יו"ר האופוזיציה, בנימין נתניהו, השתתף ביום א' בכינוס של המרכז להעצמת האזרח שנערך באוניברסיטת ת"א והתייחס למשבר המפלגות ולקשר בין מנהיג לציבור בוחריו בעידן האינטרנט. "כל פוליטיקאי שרוצה להגיע לציבור חייב להיות מיומן ומסוגל לתקשר באמצעות האינטרנט ובעתיד באמצעות הסלולרי,
שיהיה המכשיר הדומיננטי בעשר השנים הקרובות", הוא אמר באירוע, "מצב זה מחייב אותנו הפוליטיקאים לשינוי דפוס ההתנהגות".
על פי נתניהו, בכל יום מבקרים בבלוג האישי
שלו 5,000-10,000 אנשים. הוא העיד כי הכתיבה בבלוג גוזלת משעה מזמנו, אך המאמץ משתלם מבחינתו. הוא נהנה מהקשר הבלתי אמצעי עם הציבור. "היום כל אדם יכול להפוך לתחנת שידור בעלות זניחה ובכך לעקוף את מנגנוני התקשורת המסורתיים", הוא אמר.
נתניהו הודה כי זמנו הקצוב אינו מאפשר לו לקרוא את כל התגובות, אך ביכולתו לדרג את התגובות המוצלחות או לצפות בתגובות שזכו לציונים גבוהים מאת הגולשים. נוסף על כך, הוא עונה על 3-4 השאלות שקיבלו את הציון הגבוה ביותר על פי דירוג הגולשים.
"כבר עכשיו אני מפגר אחר ההתפתחויות הטכנולוגיות, אם כי רוב הפוליטיקאים נמצאים הרבה מאחורי", העיד נתניהו על עצמו.