על שום כמות הקפה הנחוצה להכנת אספרסו קצר) נלווים שני צ’ופרים יחידים במינם. האחד הוא מזרקת השוקולד, חלק בלתי נפרד מהמזנון, המתיזה שוקולד סמיך וריחני על כל דבר שתחליטו להכניס תחת המפל. כן, כולל האצבע האישית שלכם. הצ’ופר השני, והשווה באמת, הוא מבטי הקנאה של העוברים ושבים בקניון רננים ברעננה, שם מצוי הפלא. אין איש שלא עובר בקניון הזה בשעות הבוקר, ולא תוהה מיהם ברי המזל שזכו לאכול ארוחת בוקר כה צבעונית ומפתה.

 

מזנונים מספר יש בארוחה הזאת, ועליהם מסודרים עשרות פריטי מזון: סלטים, קונפיטורות, למעלה מעשרה סוגי גבינות (גם מבוטיק משק "יעקובס‭,(“‬ מבחר דגים וסושי צמחוני, פשטידות, לחמים יוקרתיים, פירות, פנקייקים, מאפים, תבשילים, ולה־ שלמת אווירת המלון – עמדה ובה טבח האמון על הכנת ביצים כבקשתכם.

 

נכון, אפשר לאכול שם רק מאפי בוקר, או להסתפק בארוחת בוקר מצומצמת בשם "פינוק על הבוקר“ (ביצים, שתייה ושישה מטעמים משתנים מהמזנון‭,(‬ אבל אז קחו בחשבון שלא תזכו אפילו למצמוץ של קנאה לעברכם, וחבל.

 

איפה: קניון רננים, רחוב המלאכה ‭,2‬ רעננה. טלפון: 7466288-‭.09‬ מתי: כל יום, ‭8:30‬־‭.15:00‬ כמה: 58 שקל. כשר.

 

"אל מול הים", קיבוץ פלמחים

ייתכן שהים הכחול שברקע ועומס המזון ימנעו מכם תזוזה, אבל מומלץ מאוד לא להיכנע לזה. כי ארוחת הבוקר בקיבוץ פלמחים, לא הרחק מנס-ציונה, יכולה להפוך בקלות מבילוי גרגרני לבוקר תרבותי. כל הזמנה של ארוחת בוקר תזכה אתכם בכניסה חינם לשני אתרים: המוזיאון הימי וצריף ראשונים. כדאי לנצל את הצ’ופר, ולו רק כדי להרוויח טיול רגלי בשבילי הקיבוץ הנושקים לים, שנופיו הם מהיפים בארץ.

 

בכל מקרה, אין מה למהר הביתה לצהריים. ממילא לא תוכלו לאכול דבר עד למחרת בבוקר. ההיצע בארוחת הבוקר של קיבוץ פלמחים כמעט בלתי נתפס: סלטים מקוריים (ברוקולי, עדשים) לצד שגרתיים, אנטיפסטי, מבחר גבינות צאן משובחות, לחמים, ממרחי פסטו, פלפלים, זיתים, עגבניות וטונה, ריבות, מרקים, פשטידות, דגים כבושים, מעדנים כגלילות חצילים, עוגות, אפילו כמה סוגי חמאה לבחירה. הכל מסודר בקערות ענק, שהצוות המיומן מעדכן תדיר, כלומר, מדי עשרים שניות לערך. באופן בלתי ישראלי בעליל, לא מכינים כאן ביצים לבקשתך. במקומן, יש להסתפק בשקשוקה ביתית. באופן הכי ישראלי, מקו־ מות הישיבה המספקים תצפית ישירה לים נתפסים ראשונים. שווה להקדים.

 

איפה: קיבוץ פלמחים (נוסעים לפי השילוט בכניסה לקיבוץ‭.(‬


קסם על ים כנרת. המלון הסקוטי (צילום: עומר שביט)

 

"מטרו",כפר-סבא

זה קורה כל יום שישי, החל מ-10 בבוקר: קהל רעב במיוחד צובא על שערי הביסטרו "מטרו" בכפר-סבא, ומסתער על ארוחת בוקר יוקרתית, שלא שוכחים במשך כל סוף השבוע. את המסעדה פתחו לפני קצת יותר משנתיים ורד לנגר וענת שמעוני, שתי אחיות, ויחד הן מגישות מטעמים מתובלים במשפחתיות ובאווירה חמה.

