שתף קטע נבחר

סקירת עומק: World of Warcraft: The Burning Crusade

World of Warcraft: The Burning Crusade היא חבילת הרחבה מצוינת למשחק מצוין לא פחות. לא לחינם מדובר בכותר המוביל בז'אנר

עם המספרים אי אפשר להתווכח: World of Warcraft הוא משחק המחשב המצליח ביותר בעולם כיום. עם יותר משני מיליון שחקנים בארה"ב, לפחות 1.6 שחקנים באירופה וכ-3.5 מיליון שחקנים בסין. הוא מכניס לקופתה של חברת בליזארד, על פי הערכות, כמיליארד דולרים בשנה.

 

מיליוני השחקנים חיכו שנתיים עד שהחברה תוציא סוף סוף חבילת הרחבה למשחק, וכש-The Burning Crusade הגיע לבסוף, הוא הפך למשחק הנמכר בקצב המהיר ביותר אי פעם. 2.4 מיליון שחקנים לא יכלו לחכות אפילו רגע נוסף, וקנו אותו ביום שבו הוא יצא לשוק, הופכים את תפקידו של מבקר המשחקים למיותר. מי צריך לחכות לביקורת
רשמית כשכולם כבר מבלים להם ביבשת ה-Outlands החדשה ומתקדמים לקראת רמה 70 הנכספת?

 

בליזארד לא פישלה

לכן, חיכינו גם אנחנו, עד שנתרשם כראוי מחבילת ההרחבה. לשמחתנו, גם הפעם בליזארד לא פישלה. The Burning Crusade היא באמת חבילת הרחבה מצויינת, שמוסיפה "עוד מאותו דבר", בדמות שני גזעים חדשים, יבשת שלמה חדשה והמון יצורים, קווסטים ומבוכים לחקור, אך גם משפרת את המשחק במספר נקודות חשובות, והופכת אותו לממכר יותר מאי פעם.

 

למתחילים את המשחק מראשיתו, נוספו שני גזעים חדשים למחלוקת בין ה-Horde ל-Alliance. ה-Draenei הם יצורים מסיביים וכחלחלים עם זנב ארוך ומין מחושים כאלו על הפנים שלהם, שהגיעו ל-Azeroth לאחר שספינת החלל שלהם התרסקה. הם מוסיפים לגזעי ה-Alliance הנאים, שוחרי השלום והמשעממים קצת פלפל, עם גודלם העצום והמבטא הרוסי המחוספס שלהם.

 

ה-Horde, לעומת זאת, קיבלו את ה-Blood Elves, אלפים ששרדו את השמדתה של באר השמש ב-Warcraft 3 והפכו לצמאים לקסם. בניגוד לרוב גזעי ה-Horde האפלים והאלימים, ה-Blood Elves הם גזע נאה, גבוה, ובלונדיני. למעשה, כל הגזע נראה כמו להקת חימום לבריטני ספירס.

 

שני הגזעים החדשים יוצרים מחדש את האיזון שבין שחקני ה-Horde וה-Alliance. לפני ההרחבה נטען ששחקנים צעירים נמשכים ל-Alliance "הטובים" והנאים, בעוד ששחקני ה-Horde הם אנשים בוגרים יותר, עם זיקה לאלימות. הגזעים החדשים הם בדיוק ההפך מהסטריאוטיפ – האלפים ה"יפים" הם בצד ה-Horde, בעוד ה-Draenei המשונים והמאיימים הם בצד ה-Alliance, כך שכל שחקן יכול למצוא לעצמו דמות להזדהות איתה בכל אחד מהצדדים.

 

 

החיים אחרי 60

הרמה המרבית של הדמויות במשחק עלתה מ-60 ל-70, כך שרבים משחקני WoW שכבר הספיקו להגיע לרמה 60 (בה המשחק השתנה והפך איטי וקשה יותר), חזרו פתאום לבצע קווסטים ולהתקדם ברמות. הדרך בין רמה 60 לרמה 70 רצופה בהרפתקאות חדשות, והן עשר הרמות המהנות ביותר במשחק.

 

למרות שנוסחת ה-"לך הרוג תריסר מפלצות מסוג א', וחמש מפלצות מסוג ב'" עדיין לא התפוגגה, מפתחי בליזארד מראים שהם למדו משהו מהנסיון והוסיפו תבלין קטן ומהנה לחלק מההרפתקאות. הקווסט האהוב עלי, למשל, כולל רכיבה על Gryphon מעל למחנה אויב, והטלת פצצות ממעל.

  

עולם חדש, מופלא 

יחד עם שני הגזעים החדשים ואזורי ההתחלה שלהם, נפתחה יבשת נוספת במשחק – Outland. אולי לא נכון לקרוא ל- Outland יבשת, מאחר וזהו בעצם עולם שלם, אליו ניתן להגיע דרך השער האפל.

