שתף קטע נבחר

מהפכה: שירות לאומי עם מכנסיים

האגודה להתנדבות מתכוונת לפתוח בשנה הבאה מסלול שירות לאומי מיוחד, בו לא ייאסר על בנות ללבוש מכנסיים. ל-ynet נודע כי על המהלך הוחלט בהנהלת האגודה נוכח זליגת בנות דתיות לאגודות חילניות רק בשל קוד הלבוש. "במקום להפסיד ציבור גדול, אנו הולכים באומץ על המהלך הזה", אומר סמנכ"ל האגודה

האגודה להתנדבות פותחת לקראת השנה הבאה מסלול חדש וייחודי, שנועד לבנות דתיות שרוצות ללכת עם מכנסיים במהלך השירות הלאומי. ל-ynet נודע כי לאחר דיונים רבים והתייעצויות עם הרב צפניה דרורי, מקים האגודה והרב הפוסק שלה, החליטו בהנהלה על הצעד האמיץ מבחינתם, ואף העניקו למסלול החדש את השם "הִלל".

 

"הרגשנו שזה לא פשוט לוותר על הבנות ולהגיד להן ללכת", אמר ל-ynet סמנכ"ל האגודה להתנדבות, ירון לוץ, שקיבל את ההחלטה בשיתוף עם המנכ"ל, יצחק לנגה. המסלול החדש מיועד לבנות שרוצות להישאר לגור בבית ושאינן רוצות לעסוק בחינוך. מי שתירשם ל"הלל" תתרום את חלקה בבתי חולים, משטרה, מינהל ועוד.

 

באגודה להתנדבות עקבו בדאגה בשנים האחרונות אחר בנות המגדירות עצמן כדתיות, שעוברות לשרת באגודה חילונית - בעיקר בשל העובדה ששם מותר להן ללבוש מכנסיים, ולא חצאיות או שמלות בלבד. הבנות, שהיו מסיימות את לימודי התיכון לא רצו להמשיך להיות מחויבות לקוד הלבוש שהיה נהוג עד עכשיו לגביהן ולפיכך נמנעו מלהירשם לאגודות ההתנדבות הדתיות.

  

בעקבות הצורך שעלה מן השטח התכנסו באגודה וחשבו איך להחזיר את הבנות, ובכך לשמור אותן במעטפת של גוף תורני דתי, שיש בו רכזת דתייה, שיעורי תורה,הקפדה על כשרות, הלכות ייחוד וכל שאר הנושאים שקשורים לשירות הבת הדתייה.

 

"לשמור על הבנות"

פרט להתייעצות עם הרב דרורי, ערכה הנהלת האגודה להתנדבות שיחות גם עם ראשי אולפנות ורבנים, בהם הרב נוימן מאולפנת בה"רן והרב איזמן מרשת אולפנות צביה.

 

"הכול נעשה מתוך חשיבה עמוקה ובדיקות, שעדיף לשמור על הבנות ולקדם אותן", אומר לוץ ל-ynet. "למעשה, עד עכשיו אילצנו את הבנות האלו - שזה קריטי בשבילן ללכת עם מכנסים - ללכת לאגודה החילונית".

 

האם אינכם יוצרים "הקבצות" באגודה?

 

לוץ: "לא, יש רכזת אחת לקבוצה, אם כי הבנות לא יגורו ביחד. יש דירה לבנות השירות כפי שהיה עד כה, ולמסלול הלל יש את כל המעטפת מסביב. בנוסף, הן מחויבות בקוד הלבוש המקובל בשרות הציבורי: בלי גופיות, בלי חולצות בטן. מראה צנוע".

 

אתה לא חושש שזה יפגע בתדמית הדתית של האגודה?

 

"לא. במקום להפסיד ציבור גדול, אנו הולכים באומץ על המהלך הזה. עם זאת, אנו ממשיכים בגישה המרכזית שצריך ללכת עם קוד הלבוש המסורתי, שהוא חצאית, והוא מיועד לאותן בנות שיעסקו בחינוך, ויצאו מהבית החוצה. לא היינו הולכים על מהלך כזה בלי לקבל את אישורו של הרב צפניה דרורי, שמבחינה דתית ותורנית הוא לא מתפשר, אבל יש לו ראייה לטווח ארוך ומסוגל לצעוד צעד אחד קדימה".

 

בכל הנוגע לשירות לאומי, הרב דרורי הפגין כבר בעבר פתיחות ויוזמה. כשהקים את האגודה להתנדבות הוא קבע שבנותיה לא יעסקו רק בחינוך, אלא גם בסיוע לבתי חולים ולמשטרה - צעד שאז לא התקבל בהנה על ידי כולם. כיום משרתות באגודה למעלה מ-4,700 בנות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח
הלוק הקודם
צילום: חיים צח
הלוק העכשווי
צילום: מורן ראדה
מומלצים