 

לבאי ארוחת הבוקר ממתין מגוון מנות: סלטים, גבינות, דג מלוח, שקשוקה, פשטידות, ריבות, קורנפלקס ביתי, גרנולה, קישים, אנטיפסטי, לחמים מיוחדים, קינוחים מתוקים וגם גימיק היסטרי: קוגל. יותר ביתי מזה אין.

 

אגב, אל תתנו לשם מטרו להטעות אתכם: גודל המנות ורוחב ההיצע לא מזכירים במאום את הקמצנות של המסעדות הפריזאיות. כאן מגישים ברוחב לב מלוני-ישראלי.

 

איפה: רחוב ויצמן ‭,24‬ כפר-סבא. טלפון: 7457461-‭.09‬ מתי: יום שישי מ-‭.10:00‬ כמה: 49 שקל.

 

"רביבה וסיליה", רמת-השרון

זר לו ייקלע לסביבה, עשוי בקלות לפספס את "רביבה וסיליה‭.“‬ בית-הקפה הוותיק שוכן בלב שכונת מגורים רמת-שרונית, בקצה סמטה נחבאת, מאחורי עצי הדר שהפירות התלויים עליהם משוועים להתפקע מרוב עסיס. לא פלא שאפשר לטעות ולחשוד שזהו עוד בית מגורים.

 

אבל אל תתנו לחזות המצטנעת הזאת לתעתע בכם. מאחורי העצים, הפירות והעסיס (ולרוב גם מאחורי משקפי השמש של צביקה פיק, מהקבועים) מתארגן מדי בוקר מזנון מלכים. על שולחן עץ כבד, המשווה לחדר הפנימי מראה של חדר אוכל ביתי, מסודרים בכלים נאים מבחר סוגי נקניקים, סלט טונה במרקם עדין, שלל סלטים ורטבים תואמים, גבינות גורמה מכל סוג אפשרי, מיני אנטיפסטי המסודרים על צלחת כפסיפס צבעוני, קישים וגם סוגי קורנפלקס לבחירה. את הביצים, הלחם והשתייה יגישו לכם לשולחן באחת ההפוגות מקרבות ההעמסה.

 

אם תמצאו את הכוח להביט מעבר להררי האוכל, תגלו כי האוצר האמיתי מתחבא מאחורי הוויטרינות הבוהקות. טארטלטים, מנות מוס אישיות, פרלינים, קרואסונים ודנישים מחכים שם, מאורגנים כחיילים למסדר (ולא כלולים במחיר ארוחת הבוקר‭.(‬ עם זאת, אין באמת סיכוי לסמ“ק פנוי בקיבה.

 

איפה: רחוב המייסדים ‭,1‬ רמת-השרון. טלפון: 5400179-‭.03‬ מתי: כל יום, 12:00-8:00. כמה: 54 שקל.

 

"בית וקיט", קיבוץ לוחמי הגטאות

באתר הנופש הסימפטי שבקיבוץ לוחמי הגטאות הצפוני מאמינים בגיוון. על כן מקפידים לחדש שם מדי יום את ארוחת הבוקר. בהיצע הקבוע תמצאו את כל המשתתפים הרגילים: לחמים טריים הנאפים במקום בעבודת יד, גבינות שונות, דגים מלוחים, ביצים, עוגות בחושות.

 

המטעמים המשתנים הם כבר סיפור אחר: גלילות בטטה, גלילות חצילים ממולאות בפלפלים קלויים וגבינה, קרפצ’יו סלק וקולורבי, סלט תרד עם אפרסקים, סלט חיטה עם משמשים מיובשים ונענע, סלט לפת עם שומר, רבעי בצל בגרגרי חרדל, פלחי בטטה ברוזמרין, קישואים בגבינה, חצילים בריבה וסויה, ריבות משתנות מפירות וירקות (מעלי ורדים ועד עגבניות שרי) ועוד ועוד.

 

על הכבודה הזו מנצח צוות בן שלושה אנשים: תמי פרדו-מינס, מנהלת המקום והבשלנית הראשית, השף רונן בוכריס והקונדיטורית יעל גיל. אחרי שהחבורה מסיימת להתקין את המלאי, מסודרים המטעמים בכלי חרס ייחודיים ונשלחים אל חלל המסעדה הצבוע בצבעים עדינים. ברקע מתנגנת מוסיקה חרישית.

