שתף קטע נבחר

התעשיינים: תוך שנתיים ייצרו בחו"ל 80% ממפעלי הטקסטיל

סקר של התאחדות התעשיינים מגלה כי 50% ממפעלי הטקסטיל כבר העבירו חלק מפעילותם לחו"ל, ושליש נוספים מתכוונים לעשות זאת בעתיד. כל המפעלים הישראליים בעזה נסגרו, אך רק 21% מהם החזירו את הייצור לישראל

50% ממפעלי הטקסטיל בישראל העבירו חלק מפעילות הייצור שלהם לחו"ל. כך עולה מסקר של איגוד הטקסטיל והאופנה בהתאחדות התעשיינים. הסיבה העיקרית לכך, לדעת כלכלני ההתאחדות, היא התנודות הבלתי פוסקות בשער הדולר. עוד עולה מהסקר כי כשליש ממפעלי הטקסטיל מתכוונים להקים בשנה-שנתיים הקרובות מפעל בחו"ל. היעדים העיקריים להעברת מפעלי טקסטיל לחו"ל הם סין, הודו, ירדן, מצרים וטורקיה. 

 

בסקר דומה שערכה התאחדות התעשיינים לאחרונה, התברר כי בשנתיים האחרונות העבירו 250 מפעלים פעילות ייצור לחו"ל. עם זאת, הסקר מראה כי מצב התעשייה בכללותה טוב בהרבה ממצב ענף הטקסטיל: לפי הסקר, רק 40% מהתעשייה תעביר פעילות לחו"ל תוך 10 שנים.

 

עוד עולה מסקר תעשייני הטקסטיל והאופנה כי כתוצאה מסגירת המעברים לעזה עקב השתלטות החמאס על הרצועה, הופסקה כל הפעילות במפעלי הטקסטיל הישראלים שם. 21% מהמפעלים שפעלו בעזה העבירו את עבודות הייצור והתפירה חזרה לישראל; 12% העבירו אותה ליהודה ושומרון והשאר העבירו אותה לחו"ל.

  

הכי הרבה מוכרים לוול-מארט

הסקר בדק גם מי הם הלקוחות המרכזיים של חברות הטקסטיל הישראליות. מהסקר עולה כי 23% מיצרני הטקסטיל מוכרים לרשת הענק וול-מארט; 20% מוכרים לרשת בלומינגדיילס; 20% מוכרים לסירס; כ-18% מיצואני הענף מוכרים למרקס-אנד ספנסר; 18% מוכרים לחברת גאפ, 18% לקלוין קליין ו-18% לויקטוריה סיקרט; 12% מוכרים לחברת נייק; 8% מוכרים לבית האופנה רלף לורן וכ-6% מוכרים לדונה קארן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפעלי טקסטיל: סוגרים בישראל, פותחים בחו"ל
צילום: גיל נחושתן
מומלצים