 

ההבדל בין Azeroth ל- Outland הוא משמעותי, בעיקר באווירה. מהרגע שעברתי בשער בפעם הראשונה, קיבלתי את הרושם כי זהו עולם שרוי במחלוקת, עולם מלא בהרפתקאות חדשות ונועזות, עולם בו הכל יכול לקרות.

 

ואכן, במהלך שלושת החודשים האחרונים חוויתי דברים שמעולם לא עלו על הדעת לפני חבילת ההרחבה. לדוגמה - לא דמיינתי שבתוך עשר דקות ב- Outland אחליף את כל הציוד הכחול-סגול היקר והנדיר שלי, למענו עבדתי חודשים ארוכים, בחפצים ירוקים ו"פושטים", מהסיבה הפשוטה שהם טובים יותר.

 

כמו כן, מעולם לא האמנתי שאצטרך להיזהר לא ליפול מקצה העולם, אל תוך התהום האינסופית של החלל.

הסטיגמה המטופשת כי העולם הוא עגול לא נכונה לגבי Outland, שמורכב מאוסף של איים המרחפים להם בחלל.

 

אך לא כולם נופלים קורבן למלכודת זו. שחקנים ברמה 70 יכולים לקנות חיית רכיבה מעופפת, ייחודית ל- Outland, ולנוע בחופשיות מאי לאי. בעבור חופן מטבעות זהב (900, למעשה), קניתי את ה-Gryphon שלי, ויצאתי למסע אחר חפצים וציוד טוב יותר.

 

במהלך מסעותי ב-Outland שמתי לב ליתרון משמעותי שיש בקרבות PvP לדמויות שתוקפות מרחוק – ניתן להשתמש בחיית הרכיבה המעופפת כדי לנחות על חלקיקים מרחפים, ולתקוף דמויות אחרות. אסטרטגיה זו משאירה את לוחמי הפנים-אל-פנים חסרי אונים למדי בפני התקפות, וזוהי בעיה לא קטנה.

 

 

שדרוג משמעותי ל-PvP 

אם כבר הזכרתי את נושא ה-PvP, חשוב לציין כי בכל איזור ב-Outland קיימות מטרות PvP. בכל רגע נתון, צבא קטן של שחקני WoW יקדיש מזמנו כדי לכבוש מוצבים בשביל הבונוסים שמקבלים ברגע שצד מסויים כובש את כולם.

 

בחלק מהאיזורים, הבונוסים מסתכמים בתוספת נקודות נסיון מהריגת מפלצות או שדרוג ליכולות של הדמויות בצד המנצח. אבל יש איזורים, כמו Terrokar Forest, בהם הבונוסים נמשכים מספר שעות, ומאפשרים איסוף של מדליות מיוחדות, איתם ניתן לרכוש חפצים חזקים, או כישופים המחזקים את החפצים הקיימים של הדמות.

 

עבור שחקנים חובבי-קרבות התווספה גם זירת-קרב (Battleground) חדשה בשם Eye of the storm, אך היא כמעט זהה לזירת ה-Arathi Basin מהמשחק המקורי.

 

למעשה, חשיבותם של ה-Battlegrounds ירדה פלאים מאז פתיחת זירת ה-Arena, המאפשרת קרבות של 2 נגד 2, 3 נגד 3, ו-5 נגד 5, בקבוצות קבועות מראש. ב-Arena הדגש הוא לא על נקודות "כבוד", אלא על נקודות Arena, איתן ניתן לקנות את חפצי ה-PvP הכי חזקים במשחק.

 

רק שחקנים ברמה 70 יכולים לזכות בנקודות Arena. שחקנים ברמה נמוכה יותר יוכלו להשתתף בקרבות אימונים, ללא נקודות פרס. כמו כן, בניגוד ל- Battlegrounds, ב-Arena ניתן להילחם נגד קבוצות של אותו צד (Alliance נגד Alliance, לדוגמה).

 

המבוכים הפכו יעילים ומהירים יותר 

בתור שחקן שאין לו זמן רב לשחק מדי יום, שמחתי לגלות שהמבוכים החדשים מורכבים ממספר חלקים נפרדים (בדומה לחלוקה של Scarlet Monastery ב-WoW המקורי) כדי לאפשר ריצות קצרות ויעילות יותר, שלא דורשות שעות על גבי שעות בכל פעם.

 

לשחקנים היותר כבדים קיימת אפשרות של מצב "Heroic" למבוכים החדשים. במצב זה, כל המבוך עולה רמת קושי באופן משמעותי, אך השחקנים מתוגמלים עם סיכוי לזכות בציוד טוב יותר. אומרים שבעתיד יתווסף מצב Heroic גם למבוכי רמה-60 הישנים, שננטשו כמעט לגמרי לאחר שיצאה חבילת ההרחבה, וישדרגו אותם עם חפצים עוצמתיים חדשים.