 

איפה: קיבוץ לוחמי הגטאות. טלפון: 9933271-‭.04‬ מתי: ימים שני-שישי, בהזמנה מראש בלבד. כמה: 60 שקל.

 

"המלון הסקוטי", טבריה

כשמרדכי הוניג כתב את "קסם על ים כנרת", הוא כיוון בלי לדעת לארוחת הבוקר המוגשת בגינת המלון הסקוטי בטבריה. התענוג פתוח בתשלום (נכבד) גם לקהל שאינו מתארח במלון היוקרתי, הצופה לנופי הכנרת. החוויה מיוחדת, הודות לאווירה האותנטית סביב מבני המלון מראשית המאה ה-‭,19‬ המלצרים הלבושים בצעיפים סקוטיים ורכיבי המזון הטריים מתוצרת הגליל והגולן.

 

על השולחנות, גבינות עיזים ובקר, ירקות טריים ממשקי האיזור, תבלינים מגינת המלון, חביתות, פשטידות, ריבות תוצרת בית, עוגות, לחמים ומאפים טריים ממאפיית המלון, מבחר דגים כבושים ומלוחים, סלמון מעושן, נקניקים, פסטות ומרקים. על השפע הזה מנצחת השפית ענת אוטולנגי.

 

איפה: המלון הסקוטי, טבריה. טלפון: 6710710-‭.04‬ מתי: שישי ושבת, ‭11:00‬-‭.15:00‬ כמה: 125 שקל.


ארוחת בוקר עם תפאורה היסטורית. בית השלום 

 

"מסעדת בית השלום", מטולה  

בבית אבן בן 108 שנה, שנבנה על-ידי סבו וסבתו של חיימק’ה הוד, הוא מגיש עם אשתו מרים ארוחת בוקר שהולמת את התפאורה ההיסטורית. כל חומר גלם שמוצא דרכו לארוחה הוא בעצם תוצרת עצמית של בני-הזוג הוד, שבבעלותם גם כמה יחידות אירוח במקום. הביצים טריות מהלול הפרטי, הריבות והליקרים מיוצרים מהפרי שגדל על העצים במטעים, החלב נלקח מהחליבה הטרייה של הבוקר, הגבינות תוצרת בית, וכך גם הדגים הכבושים, מרקחות הפירות המתוקים, הלחמים והזיתים. מהארוחה אפשר ליהנות גם בלי לינה במקום.

 

כדי להוסיף לחוויה ולאווירת הטעם של פעם, משלב חיימק’ה הוד בביקורם של האורחים סיור במטולה - ברחובה הראשי של המושבה, במטעי הפרי ובגבול הצפון.

 

איפה: מטולה. טלפון 6940767-‭.04‬ מתי: כל יום, 12:00-9:00. כמה: 50 שקל.

 

"קפה בלמונט", קיבוץ צובה

הדרך לקיבוץ צובה שבהרי ירושלים מתפתלת בתוך יער, שהגשם הפך את גווניו הירוקים לעזים ומחבקים יותר. החוויה הוויזואלית לא מסתיימת בדרך: את ארוחת הבוקר הענקית שמציע קפה בלמונט שבקיבוץ אוכלים מול נוף מרהיב. הארוחה מוגשת מדי יום שישי, כשברקע מתנגנת מוזיקה קלאסית, ונראה שאין דרך טובה מזו לקבל את סוף השבוע.

 

אחרי כמה סיבובים בין קערות הענק – סלטים, גבינות משק, לחמים כפריים, מרקים, חביתות, פשטידות, עוגות ומבחר מטעמים מתחלפים – אפשר לגשת לדוכן עלוני הפרסום של המקום, ולמצוא שלל הצעות לטיולי המשך. בהנחה שרגליכם יצליחו לשאת אתכם אחרי הבליסה הגדולה, תוכלו לבקר ביקבי האיזור, במערת יוחנן המטביל ובעתיקות צובה.

 

איפה: קיבוץ צובה. טלפון: 5347090-‭.02‬ מתי: יום שישי, 14:00-10:00. כמה: 80 שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'ו קוט
הכי חשובה ביום. ארוחת בוקר
צילום: ג'ו קוט
צילום: אורן אגמון
העיקר שלא יחסר. פוזה ישראלית אופיינית
צילום: אורן אגמון
צילום: גילי סופר
הכי שווה. ארוחת בוקר בסיני
צילום: גילי סופר
מומלצים