 

לא חייבים גילדה גדולה 

רוב המבוכים החדשים מותאמים לקבוצה של חמישה שחקנים, אך לא ננטשו קבוצות ה- Raid. לחלק מהמבוכים ניתן להכנס בקבוצות של 10 או 25, במקום 40 שחקנים, בכדי להילחם בדמויות מפתח מהעלילה של העולם (Lady Vashj, למשל).

 

השחקנים שזעקו בכעס כששמעו שקבוצות ה-Raid יצומצמו ל-25 אנשים, ושלא יהיו מבוכים ל-40 איש, נדמו. מבוכים קצרים יותר, עם פחות אנשים, לא בהכרח מובילים לקרבות קלים וחסרי טקטיקה. להפך, צימצום כמות השחקנים במבוכים מוביל למצב בו כל שחקן צריך לדעת בדיוק מה עליו לעשות, אחרת הקבוצה נידונה לכישלון, כי אין גיבוי של 39 שחקנים נוספים.

 

היתרון הגדול הוא שהרבה יותר קל לארגן 25 שחקנים מאשר 40, ולא צריך להיות חבר בגילדה מובילה של עשרות אנשים על מנת להכנס למבוכים הללו.

 

 

טוב מראה עיניים 

האיזורים החדשים ב-Outland מתפארים בעיצוב יפהפה שלא נראה כמותו ב-World of Warcraft בעבר. בין אם זו האדמה החרוכה של Hellfire Peninsula, או הפטריות העצומות של Zangarmarsh, התחושה המתקבלת היא של פליאה וקסם. המעצבים המוכשרים בבליזארד עבדו שעות נוספות, ולמרות שהמנוע הגרפי של המשחק מזדקן, היופי עדיין ניכר בכל פינה.

 

לפני חבילת ההרחבה ניתן היה לראות את ה-Alliance וה-Horde מצטופפים בערי הבירה שלהם, ללא קשר ישיר ביניהם. מאז שחרור ההרחבה, מרכז העניינים עבר ל- Shattrath City, עיר נייטרלית ומפורזת (לא ניתן לתקוף בה אף אחד) ב- Terrokar Forest.

 

העיר משמשת בית למספר סיעות מרכזיות במשחק, עליהן צריך להתחבב כדי לקבל שלל חפצים חזקים, או מפתח למצב ה- Heroic של מבוכים מסויימים. אך לא זו הסיבה היחידה לצפיפות התהומית בעיר – במרכז העיר ישנו מבנה עם שערי מעבר לכל הערים הראשיות במשחק, מה שמקל על התנועה בין שני העולמות.

 

ומה צופן העתיד? 

The Burning Crusade הוסיף למשחק הרבה דברים חדשים, אך בליזארד ממשיכה לעדכן את העולם ללא הפסקה. בטלאי הקרוב עומד להפתח ה- Black Temple, מקדש Dreanei עתיק בו שוכן כעת Illidan Stormrage, הבוס הקשה ביותר בכל המשחק, ומחכה לקבוצות שחקנים שינסו להלחם בו. השמועה אומרת שמכיוון שהוא דמות מרכזית בעלילה, לא ניתן יהיה להרוג אותו, אלא רק "לסכל את תוכניותיו", וכי ניתן יהיה להשיג את זוג החרבות המפורסמות בהן השתמש ב- Warcraft 3.

 

הזווית הישראלית 

לפני סיום, כמה מילים על הגילדה הישראלית בעולם של WoW. הקהילה הישראלית במשחק הולכת ו

מתפתחת בחודשים האחרונים, עם פתיחת האתר הישראלי של World of Warcraft שמתעדכן באופן שוטף עם ידיעות אודות המשחק. כמו כן, אנו עובדים כעת על תוסף למשחק המאפשר לשוחח בו בשפת הקודש. שחקנים שרוצים לשחק עם ישראלים ולשוחח בעברית מוזמנים לצטרף לגילדה הישראלית - או סתם לבוא ולהגיד שלום.

 

השורה התחתונה 

World of Warcraft היה משחק מדהים וזכה להצלחה חסרת-תקדים הרבה לפני ש-The Burning Crusade יצא לשוק. חבילת ההרחבה רק עזרה לו להפוך לטוב ועשיר עוד יותר, ופונה גם לשחקנים שלא יכולים להשקיע במשחק שעות מדי יום. היא מיועדת בעיקר למי שכבר הגיע לדרגה 60, ואם טרם קניתם אותה, אתם מוזמנים לנסות אותה ל-10 ימים, חינם, ולהתמכר מחדש.

 

לכל ביקורות המשחקים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים